reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

agnes -to prawda temperaturka pomaga ale mnie też strasznie stresowała zwłaszcza pod koniec cyklu, bo wiedziałam ze jak od 12 dni spadnie to nie ma dzieciątka, teraz nie mogłam tego wiedziec tak naprawdę bo luteina wpływa na temperaturę choć nie u każdej, wiec nie wiem czy by mi spadła jakby nie było ciąży........

Karolina ja codziennie sie malują, bo uwielbiam to,,,,strasznie sie przyzwyczaiłam do tego, tak samo z włosami, musze rano zawsze wyprostować bo inaczej aż mam zły homor, ogólnie mam hopla na punkcie wyglądu, wiec dla mnie kosmetyki to szał :):):):):):)

reklama
witajcie

Ilonka - określenie spódnica to tego ciuszku jest nieco na wyrost - jest tak mikra, ale sukienki są całkiem fajne i brzuszek się zmieści..

Katy - bimbały Ok, załatwione, ale na nudności czy inne takie z mojej strony nie licz, bo nie wiem co to,

No i nie pamiętam co komu napisać, bo tyle tego było...

Losiczka
- dobry jest (już sprawdziłam) syrop *spam* - tylko musiałabyś go zażywać w konspiracji, bo nawet na butelce jest brzuchatka

ilonka może i ta temperatura pod koniec jest stresująca ale ja dzięki niej wiele się dowiedziałam.

mnie to bardzo pomaga. dzięki za wszelkie info na ten temat bo to głównie dzięki Tobie zabrałam się za mierzenie. teraz wiem kiedy jest owu że to dopiero 19 dc. wiem że testów nie mam co robić wcześniej jak 12-13 dfl i jest mi z tym dobrze. przynajmniej kasę na testach zaoszczędzam

Witam was.
KatyB, nie ma problemu. Mogę zostać forumową tłumaczką na etacie. Praktyka się przyda:tak:
Marysia, musisz wejść w ustawienia i wkleić suwaczek w sygnaturę.:happy:

Za uzupełnianie tabelki może wezmę się później, bo teraz muszę się zająć mężusiem. Jakby komuś się chciało to ostatnia jest ok 658 strony.:tak:

Ja też się cieszę, że zaczęłam mierzyć tempkę. Pewnie niedługo dowiem się ile trwa u mnie faza lutealna. Wolałabym pożyć w niewiedzy najbliższe 12 miesięcy, ale nie nastawam się na nic.
Nastraszyłyście mnie z tą ciążą biochemiczną. Jeszcze teściory nie przyszły całe szczęście, ale jak przyjdą to nie wiem czy się powstrzymam.:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
agnes miło mi :-D
Roszpunka hehe tak samo było ze mną, zamówiłam za wcześnie i kusiły pierony !!!!!!!!!!!! trzeba miec silną wolę, a jeszcze przy tych czułych to juz w ogólę wyzsza szkoła jazdy :-p
Katrina- hehe :-D no może faktycznie jak na wigielie za krótka, choć ja lubię takie, nie powiem :) ale ja to zakładam tylko nieprześwitujące rajtuzy ze względu na blizny na nogach, a w lato leginsy :)

dziewczyny na poprawę śluzu ponoć siemie lniane pomaga tak? któraś stosuję? i to ma być mielone czy takie w całości? i jak to stosować?

agnes - kochana kup sobie mielony i zalewaj woda i pij codzienie takie glutki :-p ja sobie słodziłam zawsze :) jak piłam osłonowo na żołądek :):-D

Dziewczynki jeśli któras jest w stanie pomoc w interpretacji:

--------------------------------------------------------------------

Test obciążenia glukozą (75g)Glukoza na czczo79mg/dl74106N
Glukoza po 2 godz.71mg/dl
ProgesteronProgesteron3,30ng/ml
DHEA-SO4DHEA-SO4284µg/dl
TestosteronTestosteron74,36ng/dl6,0082,00N
InsulinaInsulina2,9µIU/ml2,624,9N
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgG0,13IU/ml
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgM0,219S/CO
Wirus różyczki (Rubella virus)Przeciwciała w kl. IgG> 500IU/ml
Wirus różyczki (Rubella virus)Przeciwciała w kl. IgM0,29Index
Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgG0,15U/ml
Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgM0,19S/CO

tu nic na czerwono nie ma, ale za to insulina po 2h jest na czerwono i zaznaczona jako H:

BadanieParametrWynikJednostkaLHNorma
InsulinaInsulina48,8µIU/ml2,624,9H

głupieje jak czytam w necie co ma byc i jak....
a nie wszedzie widze normy w tym netowym podglądzie...

reklama
Dziewczyny potem was nadrobie bo sie okazalo ze czeka mnie 1.5 h czekanie w przychodni z moim chrzesniakiem.....cos mu na oku wyskoczylo wyglada jak babel z ropa w srodku :szok: do zobaczyska pozniej pa.....

Do góry