reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

dziekuje violu trzymam sie dzielnie maz powiedzial ze nie mam sie martwic ze poprawimy ;-) wezme w tym cyklu wiesiolek tyle ze od 5dc do owulacji teraz to ja czekam na wasze fasolki justyna miala dzisiaj testowac:-) buziaczki

reklama
witam was serdecznie po weekendzie.

trochę musiałam nadrobić ;-)

losiczka przykro mi z powodu @@@@, ale humor chyba was nie opuszcza a to bardzo dobrze. z takim nastawieniem uda się wam w następnym cyklu. trzymam &&&&&&&&&&

polaa nie wiem o co chodzi chyba coś przegapiłam. ale i tak trzymam &&&&&&&&&&&&& za Ciebie

dziewczyny czy owulka może być w dniu w którym temperatura poszła do góry?

witam was nie moglam was odwiedzic sobote i wczoraj bo moj zabral nas na wycieczke.Ale sie musialam naczytam u was troche sie dzialo
tule wszytkie do ktorych przyszla wredne malpiszontko
u mnie narazie cisza w czoraj wieczorem latalam do kibla sprawdzac bo brzuch mnie bolal ale narazie cisza dzis zrobie test albo poczekam na poranny jutro. Cos mi sie wydaje ze przyjdzie bo brzuch troche pobolewa cos mam takike przeczucia wiem do puki nie ma malpiszontka to jest szansa milego dnia

Witajcie dziewczynki :-)

Losiczka przykro mi:-(

Justynka czekamy na wiadomosci oczywiscie pozytywne :-)

Mam pytanko do Ilonki :-) Kochana jak mialas te 2 poronienia to powiedz mi czy plamilas? Przepraszam ze pytam ale jestem ciakwa czy zawsze poronieniu lub pustym jajom towarzyszy plamienie ?

ja nie mam zadnych dilegliwosci ciazowych i mnie to zastanawia ze tak gladko przechodze ciaze i sie troche tym martwie hihi, chyba juz wolalbym wymiotowac przynajmniej mialaby7m objawy a tak to nic nie mam hehe

Pozdrawiam

hej - witam porannie :)
losiczka
- przykro mi :( ale widzę, że się nie poddajesz... nowy cykl - nowa szansa...
justynka trzymam kciuki
agnes - owulka lubi płatać figle.... a co z testami owu ???

Viola - mam pytanie bo Ty testowałaś owu - czy wyszły Ci dwa pozytywne testy pod rząd...
ja : czwartek, piątek - negatywne ... sobota - pozytywny - kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej - jak w ulotce... uwaga : niedziela to samo !!! pozytyw.,... czmu tak długo utrzymuje się w moim organiźmie LH ???????

bietka miałam ale jednego dnia była bardzo blada a następnego ciemna, później już nie robiłam testów,ale ogólnie to jak wyjdzie test pozytywny to znaczy że w ciągu 24 do 48 godź będzie owulka więc 2 dni z rzędu test pozytywny to chyba normalka.Jak wyszły 2 kreski to brać się do roboty a nie robić następnych testów;)

bobo 6 tydzień to jeszcze wcześnie, ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów a teraz też oprócz piersi i zmęczenia nic mi nie jest;)

Justyna &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&Zobacz załącznik 399339

dzięki Violka :)
oczywiście oszalałam jak zobaczyłam w sobotę test pozytywny - bo spodziewałam się owu we wtorek !!! :) :-)
pracowaliśmy, pracowaliśmy :):):):)

bietka u mnie testy wyglądały tak:

poniedziałek, wtorek, środa tylko I krecha
w czwartek cień II krechy
w piatek II krechy test pozytywny
w sobotę II krechy ale ta druga trochę jaśniejsza.
Potem juz nie robiłam

Ja miałam testy paskowe z allegro i nie polecam. Jakieś takie mało czytelne. Wolę jednak płytkowe. Tam nigdy nie ma problemów

hej kobietki moje :-D
Jestem juz po badaniu, zobaczymy dziś jaki wynik tego progesteronu !!!!!!! :tak::tak: tempka dziś na maxa piękna, jeszcze nie miałam tak wysokiej w zadnym poprzednim cyklu :) no ale co z tego jak zaburzona :wściekła/y: jutro napewno bedzie o wiele mniejsza, bo spałam zaledwie 2 godziny ciurkiem przed mierzeniem, a w nocy wstawałam do małego bo brzuszek go bolał i płakał pół nocy,a potem trzeba był męza przed 5 wyszykować do wawy- pojechał juz :-:)-:)-:)-( smutno mi, :( fajnie była jak wieczorkami bylismy wszyscy razem a teraz znów sami z małym zostaliśmy !!! :-(
bobo- ja kochanie nie plamiłam ani razu ponieważ w ciązy z aniołkiem miałam zabieg dzien po tym jak umarł, wiec nie zdąrzyłam sama poronić , z pustym jajem pewnie bym sama poroniła ale brałam luteinę i ona mi podtrzymywała ciązę, odstawiłam jak nie było juz szans aby było dobrze i na drugi dzien juz byłam w szpitalu i sami mi podali tabletki poronne!!!!
Ty to nie mysl o złym kochanie!!!!!! Tylko proszę sie cieszyć z groszka :-)
justyna &&&&&&&&&&&&&&&& daj znać szybciutko jaki wynik testu :-D
losiczka- moja bidulko kochana :-:)-:)-:)-( tulę mocno za pare dni skonczy sie @ i do dzieła !!!!! grunt to własnie sie nie załamywać, ale wiem ze to przykre jak przychodzi @, nadzieja nagle pryska :-(
bietka trzymam kciuki za ten cykl !!! sie okaże czy owocnie pracowaliście :happy2::-p:-p
agnes - tak, owulacja jest wtedy gdy jest skok temp.ale nie koniecznie , bo może byc najpierw owulacja a dopiero potem skok !!!!!
Skok temperatury wcale nie musi wystepowac w dzien owulacji. Bardzo czesto wystepuje dopiero po 24 godzinach od momentu owulacji.
Podstawowym warunkiem jest to ze jajeczko zostaje uwolnione. W momencie uwolnienia wlacza sie mechanizm produkcji duzej ilosci progesteronu i to wlasnie on podnosi temperature która sprzyja implantacji. Zanim progesteron jest na odpowiednim poziomie mija pare godzin i wlasnie dlatego sjkos temperatury jest widoczny dopiero kolo doby po owulacji.

reklama
BIETKA JA PRZEZ 6 DNI PO POZYTYWNYM TESCIE OWULACYJNYM CODZIENNIE:szok: MIALAM GRUBE II KRESKI TYLE U MNIE UTRZYMYWAL SIE WYSOKI POZIOM LH NIE KTORE KOBIETY TAK MAJA

BOBO JA W PIERWSZEJ CIAZY POZA TYM ZE MI BRZUCH ROSL NIE MIALAM ZADNYCH OBJAWOW ZADNYCH WIEC SIE CIESZ KOCHANA A UWAZAJ JAK LADA DZIEN WYSYPIA CI SIE WSZYSTKIE DOLEGLIWOSCI CIAZOWE :yes::yes::yes:

DZIEKUJE DZIEWCZYNKI ZA POCIESZENIE WIERZE ZE I JA NIEDLUGO ZOBACZE II KRESECZKI :-):-):-) TERAZ TO JA TRZYMAM KCIUKI ZA WASZE KRESECZKI

Do góry