reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Uff juz jestem ....co prawda mialam byc wczesniej ale tak wyszlo. Za duzo spraw na glowie mam :rofl2:

Ilonka no to &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& bedzie dobrze
Witam Dzoane ;-) bo chyba zawitalam tu w czasie kiedy mialas przerwe na BB

Pola ja sie zwasze smieje do mojego meza ze wzial mnie z biedy w nedze :-D:-D:-D apropos ustawienia :-D

Ania2403 to dobrze ze juz sie lepiej czujesz i ze wszystko ok.:happy:...no to teraz tylko odpoczynek no i BB oczywiscie

Co do obiadku to ja dzisiaj serwuje ryz z mieskiem w warzywach po chinsku:-) mniam....ale sama sie obejde smakiem bo jestem na diecie i za chwile czeka mnie bierznia :happy2:. W koncu nie po ta ja kupilam zeby pajeczynami zarastala
Sprezam sie bo chce sie wyrobic zeby ogladnac M jak Milosc, wiecie ten Stary Mostowiak to caly moj tat z charakteru :-D:-D:-D

reklama
ANUSIA WITAJ:-)
ILONKO DAJ ZNAC SZYBCIUTKO !!!!!
MADLEN CZLOWIEK CALE ZYCIE SIE UCZY JA TO SIE WIELU RZECZY UCZE OD MOICH STARSZYCH SYNOW HE HE A JAKIE REPRYMENDY DOSTAWALAM JAK PISALAM NA KLAWIATURZE JEDNYM PALCEM HE HE :crazy: ALE TERAZ JEST OK SMIGAM PO KLAWIATURCE ZE HEJ :-)
ANUSIA A ILE MASZ LATEK?

Witam się wieczorową porą ;)

O fajnie by bylo ale wiesz Madlen my jestesmy w trakcie budowy domu w Polsce i kazda kasa sie liczy, dodatkowo pomagamy moim rodzicom bo sa na rencie a tata jest po bardzo ciezkim wypadku i niestety teraz sa potrzebne dosyc duze naklady pieniezne. Mieszkamy w 4ro pokojowym domu i jest nas tu siedmioro. Ja z mezem , brat z zona i dzieckiem , moja sasiadka z pl z chlopakiem i 1dna obca osoba. Za ten dom placimy £1475 to co oni zaplaca jest na czynsz a my oplacamy rachunki i wszystkie inne oplaty. A mieszkanie jednopokojowe w naszym rejonie (Londyn 4 ta strefa) to koszt okolo £1100-£1200 funtow plus oplaty a tam nie byloby czego wynajac.
Drozysko jednym slowem. Nie znam nikogo z naszych znajomych kto bylby w stanie udzwignac takie koszty.

wow dużo wam tam jest, ale świetnie sobie radzicie! :-) ... moja siostra też mieszka w Anglii, najpierw wynajmowali sami dom, a potem kupili. W Anglii najgorsze są koszty utrzymania dziecka jeśli się pracuje a nie siedzi w domu :dry:
Piateczka lody sa rewelacyjne na smutki,a potem fajnie tylek rosnie..,ale co bedziemy sobie zalowac ;-),moj mi zawsze powtarza ,ze kochanego ciala nigdy za wiele.;-)
wymyslilam sobie przed chwila,ze chyba znowu zaczne biegac..jakis czas temu biegalam,ale zapal mialam chwilowy,moze teraz to sie zmieni..,trzeba cos ze soba zrobci,bo mozna oszalec..

...na bieganie to może zimno teraz będzie, ale słyszałam że dla rozruszania świetna jest zumba ;)

madlen ja zawsze byłam nie szczupła- ale wręcz chuda- a teraz , przez ostatnie dwa tygodnie mocno mi się przytyło- liczę, że to dobry objaw
i zachcianki mam takie dziwne, że oj np czekolade przegryzam kiszonym ogórkiem:-) przeciez nikt przy zdrowych zmysłach tak nie je:-)
podziwiam kochana- ja na bieganie jestem zbyt leniwa

ŚWIROWANIA CIĄG DALSZY.....HI HI
możecie się głośno z tego śmiać- wiecie do jakiego stopnia mi odbiło? doszło do tego, że nie kupuje w tej chwili kolorowego papieru toaletowego , jedynie biały- żeby lepiej widzieć- strasznie to głupie - wiem

ja jestem chudzielec i świetnie czulam się w ciąży ze swoim cialem bo dużo tyłam i wyglądałam wreszcie kobieco...nie mogę się doczekać kiedy znowu się tak poczuję!:-p

Twoja gin ma rację najlepsza pozycja do zachodzenia jest kolanowo łokciowa ,a później nogi do góry;)
U mnie zadziałało a ja gdzieś w necie wyczytałam

piąteczka
znam ten odruch z papierem i się nie dziwię

..... yyyyy a jaka to jest pozycja kolanowo łokciowa? :sorry2::-)
Piateczka czekolada i ogorki ,a feee :-D:-D,ty jestes zaciazona jak nic !!! ale super ,ciesze sie ;-)
Agnieszka a swiruj,my tez swirujemy i dobrze nam z tym ;-)
Viola ,ale przy tylozgieciu najlepiej od tylu,tak mi gin powiedziala jak bylam w pierwszej ciazy..,
ja to ostatnio tak z malzem wariuje,ze pozycje zmieniamy co chwile :zawstydzona/y:,a dzisiaj cos zle sie czuje moj malzonek i obawiam sie,ze nic nie bedzie..buuu...no chyba ,ze mu pozniej przejdzie..;-)

... my też lubimy kombinować w różnych pozycjach no ale grunt to skonczyć w odpowiedniej...puki co że nie wiem ktora jest najlepsza to codziennei konczymy w innej, anusz któraś zadziała :-D:-D:-D:-D

Piateczka no chyba bede musiala.:tak:
a ty dalej wcinasz czekolade z ogorkami ?...ja nie przypominam sobie,czy mialam jakies dziwne apetyty w ciazy,,,w sumie z cora to nie moglam nic jesc,a z syenm to znowu wcinalam jak taki odkurzacz ..wiecznie glodna i on teraz tez taki lakomczuszek,ma niecale 7l,a wyglada na conajmniej 8-9,a cora to znowu taki szczypiorek .
Agnieszka juz sie nie denerwuj kochana,bylo minelo ;-),nie warto do tego wracac..:no:

mój syn to też lakomczuch, ostatnio mu zrobiłam embargo na biszkopty i w ogóle mu trochę ograniczam jedzenie bo się śmieje, że będzie miał drugą brodę :-D co ciekawe ja i mąż to szczypiory :unsure:
Dziewczyny ja tam lubie sprzatac w koncu tez taka mam prace :tak:
W domu zarzadzilam dyzury i kazdy ma 2 razy w tygodniu a co tam sama nie mieszkam wiec nie mam zamiaru sama sprzatac :no:

Fakt ceny tu sa oszalamiajace :szok: trzeba niezle zasuwac zeby cos jeszcze zostalo.
Do Polski chcemy wrocic za kilka lat chyba ze zycie nam plany pozmienia. Jakby ktoregos z rodzicow zabraklo to chyba szybszy powrot do Pl bylby nie unikniony.
Domek mamy na razie w stanie surowym zamknietym porobiona jest czesc podlaczen, troche wolno idzie bo tylko robimy jak tam jestesmy, z autopsji wiemy ze nie wolno nikomu ufac :baffled:
A to jest moj domek Zobacz załącznik 405780Zobacz załącznik 405781

śliczny domek ! ... powodzenia w jego wykańczaniu ;-)

piąteczka i co nie ciągnie Cię do testowania?? czy moze już robiłaś a nie chcesz się pochwalić :laugh2: tak spokojnie tu siedzisz ja bym juz w tym dniu cyklu miała 3 testy zrobione :rofl2:
kurcze zjadłam dziś kawałek jablecznika no mam zgagę jak smok pali mnie jak cholera:wściekła/y:
katrina115 dużo zdrówka życze i sił :-)

mmmmmmm ale mi zrobiłaś smaka na jabłecznik :oo2:

Piateczka wygladalam jak slon,a brzuch to mialam gigantyczny ;-),ale ja po ciazach szybko chudlam..ok.pol roku i nie bylo widac,ze rodzilam..nawet brzuch mi sie wciagal..za to teraz wygladam..achhh..trza sie wziac za siebie ;-)
kochane ja juz uciekam,do jutra..;-)

ja mialam dokladnie tak samo...wyglądałam jak słon a po ciąży wszystko szybko zgubiłam. Teraz jestem wręcz za chuda.

katy miłej nocki:-)

anaber no było burzliwie przez chwilkę. a tak poważnie to widziałaś kiedyś dorosłego faceta? bo ja widze tylko chłopców- mały od dużego różni się tylko tym, że maja inne zabawki:-)

zgadzam się z tobą! .... każdy facet jest jak dziecko :-D

Hej dziewczynki :-)
kurcze oczywiście niewytrzymałam zrobiłam test wynik II kreski jedna bladziutka ale jest :happy:
jeśli się udało to kurcze niecierpliwią mnie te skurcze dosyć mocno boli mnie brzuch tak powinno być :confused:

bardzo Ci gratuluję dwóch kreseczek i trzymam kciuki żeby były coraz mocniejsze! ;)

dziewczyny ja już nie wiem co brać, żeby tak nie bolało :(
qrcze masakra jakaś... :(

bardzo Ci współczuję ... mi pomaga ta mocniejsza nospa i kąpiel w bardzo ciepłej wodzie.
anaber ja od 2 tyg chodze na basen i nawet jak bedzie dzidzia w brzuszku to nie zrezygnuje bedziemy sobie razem plywaly;-)plywali;-)

moim mega hobby jest żeglarstwo morskie więc ja w wodzie uwielbiam się moczyć. Niestety w ciąży miałam embargo na każdy zbiornik wodny włacznie z basenami bo mielam zaraz straszne infekcje które potem długo zwalczałam.
losiczka jak miło, że chociaż Ty nie zapomniałaś;-)
dziękuję, czuję się w miarę:tak: przy Kubie czułam się rewelacyjnie, a teraz czasami jest gorzej ale nie ma tragedii:-)
Trzymam za Ciebie kciuki:tak:

Katy my w sumie tutaj się poznaliśmy jak ja przyleciałam ponad 3 lata temu:tak: mąż jest już w UK ponad 7 lat, kupił dom zanim się poznaliśmy (jak to niektorzy mówią, że umiem się ustawić:-D ale mam to gdzieś:tak:), i jak na razie tak tylko coś rozmawiamy o poworcie, mąż ma naprawdę super pracę, jest bardzo zadowolony zwłaszcza z tego jak płacą:-D i na pewno nie wrocimy za rok, dwa tylko jak coś to pożniej, mi od początku bardzo się tutaj podoba:tak: i nie śpieszy mi się specjalnie do Polski ale czas pokaże, róznie w zyciu jest :)

super, że się tak fajnie zaklimatowaliście. Mojej siostrze też jest dobrze w Anglii, puki co to nie zamierzają wracać, ale najgorsze są te odległości i rozstania. Bardzo tęsknimy za sobą i jest mi strasznie przykro że nasze dzieci tak rzadko się widzą. Wiele razy chciałabym się do niej przytulic, wygadac albo razem schlać a tu nie ma jak.

A z opieki dla dzieci jesteś zadowolona?

ja już zrobilam test owulacyjny i ponownie brak drugiej kreski. Czy to jest normlane? ... mi się wydaje że powinna być już jakaś słaba chociaż. Teraz nie wiem czy się starać dłużej żeby się nie okazało że za szybko skonczyliśmy i żaden plemnik nie dotrwał do owu :-:)-:)-(

witaj lorelain mi przy cyklach 26d pozytywny test owu wyszedl w 12d czyli owulka niby w 13 miala byc zalecaja tez jezeli planujesz plec dziewczynke robic test 2 razy dziennie :-)

losiczka - zbankrutowałabym na tych testach ;) a dwa że nie miałabym kiedy robić drugiego testu bo podobno z porannego moczu nie zalecają, czyli musiałabym się tym bawić w pracy a na to sobie nie mogę pozwolić.
Ja miałam miesiąc w miesiąc cykl 26 dni, ale ostatni był 29 bo miałam przez miesiąc zapalenie płuc i przez trzy tygodnie brałam silne antybiotyki. Myślę że to mogło mieć wpływ na to opóźnienie. Teraz nie wiem jak długi będę miała cykl w tym miesiącu. Czy liczyć 26 czy 29 dni :confused: Myślę że jakbym była faktycznie 3 dni przed owu to na teście powinna wyjść chociaż słabiutka kreseczka, a nie całkiem pusto.

anusia88 - cześć ... długo już się staracie... jeśli chodzi o badania to dziewczyny z pewnością Ci podpowiedzą co i jak
Dziewczyny czy wy faktycznie przez 2 godziny przed testem owu NIC nie pijecie? ... bo może to ma wpływ na mój słaby wynik testu :dry:

Lolerain czy ja wiem,czy takie drogie utrzymanie dziecka ???,jakos nie zauwazylam ;-)..i to nie ma znaczenia,czy sie pracuje,czy nie :tak:ja nie pracuje,ale nie dlatego ze nie chce,a dlatego,ze nie mam tu nikogo do opieki nad dzieckiem..,a pracowac tylko po to,aby oplacac opiekunke to mija sie z celem ..
Losiczka ja tez dlugo pisalam jednym palcem ,ale juz nauczylam sie szybko smigac :-D
Katy jaka masz diete ?

madlen - nie wiem czy załapaś dobrze moją myśl :rofl2: ... no ma znaczenie czy sie pracuje czy nie bo w Anglii nie ma państwowych przedszkoli a im młodsze dziecko oddajesz tym więcej płacisz. Więc jak jesteś z dziekciem w domu to odpada Ci bardzo duża opłata. Jeszcze jak chcesz zapisać dziekco na dodatkowe zajęcia np. karate to też dużo płacisz.

LORELAIN KURCZE TO MASZ PROBLEM BO JEZELI PLANUJESZ DZIEWCZYNKE TO PRZYTULANKO MUSI BYC PARE DNI PRZED OWU JAK SKONCZYSZ NA 10DC PRZY CYKLU 26D TO BEDZIE OK A JAK BEDZIE 29D TO CHYBA NIE ZABARDZO DLATEGO POTRZEBUJESZ TESTOW ALBO CODZIENNE MIERZENIE TEMP TO NIC NIE KOSZTUJE :-):-):-) A OKRESLISZ OWULACJE :happy2:

reklama
Anusia88 witaj i czuj się u nas jak w domu:)

Lorelain pozycja kolanowo łokciowa to taka tradycyjna od tyłu:)

Ilonka
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& szybko pisz co i jak.

A co do obiadku to ja dziś pierogi ruskie kleiłam tyle stałam a teraz wszystko mnie boli ale obiad pyszny:)

Do góry