reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Dziewczyny podpowiedzcie mi, dziś mam 23dc warto zrobić to badanie beta czy lepiej jeszcze poczekać?
I tak wogole jak dokładnie nazywa się to badanie, aby wiedziec o co poprosić :). poprzednią ciążę testowalam normalnymi testami dlatego pytam.
Z góry dziekuję za odpowiedź :tak:

reklama
hej dziewczęta :)
Czytałam Was... ale nie miałam siły pisać... tak mnie mdliło rano :( do tego chyba mam gorączkę... jest mi gorąco non -stop.
ania 2403 trzymam kciuki :* &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& beta rozwieje wątpliwości - życzę wysokiej.
karolina, justyna, anaber - nie da się wyluzować... niestety - piękne , zdrowe dzieci z wyluzowanych ciąż - to raczej bąbelki nie planowane :) :-) a kobieta, która chce dziecko musi liczyć, sprawdzać i obserwować siebie, aby mniej-więcej wiedzieć kiedy te DNI :):):):) ale My jesteśmy skłonne do OGROMNYCH POŚWIĘCEŃ !!!!! dla mnie to było stresujące.... ale teraz czuję ogromne szczęście !!!! :-)

bietka dobrze powiedziane :)
ja dziewczęta niebawem będę się ewakuować i zaglądne do Was dopiero jutro ale później, ponieważ najpierw od rana do laboratorium (na czczo :wściekła/y:)
trzymajcie za mnie &&& coby ta małpa się nie rozkręciła jednak ani troszkę :) no i oby mi się udało zobaczyć te II krechy chociaż qrcze szanse prawie zerowe, no ale...

anaber jest to badanie beta hcg i stężenie jest wykrywalne dopiero po zagnieżdżeniu się zarodka więc dopiero ok 7-9 dni po zapłodnieniu, więc poczekaj- nie wydawaj kasy na marne ;)

dziewczyny ja wiem, że się wkręcam i powtarzam, ale przecież nie będę mężowi, bo mnie z domu wyrzuci i powie, że juz do reszty sfiksowałam :) dlatego Wam się wyżalam z moich rozterek. byłam właśnie w toalecie i znów nic a nic, żadnego plamienia nawet na papierze. wiem- to może oznaczać ciszę przed burzą i jak mnie strzeli to mnie zaleje na amen jutro, ale przeciez jeszcze dzisiaj mogę sie przez chwilke cieszyć, prawda? póki @ na dobre nie przyszła to szansa zawsze jest ;) trzymajcie za mnie kciuki, plis ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A powiedzcie mi, czy lepiej jest się przytulać codziennie czy co drugi dzień jak jest owulacja? Bo czytałam, że plemniki powinny dojrzeć...

Ania, trzymam kciuki.

Co do testów to ja rok temu odstawiłam tabletki i zrobiłam test, wyszły dwie krechy, na drugim i trzecim też. A potem po weekendzie poszłam do gina, zrobił mi usg i powiedział, że nie ma tam ciąży.
Sama nie wiem co myśleć. Pocieszam się, że jeśli wtedy to rzeczywiście było ziarenko to znów się może udać :)

Roszpunka podobno po odstawieniu tabletek mogą nam hormony zwariować i tak się może zdarzyć, chociaż...

a co do przytulania to są rożne teorie- jedne mówią o tym by co drugi dzień, a inne, że wtedy kiedy jest ochota i jak jest ochota to trzeba to wykorzystywać czy to jest po dniu czy po dwóch godzinach przerwy :)
u mnie jak wyskoczyły dwie krechy na teście owu to przytulanie było i wieczorem i rano i znów wieczorem, więc liczyłam na to, że się uda. :(
a tu dupa... blada- nie tym razem.

Jak tak zaglądam na to forum to lepiej mi na serduszku, że tyle staranek zaszło. Na nas też przyjdzie kolej:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Czy jest dziewczynka, która zna się na NPR i mogłaby spojrzeć na mój wykres? Bo nie wiem o co chodzi. Zbadałam szyjkę macicy i jest ona nisko i jest otwarta, jest też dużo białego śluzu coś jak śmietana troszkę ciągnący (sorki za obrzydlistwa :-p) nie wiem o co chodzi, czy była u mnie owulka już czy nie????:crazy:

Do góry