reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ząbkowanie

gratulacje kolejnych zębolków:tak:
u Miśka dolna dwójka już jest, druga też zaraz będzie, a górne jedynki jeszcze się ociągają, czyli póki co Michał składa dolną półkę;-)

reklama
A u nas niespodzianka dolna dwójka a tak stawiałam na górne zeby,mam nadzieje ze zaraz wyjda:szok:

Mamy zęba, mamy zęba!!!
Huuuuurrrra!!!
Górna prawa dwójka! Taka fajniutka, już kłuje, drapie i stuka o łyżeczkę:tak: Lada moment będzie prawa górna jedyneczka i lewa górna dwójeczka.

No ale przyznać muszę że ząbka zobaczyłam dopiero dziś rano, a wyskoczył pewnie kilka dni wcześniej skoro już tak drapie:zawstydzona/y: Ale kto by się spodziewał pierwszych ząbków u góry... Zawsze macałam dół:zawstydzona/y:

gratulacje dla maluszków że są takie dzielne! my zatrzymaliśmy się na ośmiu,ale młody ślini się jak mops,pcha wszystko do dzióbka, a dziąsełka rozpulchnione że ho ho. damy radę ;-)

mamy drugiego u góry :-) ........ dwójka..... zaraz wyjdzie następna bo już prześwituje przez dziącho :-)
nasz bilans na dziś - sześć kiełków :-D

gratulacje dla naszych dzielnych szkrabów i ich wytrwałych rodziców ;-)

Gratulacje wsyztskich zębali :tak:
Nam ida górne jedynki i męczymy sie razem, Franio z bólu dziąseł, a ja z pogryzienia przez synka ;-)

Ależ zębolkowo :-D

U Piotrusia wyrżnęła się wreszcie druga górna jedynka - jest kasownik pełną gębą! :-D A w kolejce już czeka górna dwójka :rofl2:

Dramat z tym ząbkowaniem...
Wczoraj Zuzka wogóle nie mogła zasnąć po kąpieli. Płakała 1,5godz. W końcu podałam jej paracetamol. Bidulka moja tak cierpi... W nocy też jęczała...
Rano dziś zakupiłam żel na dziąsełka Dentinox, ale mam wrażenie że to lipa jakaś. Sobie język posmarowałam i takie dość słabe ma działanie.
Proszę więc o wasze sprawdzone sposoby i preparaty...
A ja tak czekałam na te ząbki...​

reklama
Anielap chłodne gryzaczki, masowanie dziąseł. W sytuacji gdy dziecko płacze podałabym czopek przeciwbólowy.
Franio znosi zabkowanie dzielnie, ostatnio wyrzynające sie jedynki mu doskwieraja, ale jest bardzo dzielny. Jedyny minus, ze starsznie wsyztskich gryzie i nie umiemy go tego oduczyć :-(

Do góry