reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

U nas nasz synek ma na imię Igorek więc drugie jak dziewczynka to Iga a jak chłopiec to Iwan lub Iwo ale mój mąż chce Borys :szok: na co ja się nie zgadzam mamy krotkie nazwisko i dość twarde i z tym Borysem to brzmi jak kryminalistyka a raczej jak mafioso i jak będzie chłopiec to będzie różnica zdań ;-)

reklama
Madlen slonce przetlumacze dokladnie i wrzuce bo opis pasuje zeby byl dokladny a ja glowy nie mam do przepisow, zawsze zapominam nawet gdybym robilabym go setny raz :-D

Oba ladne lorelain.nie moge sie juz doczekac tej potrawki z kurczaka u ciebie z dwoma brzucholkami ;) trzymam kciuki za jutrzejsze testowanko suonko.

Ostatnia edycja:
wiec tak
ps sorki ze sie tu wcinam z przepisem :sorry:

250 ml piwa Guinness
250 gr masla(niesolonego)
80 gr gorzkiego kakao
400 gr cukru
2 jajka
1 lyzeczka olejku waniliowego
140 ml maslanki
280 gr maki zw
1/2 lyzeczki pr. do piecz.

Zagrzej piwo( tylko nie zagotuj!!!) a garczku i dodaj maslo , niech sie polacza.
Dodaj do tego kakao i cukier, wymieszaj az sie wszystko ladnie polaczy.
W osobnej miseczce recznie wymieszaj jaja cale, olejek wan, maslanke.
Reszte suchych skladnikow wymieszaj ze soba i polacz wszystko razem delikatnie miksujac na najnizszych obrotach.
Wrzuc do piekarnika wczesniej nagrzanego do okolo 180-200 stopni na 45 minut.
Placek bedzie gotowy jesli nacisniesz palcem na wierzchu i ciasto wroci do poprzedniego stanu. Wbijajac patyk nie zrazaj sie ze bedzie mokry!!! Taki ma byc!!!
Odstaw do ostygniecia.

Masa
50 gr masla (niesolonego)
300 gr c.pudru
125 gr zwyklego serka Philadelphia
cacao do posypki

Zmiksuj maslo i c.puder jak bedzie puchata masa dodaj serek i znow miksuj az zrobi sie gladka masa.
Posmaruj zimny juz torcik i posyp kakaem SMACZNEGO!!!

Katy OK ;-)
Viola mam nadzieje,ze juz wszystko dobrze i brzuch nie boli ??
Lorelain moj syn ma na imie Hubert,wiec dla mnie jest to najpiekniejsze imie meskie :-)
my tez mamy krotkie i twarde nazwisko..typowo niemieckie,wiec jak dobieralam imiona dla dzieci,to takie,aby pasowaly/dobrze brzmialy z nazwiskiem :tak:

Viola kochana,to trzymam &&&,aby juz nie bolal i wsio bylo OK ;-),a te usg genetyczne..co to takiego ?,takie jak normalne? i sama chcesz,czy lekarz zlecil ?
tak Hubert to patron mysliwych..

reklama
ViolaPop - oby szybko przeszło, może się troszkę nadwyrężyłaś...to na pewno nic groźnego

dziewczyny mogłyście mi nie mówić że Hubert to patron myśliwych bo ja jestem bardzo na nie zabijaniu zwierząt i teraz będzie mi się tak brzydko kojarzyć

Do góry