reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbkowanie

My też jeszcze bezzębni :-) ale wydaje mi się, ze dolna jedyneczka juz się przebija :-) Prawie ją widać jak prześwituje przez dziąsełka :-) kto wie.....

reklama
Gratulacje dla nowych ząbków :tak:
U nas od dwóch tygodni Misiak ma spuchnięte dziąsełka na górze, ale ciągle nic. Na szczęście nie marudzi przy tym.
A co do wieku to córcia naszych znajomych ma juz 11 miesięcy i dopiero teraz zaczęły wychodzić jedynki. Więc wcześniej czy później zębiska wyłażą :-)
Mam też pytanko (nie wiem już czy ktoś już nie zadawał) - myjecie jakoś ząbki swoich szkrabów? Są takie nakładki na palec i widziałam również takie niby szczoteczki. I się zastanawiam nad czymś takim. Jak sądzicie? Nie za wcześnie na takie cusik?

Czy wasze maleństwa gorączkowały przy ząbkowaniu?
U nas dolne jedynki poszły w miarę bezproblemowo, ale w od soboty gorączka i żadnych innych objawów choroby, ale dziś takie ewidentne objawy ząbków (łapki do buzi, ślinienie, płacz...) Choć akurat dziś wieczorem temperatura w normie?!
Znajoma stomatolog poradziła mi na ząbkowanie oralgel, ale za nic nie udało mi się go jeszcze dostać w żadnej aptece.

Zuczek Franek myje sobie zabki przy mojej nieznacznej pomocy normalna szczoteczka dla niemowlat od 6-mca.te silikonowe nakladki formie szczoteczki o ktorych mowisz to sa raczej chyba do masazu dziaselek.Wczesniej przecieralammu zebuke gazikiem ale teraz juz szczotkujemy :-)
magdalena moj brzdac nie mial goraczki ale wiem ze takowa moze wystapic przy zabkowaniu.
IdziuGratulacje,gratulacje!!!!!

Magdalena - mój miał lekką gorączkę przy górnej dwójce, ale tylko jeden wieczór.
Do mycia ząbków mamy szczoteczkę, taką z gryzaczkiem z drugiej strony, chyba Colgate, ale nie jestem pewna na 100%.

dzieki :)
ja tej nakladki silikonowej uzywalam jak michal mial wiecej zabkow do ich mycia - jak sam jeszcze nie potrafil ... teraz tez taka juz kupilam ale jesczze nie uzywalam :)

Szczoteczkę mamy jednak Jordan, właśnie taką:
Hambaarst.ee - Tootetutvustused
tę z gryzakiem. Nie wiem czemu, ale Kuba bardzo ją lubi:-).
Wczoraj zauważyłam, że rośnie mu piąty ząbek, tym razem górna jedynka. Dziwna kolejność:baffled:, ale śmiesznie wygląda jak się śmieje:-D.

Zuziu Gratolacje,gratulacje dla Kubulka nma piatego zebulka!!!!ta szczoteczka jest fajna.Mamy taka sama niebiesko-zielina ale nie uzywalismy jej jeszcze.Narazie Franek myje zabki taka zwykla szara szczoteczka z grubasna raczka z Mothercare-a.

reklama
Do góry