reklama

Zachciewajki :)

A ja to w ogóle dziwna jestem jeśli chodzi o jajka surowe - babcia miała kurki więc od dziecka miałam wpajane, że surowe jajeczka z własnego kurnika to samo zdrowie, tak mi zostało. Jak mama robiła np. kotlety to połowę takich już zmieszanych jaj do panierki jej wcinałam - teraz też mam dostęp do super fermy, w której kurki mają lepiej niż niektóre koty, nawet masowane są ;-) a jaja kosztują po 1.50 za sztukę i są tak inne niż te w sklepach, że szok. Na szczęście dla kobiet w ciąży pani zrobiła super promocję i są za pół ceny.

reklama
A my mamy swoje jajeczka od swoich kur..ale ich nie masujemy.....:-D:-D

Z zachciewajek nie mogę wiele z racji cukrzycy, ale gumę do żucia ostatnio nałogowo żuję, mąż powiedział że to już ociera się o obsesję :sorry2::sorry2:

Zazdraszczam kurek, ja ze zwierząt domowych najbardziej chciałabym kózkę :-)

A od paru dni miałam ochotę na serek philadelphia i dziś rano w końcu zjadłam ze świeżym chlebkiem. I mam jeszcze ochotę na zupę, krem ze szparagów - rewelacja, może dziś zrobię, do tego grzaneczki, mmm pycha!

Dla mnie kogel mogel odpada - nie lubię takich słodkich rzeczy ... ale co do jajek na miękko to już jadałam w ciąży, ale wbrew pozorom łatwiej się jest zarazić salmonellą od jajek z przydomowych kurników niż takich "kupnych", choć wiadomo smak zupełnie nie ten, a już w ogóle to najczęściej jednak przyczyną są jakieś "kupne" wyroby cukiernicze itp.

A ja myslałam, ze mam jakieś fazy i mi się tylko wydaje.....ale ja kupuje tylko jajka od kur wolnego wybiegu/ ściólkowe i dla mnie ich smak jest rzeczywiście lepszy od tych kur, ktore są trzymane w klatkach:)

holly moi rodzice mieli kózki..czego to oni z nimi nie mieli! najlepszy był koziołek który myślał, ze jest psem a nasza suczka jego mama:D

Aduska - ja też zawsze staram się kupować jajka co najwyżej z "2" bo tylko te są naprawdę smaczne, a w jajecznicy to naprawdę czuć. Dostaję też mnóstwo jajek od sąsiadki mamy ze wsi i te są już w ogóle najpyszniejsze i mają duże żółtka co jest dla mnie super bo białek nie lubię za bardzo :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry