reklama
katrina115
Potrójna Mama
czesc Dziewczyny
Lorelain - w Anglii jest trochę inaczej niz w IRL, tutaj np. jest tak, że ostatni rok przed pójściem dziecka do Junior school przedszkole jest free, ale... to jest tylko 3 godz. dziennie, więc jak pracujesz i masz więcej godzin, to na pozostałe godz. musisz sobie zapewnić dodatkową opiękę i tez się za to słono płaci. Dlatego czasami nie opłaca sie iść do pracy - bo to, co zarobisz trzeba zapłacić opiekunce, a to też kosztuje.
Ja miałam to szczęście, że dostałam oferte pracy, gdzie zabierałam córeczkę ze sobą - była to dla mnie sytuacja komfortowa, bo nie zostawiłabym mojego dziecka z nikim obcym.
Viola - narobiłaś mi smaku na ruskie wrrrr, ale w czwartek u nas w Lidlu będą polskie produkty, to sobie biały ser kupię!!!! o!!!!
Lorelain - w Anglii jest trochę inaczej niz w IRL, tutaj np. jest tak, że ostatni rok przed pójściem dziecka do Junior school przedszkole jest free, ale... to jest tylko 3 godz. dziennie, więc jak pracujesz i masz więcej godzin, to na pozostałe godz. musisz sobie zapewnić dodatkową opiękę i tez się za to słono płaci. Dlatego czasami nie opłaca sie iść do pracy - bo to, co zarobisz trzeba zapłacić opiekunce, a to też kosztuje.
Ja miałam to szczęście, że dostałam oferte pracy, gdzie zabierałam córeczkę ze sobą - była to dla mnie sytuacja komfortowa, bo nie zostawiłabym mojego dziecka z nikim obcym.
Viola - narobiłaś mi smaku na ruskie wrrrr, ale w czwartek u nas w Lidlu będą polskie produkty, to sobie biały ser kupię!!!! o!!!!
-Lorelain-
Fanka BB :)
katrina - moja siostra poszła do pracy jak Lesiu miał 8 miesięcy, musiał przyjechac na 1,5 roku mój tata który robił za nianie
... potem Lesiu poszedł do przedszkola na full time ale płacili kupe kasy bo za maluszki płaci się więcej. Mimo wszystko dalej opłacało jej się pracować bo jednak polowa pensji zostawała w portfelu. Teraz w tym roku poszedł do szkoły to wreszcie mają finasowo luźniej.
Jeśli chodzi o pracę z dzieckiem to ja tego kurczę nie widzę ... sis jest analitykiem personalnym więc nie ma opcji zabierania dziecka do pracy. No to tak samo jak w PL ... też trzeba kiedyś iść do pracy i np ja stanowczo sobie nie wyobrażam pracy z dzieckiem nawet gdyby dyrektor wyraził na to zgodę
Cieszę się bardzo że z Matim mogłam sobie pozwoliż żeby być z nim chociaż te 2 lata w domu, przy drugim już wiem że zaraz po macierzynskim będę musiała iść do pracy, ale będę kombinować żeby z całego etatu przejść na pół i to byłaby idealna sytuacja. Będę szukala też pracy mniej stresującej i absorbującej.

Jeśli chodzi o pracę z dzieckiem to ja tego kurczę nie widzę ... sis jest analitykiem personalnym więc nie ma opcji zabierania dziecka do pracy. No to tak samo jak w PL ... też trzeba kiedyś iść do pracy i np ja stanowczo sobie nie wyobrażam pracy z dzieckiem nawet gdyby dyrektor wyraził na to zgodę

Cieszę się bardzo że z Matim mogłam sobie pozwoliż żeby być z nim chociaż te 2 lata w domu, przy drugim już wiem że zaraz po macierzynskim będę musiała iść do pracy, ale będę kombinować żeby z całego etatu przejść na pół i to byłaby idealna sytuacja. Będę szukala też pracy mniej stresującej i absorbującej.
losiczka72
Mama 4 chłopaków :)
MADLEN JA DOPIERO TERAZ JESTEM TAKA MADRA
URODZILAM 4 CHLOPAKOW WIERZAC ZE MOJA OWULACJA JEST NA 14DZIEN TAKA KSIAZKOWA NO TO PACH NA 11D I CO WYCHODZILY CHLOPAKI :-)A CZEMU? BO JA MAM CYKLE 26-27D WTEDY OWULKA MIEDZY 12-13D CZYLI CO? DZIEN PRZED OWULKA NAROBILAM SOBIE CHLOPAKOW :-):-):-)A PLANOWALAM OCZYWISCIE DZIEWCZYNKI;-);-);-) DOPIERO DZIEKI FORUM KALKULATOROM DOSZLAM DO TEGO CO JEST TAKIE PROSTE I OCZYWISTE CHOC NA FORUM JAK ZAPLANOWAC PLEC DZIECKA PISZA DZIEWCZYNY ZE LEKARZE TWIEDZA ZE TO TYLKO LOTERIA:-) W ZADNA LOTERIE NIE WYGRALAM NO TO MOZE W KONCU W TE CO SIE NAZYWA CORA TRAFIE!!!!!!! ALE BEDZIE CIEZKO MAZ NADAL TWIERDZI ZE KONIEC STARANEK :-(WIEC BEDE MUSIALA KOMBINOWAC DZIEWCZYNKI;-);-);-)
KATRINO WITAJ :-) JAK SIE CZUJESZ???

KATRINO WITAJ :-) JAK SIE CZUJESZ???
Losiczka ale co ty chcesz kombinowac,jak ty jestes w....hmmm...zeby nie zapeszac ;-)
ja nie wiem,w ktorym dc zachodzilam w ciaze,bo nigdy na takie rzeczy nie zwracalam uwagi..poprostu byl seks..a przy okazji zero zabezpieczenia i mysl o poczeciu dziecka
,no i tak sie trafila najpierw corcia a potem synek 
ja nie wiem,w ktorym dc zachodzilam w ciaze,bo nigdy na takie rzeczy nie zwracalam uwagi..poprostu byl seks..a przy okazji zero zabezpieczenia i mysl o poczeciu dziecka

anusia88sc
Mam 23 lata i bardzo marze jak nie ja sama o swoim dziudziusiu, marze o chlopczyku by mial na imie oliwier ,jas lub adas , dziekuje za mile przywitanie musze przerrtlowac troszke stron zeny poczytac zeby byz w temacie muc suzyc pomoca zeby byz rownierz pomocNA w radach
mysle ze w gronie jestb zawsze razniej
) i doczekamy sie swoich fasolek...
ania-aneczka
Ania2403 trzymam kciuki
Uważaj na siebie i słuchaj grzecznie lekarza,
Anusia88sc witaj i powodzenia
Anusia88sc witaj i powodzenia
losiczka72
Mama 4 chłopaków :)
MADLEN KOCHANA DLA CIEBIE :-):-):-):-):-) OBY JESZCZE PARE DNI 
KURCZE CZEKAM NA WIESCI OD ILONKI ALE MUSZE JUZ ZNIKAC BO MOJ SYNUS POTRZEBUJE MAME DO ZASYPIANIA NO W SUMIE TO SAME POLICZKI MAMY:-)
DO JUTRA PANIENKI
LORELAIN OWOCNEJ NOCKI HI HI TAKIEJ KOLANOWO-LOKCIOWEJ ;-)

KURCZE CZEKAM NA WIESCI OD ILONKI ALE MUSZE JUZ ZNIKAC BO MOJ SYNUS POTRZEBUJE MAME DO ZASYPIANIA NO W SUMIE TO SAME POLICZKI MAMY:-)
DO JUTRA PANIENKI
LORELAIN OWOCNEJ NOCKI HI HI TAKIEJ KOLANOWO-LOKCIOWEJ ;-)
Ostatnia edycja:
-Lorelain-
Właśnie sprawdziłam sobie kalendarz chiński i jakbym zaszła w ciąże to wychodzi chłopiec
http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm
anusia88 - ja też mam taką głupawkę że wymyślam imiona, a najlepsze jest to że zamęczam tym męża
losiczka - mam jakieś dziwne przeczucie że Ci się w tym miesiącu udało

anusia88 - ja też mam taką głupawkę że wymyślam imiona, a najlepsze jest to że zamęczam tym męża

losiczka - mam jakieś dziwne przeczucie że Ci się w tym miesiącu udało
Ostatnia edycja:
reklama
ilona24
Podwójna mamuśka :*:*
Hejjjjj
pisze tak szybciutko w skrócie, bo muszę małego szykować do spania, a teraz dopiero co wróciłam....... No więc tak mamy nadal sie starać, wspomagać od 14 dnia owulki luteiną , i zrobić prolaktynę jak wyjdzie za wysoka przyjsc po recepte ( bromek) i ją zbijać bedziemy , macica oczyszczona, uwierzył ze byłam w ciązy, powiedział ze beta niska ale pozytywna dla niego , mówił ze to mogła być pozamaciczna bo beta niska ale wszystko jest juz dobrze , zeby sie nie martwić tylko dalej próbować , ogólnie jestem zadowolona ale .... no zobaczymy, czyli od czwartku mąż nie bedzie miec spokoju hihihihi zresztą jak to powiedział juz nie może sie doczekać kiedy wróci
w niedziele wypada owulka wiec bedziemy działac ( oby sie tylko nie przesunęła )
Ostatnia edycja:
Podziel się: