reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
i tak na wszelki wypadek

Normy poziomu progesteronu we krwi
  • 7-8 dni po owulacji: >= 10 ng/ml (prawidłowa czynność ciałka zółtego)
  • 2 faza cyklu: <= 3 ng/ml (brak owulacji)

[przepraszam, że tak post pod postem ale Zzagubiona może te "różne" zależą właśnie od jednostki w jakiej podany jest wynik- stąd może ten przelicznik pod spodem????

Dziewczyny zadzwoniłam do laboratorium i pytałam o badania prolaktyny. Pani mi powiedziała, że to nie ma znaczenia w którym dniu cyklu przyjdę, więc jeśli jutro i tak będa mnie kłuć to mogą za jednym zamachem pobrać ciutke więcej i oznaczyć prolaktynę :)
No i tyle.
Wyniki są następnego dnia, więc w moim przypadku pewnie dopiero odbiore w poniedziałek, ale już przynajmniej będe wiedziała. :)

teraz ja post pod postem :)
wlaśnie wróciłam z łazienki- znów nic- tylko takie delikatniesiuńkie coś, bez bliżej określonego koloru (ni to róż ni beżowe). Ja już nic nie qmam...:-(
powiedzcie mi jak to jest? ja wiem, że szans nie ma, bo test negatywny i coś co sygnalizuje @, ale tak jakoś nie tak, dziwnie... :(

teraz ja post pod postem :)
wlaśnie wróciłam z łazienki- znów nic- tylko takie delikatniesiuńkie coś, bez bliżej określonego koloru (ni to róż ni beżowe). Ja już nic nie qmam...:-(
powiedzcie mi jak to jest? ja wiem, że szans nie ma, bo test negatywny i coś co sygnalizuje @, ale tak jakoś nie tak, dziwnie... :(

a może jest fasolina, a jakim testem robiłaś?? pewnie 25ml? ja bym poleciała po Acona :)

Karolina jeśli nie chcesz pisać post pod postem jest opcja edytuj i zawsze możesz coś dopisać ;-) Nie wiem kochana co Ci się dzieję... Czas pokaże. Czytałam, że wiele dziewczyn będących w ciąży zaobserwowało u siebie dużo wydzieliny- śluzu koloru kremowego.. Może to to... Poza tym są też przypadki, że testy ciążowe nie wychodziły na początku a w ciąży już się było, ale każda z nas jest inna, ma inny organizm, więc trudno jest coś określić... Chyba musisz poczekać, aż wszystko samo się wyjaśni :-p

Dzień dobry.
Dziewczyny trzymam kciuki ,za wszystkie testujące ,żeby się udało. Z doświadczenia wiem ,że nie ma co się nastawiać do puki nie minie pierwszy dzień przewidywanej miesiączki.. szkoda nerwów. Ile ja testów ciążowych wywaliłam ile płaczu.. ale jak ma być dzidzia to będzie i bardzo bardzo w to wierze.:tak:
karol_in-a -poczekaj nie doszukuj sie obiawów bo potem rozczarowanie tym większe przynajmniej u mnie tak było ..trzymam za ciebie kciuki by @nie przylazła
karola może zrób betę?

czy można prosić o dopisanie do listy?
my dzis 3 dzień starań stwierdziałam ,że nie mogę stracic żadnego dnia przed owu i po by nie pluc sobie w brodę ,że nie zrobiłam wszystkiego ,jesli sie nie uda badań czas zacząć.

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane :-)

Widze ze dziewczynki plamia otoz ja tez plamilam dzien przed terminem @ i w dzien @ mialam brazowy sluz ale tylko jak sie podcieralam bo wkladke mialam czysta i to mnie wlasnie zdziwilo i zrobilam tescik i efekty sa widoczne hihi:-) wiec dziewczynki jesli tak nie mialyscie to warto sie zastanowic bo u mnie to oznaczalo fasolinke :-)

Ja mam dzis wizyte u ksiedza w sprawie slubu i nie wiem czy bedzie chcial mnie od razu spowiadac czy da karteczke bo jak bylam ostatnio to mowil ze po rozmowie spowiedz . No coz dowiem sie jak pojde, mam nadzieje ze od razu nie bedzie spowiedzi i ze bedziemy mogli isc sobie w dowolnym dla nas terminie :-)

Buziaki laseczki i zycze fasolinek :-)

reklama
Macie rację kochane- znów zaczynam fiksować i doszukiwać się objawów których nie mam :)
łatwo się mówi jak się obok stoi a prawda jest taka, że każda z nas umiera z ciekawości i niecierpliwości, każda fiksuje z niewiedzy i zaczynamy widzieć białe myszki :)
to miły czas, ale qrcze cholernie wykanczający i stresujący :)
Suonko- dziękuję za radę. :)
justynka- test paskowy, oczywiście czulość 25, a termin @ jutro. :)
poczekamy do jutra się wszystko wyjaśni :)

Bobofrutek no ja właśnie pierwsze plamienia zaobserwowałam dwa dni przed @ i dokladnie tak jak u Ciebie tylko na papierze toaletowym i nie zawsze, raz mniej raz ciutke więcej, ale niestety test dzisiaj rano wyszedł negatywnie :( więc chyba nie jestem takim przypadkiem jak Ty, a szkoda, wielka szkoda :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry