reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

kalolinka o ile dobrze pamiętam:
prolaktynka super - najlepsza jest w środku normy, najgorsza przekraczająca
jeśli chodzi o progesteron to musisz zapytać lekarza bo pytałam teściowej i ona mówi, ze normy zależą od dnia cyklu

ps nie doczytałam, zaraz zapytam jeszcze raz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
piateczka jak w domu sa wszystkie chlopaki to mi sie imiona czasem myla :-) powiedzialam im ze porobie im plakietki z imionami hi hi wiec jak by byla cora to chyba nie pomyle sie co???:-)

piąteczko jesteś nieoceniona :)
wiedziałam, że na Ciebie mogę liczyć :)
dziękuję kochana :)
wizytę u lekarza dopiero mam 16ego więc umarlabym z ciekawości i niewiedzy. @ przylazła na dobre w 36 dc, a plamienia niewielkie od 31 dc, 35 większe.
do tej wizyty jeszcze bym chciała sobie zrobić badania tarczycy. :) i z kompletem iść do gina, żeby nie marnować czasu :)

karolinka mama na podstawie tych szczątkowych informacji mówi, że poziom jest w normie i nie wskazuje na ciąże. mówi też, że powinno się to badać przy problemach z donoszeniem ciąży ale, ze tak naprawdę to jest to bardzo indywidualne - norma jest, bo musi być jakaś ustalona ale nie jest wyrocznią. można mieć niski poziom wg norm i bezproblemowo zajść i donosić, a można mieć podług norm wszystko super - a nic z tego

madlen79 witam cię również ;-) trzymam kciuki mocno za ciebie i twoje jajeczko!
karolina i bietka, przykro mi bardzo z powodu waszych jajników. ale i tak wierzę, że w końcu karolinie się uda. W gruncie rzeczy jeden też wystarczy. trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie niedługo pisały tu na temat swoich rosnących brzuszków.
justynka, karolina to jest nas już trzy do starań na nowy miesiąc. dziś dostałam złą wiadomośc, mężuś jedzie na delegację właśnie wtedy kiedy mam dni płodne :-( coś czuję, że będę czekała do grudnia

karolina biedactwo, też miałam nadzieję, że u ciebie to fasolka. Trzymaj się.
piąteczka mojego mężusia wyślę do ciebie na korepetycje z romantyzmu! :)

Ostatnia edycja:
piąteczka fajnie mieć taką teściową zna odpowiedź na każdy temat , tzn moja tez zna ale bardziej się wymądrza :-)

anaber- to tak jak moja, i wlaśnie dlatego jej nie pytałam o nic :) poza tym nie chcę nawet jej mówić, że się staramy, że cokolwiek w tym temacie działamy, więc niech nie myśli, że będzie moją przyjaciółką :)

piąteczka- no widzisz ja właśnie sie dowiedziałam, że jeśli progesteron za mały w fazie lutealnej to dupa z ciąży i donoszeniem jej oraz zagnieżdżeniem- tak samo za wysoki poziom prolaktyny. podobnie z hormonami tarczycowymi. :)

a teraz wlaśnie jeszcze dostałam długaśna listę hormonów do zbadania- muszę poczytać, który za co odpowiada. :)

dziewczyny- moja teściowa to dusza człowiek i chodzący spokój
kalolinko więc jak pisałam - prolaktyną się nie przejmuj bo jest ok a progesteron, zeby miec mieć obraz swojego organizmu musiałabys badac w kazdej fazie i to przez kilka cykli.
specjalnie odszukałam swoje wyniki z przedostatniej ciązy gdzie miałam badany progesteron i w 12 tyg był 25,1 nisko bardzo niby choć nic nie wskazywało , że coś jest nie tak- profilaktycznie dostałam luteinę- najpierw dopochową, ale natychmiast wywołała swędzenie i pieczenie więc została zmieniona na podjęzykową.
wiem tez , że mozna brać luteinę już w trakcie starań jesli lekarz zauważy taka potrzebę, żeby pomóc jajeczku się zagnieździć i pozostac na swoim miejscu

losiczka ha ha. ja nieraz wymienię pół rodziny nim trafię.

reklama
czesc dziewczynki karolina pytalas jak liczyc cykl kazdy nowy cykl zaczyna sie od plamien a nie od pozadnego krwawienia tak ze tu musisz liczyc cykl od dnia gdy sie pojawily plamienia

obudzilam o 24.1 meza by swieczuche zdmuchna hehe dziwil sie ale ucieszyl ;p, ale rano co do czego nic nie pamietal :crazy:no coz moglam sie tego spodziewac ;p. Juz jutro mam wizyte i usg trzymajcie strasznie sie ciesze a za razem boje mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :rofl2:

Do góry