reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

To są nasze pierwsze starania o pierwszą dzidzię. Jestem podekscytowana, bo nie wiem czego się spodziewać. Uczucia macierzyńskie włączyły mi się niecały rok temu, do tego czasu nie chciałam dziecka. Zawsze powtarzałam, że nigdy nie zechcę mieć dzieci. No cóż, jak to mówią nigdy nie mów nigdy:-D

reklama
Mam już za sobą jedno "być może". Ale w końcu dostałam jednak @ :-( Myślałam, że się nie będę przejmować, ale popłakałam się jak okazało się, że nie tym razem:sad:

no tak bywa, dlatego mimo wszystko dobrze jest podejsc do tego z malym dystansem mimo ze ciezko jest, lepiej miec niespodzianke niz rozczarowanie

Tak sobie mówiłam, że co będzie to będzie. Ale gdy spóźniała mi się @ i do tego miałam dużo objawów to ciężko się jest nie nastawiać. A tu taka przykra niespodzianka.
Teraz sobie mówię, żeby się nie napalać, dopóki nie zobaczę dwóch kreseczek na teście. Zobaczymy jak mi to wyjdzie w praktyce.
Z drugiej strony tak się starałam przez tyle lat, żeby nie zajść w ciążę, a teraz się staram, żeby zajść. Prawdziwa ironia życiowa. Obiecałam sobie, że nie powiem nic mężowi i jak zobaczę dwie kreski to podrzucę mu do plecaka butki dziecięce.

Przedwczoraj skończył mi się @ Kompletnie nie wiem co i jak, jestem na etapie czytania. Z tego co pamiętam z lekcji biologii to cykl mi się zaczął z pierwszym dniem @ Na razie jestem laikiem, bo starania zaczęliśmy niedawno.
Od marca miałam regularne cykle 30-dniowe. Ten ostatni spóźnił mi się 5 dni, stąd nadzieja na ciążę. Niestety nic z tego nie wyszło:-( Teraz zaczynamy od początku:-)

W czerwcu skończyłam 29:-( Chciałabym zostać mamą przed 30, zobaczymy czy mi się to uda. Trochę mi zeszło, aby dojrzeć do bycia mamą.

reklama
Do góry