reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

agnes oczywiście ze nie musi być powyzej 37 stopni, kazda kobietka ma swoją podstawową temperaturę ciała (PTC) i np u jednej bedzie ponad 37 a u innej np 36,7 najwyższa ;) wiec spokojnie, tu sie liczy najwięcej dni wyzszych temperatur, jak sie ma 18 dni wysokiej tempki i brak @ to można juz mówić o ciąży,( choć nie zawsze) ale popatrz na moj wykres, mi spadła 3 dni po rząd a dziś hop w górę sobie podskoczyła ;) jak mówiłam o spadku tempki mówimy gdy spadnie ona poniżej lini podstawowej, a u Ciebie coś mi nie pasi na tym wykresie z tą linią ( chyba źle zaznaczyłaś)bo ta 6 poprzedzająca skok tempka musi być pod linią a ta pierwsza wyzsza musi być nad linią nie wiem czy mnie zrozumiałaś, moze spróbuj zaznaczyć granicę w 21 dniu cyklu i zobaczę czy tak bedzie dobrze

bietka no własnie dlatego pisałam ze nie zawsze musi wyjsc test w dniu @bo zagniezdzenie nastąpiło późno czyli zaraz przed @bo beta hcg rosnie 48 godzin po zagniezdzeniu dopiero nie od razu :)
a nie wiedziałam ze w pozamacicznej testy nie wychodzą :baffled:

bietka ja tak samo lubie patrzeć fotki ze slubu i z podrózy bo wtedy wyglądalam jeszcze znośnie a teraz po porodzie ciężko mi dojść dału i składu ze sobą :crazy:a przeciez juz 2 lata minęły ehhhhhhhhhhhhhh

Ostatnia edycja:
reklama
agnes a spróbuj jeszcze na 19 dniu zaznaczyć bo ciągle mi cos nie pasi kurcze !!!!!motam Cię ale nie mam pojęcia jak u Ciebie wyznaczyć tą granicę ,

dla mnie jeszcze gorzej, ale zapytam znajomej gdzie wyznaczyć najlepiej granicę , bo ja sie tu juz pogubiłam w Twoim wykresie !!!! moze i dobrze zaznaczyłaś ze w 20 dniu ale nie wiem na 100% juz , wiec sie dopytam, a na razie zmien na ten 20 dzien

ilonka nie wiem co było z tym testem ultraczułym ACON. w piątek tylko jedna krecha ....
a w sobotę w szpitalu Beta HCG 44 -więc co w piątek była poniżej 9 :( ???
ilonka Ty możesz się "usprawiedliwiać dzdzią " a ja???? jeszcze nie w ciąży - a już wygladam :)

witam kobitki mam juz posprzatane pranie rozwieszone jeszcze trzeba cos na objad wymyslec chyba zrobie zupe szczawiowa a na drugie gulasz wczoranszy mam u mnie tez zimno bylo ale jz sie ociepla ale mam szpital wdomu wieszy synus zarazil mniejszego i 2 mam w domu chorych najgorzej jak 2 chorych i w nocy sie zmowia ze jeden po drugim mialczy :wściekła/y: ale jakos trzeba chorupsko dzieci przetrwac milego popludnia rzycze

Witajcie kobietki,

Dziś w Bydgoszczy mgła, zero słońca i 1 stopień brrr zimno i sennie. Spałam dziś 10 godzin;/

Co do obiadku ja dziś robię takie a'la leczo czyli pora, pieczarki, czosnek , marchewka i zalewam pomidorkami i podaje z makaronem razowym.

Ja 2 lata temu schudłam 15 kg, mąż 20 kg ( ale zawsze byliśmy szczupli jednak jak kilka lat temu zamieszkaliśmy razem to niestety waga poszybowała w górę, ale było fajnie;)) No i jakoś udawało mi się utrzymywać tę wagę bo staramy się jeść zdrowo. Mąż sportowiec ja też kocham ćwiczyć, no ale przyszła jesień i oczywiście 4 kg w górę. Ale też pracuje w domu przed komputerem, mam mało ruchu i od 3 miesięcy nie ćwiczę...oczywiście jak staramy się o dzidziusia to boję się ćwiczyć. Czy któraś z Was uprawia sport lub uprawiała podczas starań? Pewnie kolejny głupi mit, który sama sobie wymyśliłam. Ja uwielbiam basen, fitness, siłownie czy choćby w domku poćwiczyć. Na zimę zawsze wraca kilka kg, zresztą jak się schudło 15 kg to musi wrócić trochę, nie ma bata. Dietetyka to moje hobby, bardzo lubię układać znajomym diety, czytać nowości amerykańskich naukowców :) fajna sprawa.

Ilona jednak zatestowałaś. Ach te baby...;) Każda mówi, że będzie dopiero testować w dniu @ ale brak cierpliwości i pragnienie ujrzenia II kresek robi swoje...:)

reklama
bietka- ja czytałam ze może test nie wyjść albo wyjdzie ale pare dni po spodziewanej @ , ale nie wiem jak to jest w sumie, beta podwaja się co 2- 3 dni. wiec w piątek na pewno nie było poniżej 9, a kiedy miałaś tą ciązę pozamaciczną?? przepraszam ale chyba mi umknęło kiedy się to wydarzyło :zawstydzona/y:
justynka no to zdrówka życzę dla dzieciaczków, i Ty staraj sie jesc może czosnek, herbatka gorąca z cytrynką abys od nich sie nie zaraziła teraz
ania - wow, aż 15 kg ?????? jak to zrobiłaś ????????? cwiczeniami i dietą czy jakies tabletki łykałaś ????????? co do ćwiczeń to są takie specjalne dla kobiety w ciąży,a basen to juz mega jest bezpieczny wiec basen w ciąży jak najbardziej :)
Ja z Jasiem przytyłam 17 kg w ciąży , po porodzie od razu zleciało 7kg wiec zostało 10 na plusie,-koszmar, wyglądałam jakbym była w 6 miesiącu po porodzie :confused: pomalutku mi ta waga spadała ale boczki i brzuch zostawał , dopiero tak naprawdę po tym 2 poronieniu osiągnęłam w miarę płaski brzuszek a teraz ?????????znow mam sadlo buuuuuuuuuuuuuu:angry::wściekła/y::wściekła/y:

ania ja zrobiłam w sumie dla zartów ten test dziś, bo nie mogłam sie oprzeć pokusie hehe bo moze by akurat cos wyszło

Do góry