reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ząbkowanie

My też gratulujemy wszystkim ząbkowiczom :tak:

Stasiek ma juz 8 zębów :szok::-D widać wprawdzie tylko 5 (dolne jedynki, górne dwójki i jedynkę - wygląda przekomicznie z tym uzębieniem, muszę zrobić mu koniecznie zdjęcie:tak:), ale trzy pozostałe też się już przebiły i wyraźnie, z bliska je widać. O dziwo przebiły sie bezobjawowo, naszczęście :tak::-)

reklama
Mamy drugiego ząbka. Górna prawa jedyneczka. Dwa tygodnie się bidulka męczyła. Jeszcze nie koniec bólów bo u góry czają się dwa kolejne ząbki. U dołu nadal nic. Tylko góra idzie.​

Oj u nas tez ciezki czas "zebowy"...Wlasnie wyrosly jakis tydzien temu dwie olbrzymie, krzywe (chyba), z wielka przerwa:szok: gorne jedynki a z nimi juz 2 gorne dwojki sie przebijaja..
A Misia znosi to super:) Choc mam z nia pewien problem..od 3 dni za chiny nie chce spac w lozeczku:szok: a zawsze sama usypiala...teraz wpada w straszna histerie jakbym jej jakas krzywde nieziemska robila..najpierw myslalam ze to zabki, ale jednak sklaniam sie, ze to kolejny etap rozwoju pod tytulem" nie chce sama w pokoju", "poczytaj mi mamo na dobranoc" itp:-D
Co o tym myslicie? Bo ja zglupialam, w ogole ostatnio Misia jakas taka przylepa sie zrobila, i swiata poza mama i tata nie widzi:baffled:Tzn widzi ale rodzice musza byc w zasiegu, bo inaczej wielki ryk....

fantazja gratauluję ząbków, a co do reszty to chyba właśnie kolejny okres, który musimy przetrwać, bo Michał ma to samo:baffled: nie mogę bez niego nic zrobić:no: jak nie wezmę na ręce, bo coś próbuję zrobić, to stoi i kurczowo trzyma się moich spodni:baffled: chyba że uda się go czymś zainteresować, to chwilę(!) się sam pobawi

To jestem w domu Kachasku:-D
Tak wlasnie mam wrazenie, ze to nowy etap rozwoju...A kiedy to minie?:szok::-D

od 3 dni za chiny nie chce spac w lozeczku:szok: a zawsze sama usypiala...teraz wpada w straszna histerie jakbym jej jakas krzywde nieziemska robila..najpierw myslalam ze to zabki, ale jednak sklaniam sie, ze to kolejny etap rozwoju pod tytulem" nie chce sama w pokoju", "poczytaj mi mamo na dobranoc" itp:-D
Co o tym myslicie? Bo ja zglupialam, w ogole ostatnio Misia jakas taka przylepa sie zrobila, i swiata poza mama i tata nie widzi:baffled:Tzn widzi ale rodzice musza byc w zasiegu, bo inaczej wielki ryk....

Fantazjo u nas identiko. Normalnie kropka w kropkę zachowanie mojej Zuzki. Ale juz wiem że to kolejny etap w rozwoju i jakoś cierpliwie to znoszę. Ale jak długo:confused:, nie wiem...:-(​

Oj widze ze nie jestem sama z dzieckiem wiszącym na nodze:-D:-D:-D
My nawet na siku do toalety razem musimy chodzic ostatnio:szok:
I od czasu kiedy Amelka miala ostatnio zapalenie oskrzeli to koniecznie musi usypiac w naszym lozku(czyli jak u Fantazji)

A zabuchow mamy nadal 7 a ten osmy idzie idzie i wyjsc nie moze.Na szczescie jak na razie bezbolesnie(tfu tfu)

u nas kiełki się zaczynaja przebijać... ale trochę to potrwa mam wrażenie!

Fantazja wczoraj tak sobie o toboie myślałam co tam słychać ? jak sobie radzicie? jak zdrowie twojego męża? Sciskamy i pozdrawiamy serdecznie :))

reklama
to my mamy trzeci ząbek, górna jedynka właśnie sie wybiła i idzie chyba następna bo Majka mało je, jest płaczliwa.

Do góry