KarolinaZales
Aktywna w BB
Drogie mamy zaczęło martwić mnie zachowanie mojego 18 miesięcznego synka. A mianowicie min. to, że jak się bawi a coś mu nie wychodzi rzuca od razu zabawkami. Wszelkie zakazy dla niego nie istnieją wręcz robi na złość dobrze się przy tym bawiąc a jeśli się już na prawdę zdenerwuje potrafi uderzyć. Głównie martwi mnie to że od jakiegoś czasu zaczyna tak bez niczego uderzać główką np. o wersalkę lub podejdzie do starszego brata i chce swoją głową uderzyć o jego. Podczas usypiania ale tylko na drzemkę w dzień mały od pewnego czasu czerpie radość z gryzienia, szczypania i drapania mnie w tym próbuje mnie uderzyć z główki. Nie rozumie słowa nie wolno wręcz działa to na niego jak zapalnik. Wszelkie próby tłumaczenia że mnie to boli nie pomagają on chyba uważa to za świetną zabawę. Tak samo w sytuacji jak próbuję mu zatrzymać rączkę wtedy śmieje się w głos. Dodatkowo zdarza mu się chodzić na palcach i to dosyć często. Z mową też słabo nie mówi żadnych pojedynczych słów jedynie tylko tata. Poza tym to wesołe dziecko, rozumie wszystko co do niego mówimy. Wykonuje polecenia, lubi auta. Czy mam jakiś powód do niepokoju czy może to zachowanie jest chwilowe?