reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zachcianki i to co pysznego robimy do jedzonka ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
EVE można kiełbaskę upiec w piekaniku np z cebulką, albo usmażyć na patelni :) jak robię z frytkami to tylko nacinam i wrzucam do frytkownicy aż się przysmaży.. to dobre jest mówię Ci :)

reklama
No ja sie też dziwię. Kiełbasa z zimniakami albo frytkami? No bo u Nas kiełbaske to tylko na chlebek chyba że paróweczki te berlinki no to na kolację czy śniadanko na ciepło, ale tak na obiad to w życiu nie jadłam:) Ale co region to inne posiłki widzę:) Tak samo nie jadłam makaronu na słodko z truskawkami, tak jak Wy :)
U Nas sie je zupę ogórkową w połączeniu z plackami ziemniaczanymi :)Ale to chyba nic dziwnego hehe:)

Makaron na słodko znam, ale właśnie jak była taka reklama ikeii chyba jak koleś robi obiad - ziemniaki z kiełbaską to sie dziwiłam :-D

hehe się uśmiałam, z tą kiełbaską - u nas to takie normalne szybkie danie:):) a pewnie,że każdy region ma swoje nawyki - np.kiedyś byłam w lublinie i tam np. nikt nigdy nie słyszał o kiszce ziemniaczanej:) gdzie u nas w domu to było ulubione danie:):)
ania- aneczka - a Ty mnie zaskoczyłaś tymi plackami z ogórkową:) tego też nie słyszałam:)

mnie zaskoczyła Ania że nie jadła makaronu z owocami ;D hihi
ja sobie wczoraj rozmroziłam ostatnie kilka truskawek , i zrobiam sobie na kolację ;D B. ma mi z pracy na dniach przynieść 2,5 kg truskawek mrożonych to kompot zrobie i będzie reszta do makaronów :D

a dzisiaj zrobiłam sobie nowe (w mej kuchni) danie :)
naleśniki z papryczką , cebulką , kukurydzą i kurczaczkiem , ser w środek , ser na górę ,do piekarnika zapiec i było pyszne :tak:

a teraz mój B. przymierza się do zrobienia jakiegoś ciasta :D

oj tak kiełbaskę to ja wrzucam na patelnie ponacinaną bez tłuszczu to tak fajnie się skwarzy i do tego ziemniaczki i jakaś kwaśna surówka:-)
ja zauważam różnicę w kuchni bo mój K z Płocka a ja z Grajewa więc spora różnica i na co dzień spotykam się z różnymi daniami których nie znałam, a jak kiedyś przy jedzeniu placków ziemniaczanych poprosiłam o chleb to robili wielkie oczy:-p za to mój K robi pyszne kluski takie ziemniaczane i on je przez takie sitko do tego przelewa i robi mi to ze skwarkami i twarożkiem:-) albo placki ziemniaczane usmażone i na wierzch położony twaróg wymieszany z mlekiem solą i pieprzem no miód w gębie:-)
a znaleźć tu kiszkę ziemniaczaną:eek: graniczy z cudem

reklama
ja dzisiaj robilam flaczki wolowe a teraz jeszcze pieke ziebra ;-):-D:-D do tego ziemniaczki mlode z koperkiem i kefitrem, niaaaammmm:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry