reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Lorelain :-) fakt przedszkola sa drogie..
Losiczka a skad ty tyle wiesz,kiedy na dziewczynke a kiedy na chlopca ? jaka wiedza :szok::-D
a ja juz bym chciala,aby byl termin @..ale tylko termin,a jej nie ;-)

reklama
czesc Dziewczyny

Lorelain - w Anglii jest trochę inaczej niz w IRL, tutaj np. jest tak, że ostatni rok przed pójściem dziecka do Junior school przedszkole jest free, ale... to jest tylko 3 godz. dziennie, więc jak pracujesz i masz więcej godzin, to na pozostałe godz. musisz sobie zapewnić dodatkową opiękę i tez się za to słono płaci. Dlatego czasami nie opłaca sie iść do pracy - bo to, co zarobisz trzeba zapłacić opiekunce, a to też kosztuje.
Ja miałam to szczęście, że dostałam oferte pracy, gdzie zabierałam córeczkę ze sobą - była to dla mnie sytuacja komfortowa, bo nie zostawiłabym mojego dziecka z nikim obcym.

Viola - narobiłaś mi smaku na ruskie wrrrr, ale w czwartek u nas w Lidlu będą polskie produkty, to sobie biały ser kupię!!!! o!!!!

katrina - moja siostra poszła do pracy jak Lesiu miał 8 miesięcy, musiał przyjechac na 1,5 roku mój tata który robił za nianie :-D ... potem Lesiu poszedł do przedszkola na full time ale płacili kupe kasy bo za maluszki płaci się więcej. Mimo wszystko dalej opłacało jej się pracować bo jednak polowa pensji zostawała w portfelu. Teraz w tym roku poszedł do szkoły to wreszcie mają finasowo luźniej.
Jeśli chodzi o pracę z dzieckiem to ja tego kurczę nie widzę ... sis jest analitykiem personalnym więc nie ma opcji zabierania dziecka do pracy. No to tak samo jak w PL ... też trzeba kiedyś iść do pracy i np ja stanowczo sobie nie wyobrażam pracy z dzieckiem nawet gdyby dyrektor wyraził na to zgodę :oo2:
Cieszę się bardzo że z Matim mogłam sobie pozwoliż żeby być z nim chociaż te 2 lata w domu, przy drugim już wiem że zaraz po macierzynskim będę musiała iść do pracy, ale będę kombinować żeby z całego etatu przejść na pół i to byłaby idealna sytuacja. Będę szukala też pracy mniej stresującej i absorbującej.

MADLEN JA DOPIERO TERAZ JESTEM TAKA MADRA :crazy: URODZILAM 4 CHLOPAKOW WIERZAC ZE MOJA OWULACJA JEST NA 14DZIEN TAKA KSIAZKOWA NO TO PACH NA 11D I CO WYCHODZILY CHLOPAKI :-)A CZEMU? BO JA MAM CYKLE 26-27D WTEDY OWULKA MIEDZY 12-13D CZYLI CO? DZIEN PRZED OWULKA NAROBILAM SOBIE CHLOPAKOW :-):-):-)A PLANOWALAM OCZYWISCIE DZIEWCZYNKI;-);-);-) DOPIERO DZIEKI FORUM KALKULATOROM DOSZLAM DO TEGO CO JEST TAKIE PROSTE I OCZYWISTE CHOC NA FORUM JAK ZAPLANOWAC PLEC DZIECKA PISZA DZIEWCZYNY ZE LEKARZE TWIEDZA ZE TO TYLKO LOTERIA:-) W ZADNA LOTERIE NIE WYGRALAM NO TO MOZE W KONCU W TE CO SIE NAZYWA CORA TRAFIE!!!!!!! ALE BEDZIE CIEZKO MAZ NADAL TWIERDZI ZE KONIEC STARANEK :-(WIEC BEDE MUSIALA KOMBINOWAC DZIEWCZYNKI;-);-);-)

KATRINO WITAJ :-) JAK SIE CZUJESZ???

Losiczka ale co ty chcesz kombinowac,jak ty jestes w....hmmm...zeby nie zapeszac ;-)
ja nie wiem,w ktorym dc zachodzilam w ciaze,bo nigdy na takie rzeczy nie zwracalam uwagi..poprostu byl seks..a przy okazji zero zabezpieczenia i mysl o poczeciu dziecka :tak:,no i tak sie trafila najpierw corcia a potem synek :tak:

Mam 23 lata i bardzo marze jak nie ja sama o swoim dziudziusiu, marze o chlopczyku by mial na imie oliwier ,jas lub adas , dziekuje za mile przywitanie musze przerrtlowac troszke stron zeny poczytac zeby byz w temacie muc suzyc pomoca zeby byz rownierz pomocNA w radach :)mysle ze w gronie jestb zawsze razniej :)) i doczekamy sie swoich fasolek...

MADLEN KOCHANA DLA CIEBIE :-):-):-):-):-) OBY JESZCZE PARE DNI :baffled:

KURCZE CZEKAM NA WIESCI OD ILONKI ALE MUSZE JUZ ZNIKAC BO MOJ SYNUS POTRZEBUJE MAME DO ZASYPIANIA NO W SUMIE TO SAME POLICZKI MAMY:-)

DO JUTRA PANIENKI

LORELAIN OWOCNEJ NOCKI HI HI TAKIEJ KOLANOWO-LOKCIOWEJ ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejjjjj :) pisze tak szybciutko w skrócie, bo muszę małego szykować do spania, a teraz dopiero co wróciłam....... No więc tak mamy nadal sie starać, wspomagać od 14 dnia owulki luteiną , i zrobić prolaktynę jak wyjdzie za wysoka przyjsc po recepte ( bromek) i ją zbijać bedziemy , macica oczyszczona, uwierzył ze byłam w ciązy, powiedział ze beta niska ale pozytywna dla niego , mówił ze to mogła być pozamaciczna bo beta niska ale wszystko jest juz dobrze , zeby sie nie martwić tylko dalej próbować , ogólnie jestem zadowolona ale .... no zobaczymy, czyli od czwartku mąż nie bedzie miec spokoju hihihihi zresztą jak to powiedział juz nie może sie doczekać kiedy wróci :) w niedziele wypada owulka wiec bedziemy działac ( oby sie tylko nie przesunęła )

Ostatnia edycja:
Do góry