reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Dzień dobry dziewczynki.
Wróciłam już! Iiiiiiiiiiiiiiii.................... widziałam pęcherzyk :happy: Siedzi w maciczce i jest bardzo malutki na razie, ale po przyroście bety wnioskuję, że rośnie sobie. Poza tym wyściółka macicy też zgrubiała:happy: Nawet nie wiecie jak się cieszę!
Za 2 tygodnie kolejna wizyta, wtedy powinnam zobaczyć coś więcej.
Na razie nie dostałam skierowania na badania, przy następnej wizycie dostanę i założę kartę ciąży. Dostałam tylko jakiś jod w tabletkach no i dalej folik.

Ze złych wiadomości to tak jak podejrzewałam, stan zapalny. Dostałam Nystatynę w globulkach i Pimafucin do smarowania. Biedna moja fasolinka, mam nadzieję, że nic jej nie będzie. :-( Przeziębienie się nie nasila, ale też nie zniknęło całkiem.:-( Czemu akurat teraz...:-(

reklama
Okresówki na ciężarówki,hehehe:)))))))))))
Dobra napewno przebywanie tutaj z Wami doprowadziło mnie do myśli czy nie wybrać się do tesco po ten czulszy teścior....niech mi kotoś przypomni jak on się zwał;)))))))))))));-)Ale zrobie go dopiero 13 grudnia rano...jeżeli wcześniej nie przylezie ta małpa...po za tym jeżeli zacznę choć odrobineczkę plamić,a nawet śluz podbarwiony będzie na kakaowo to wiem,że juz po ptokach...Piąteczka już 10 jeszcze tylko 3h i jedziemy z tym sikańcowym koksem:))))))))))))))))))buziaki

Roszpunko ty nasz bereczku,spokojnie ja nystatyne brałam w ciąży,bo ja generalnie to na okrągło jakieś cuda tam mam i nic się nie stało,lekarka mi mówiła,że to nie grozi maluszkowi,a napewno może zagrozić nie leczony stan zapalny...pij dużo maślanek i kefirków oraz jogurtów,możesz nawet taką maślanką pomaziać tam troszku,to złagodzi objawy zewnętrzne...Trzymam kciuki kochana i głowa do góry,bo fasolinki nie lubią jak ich mamusie się martwią:-)

Dzien dobry wszystkim :-)
Ja juz w pracy powinnam byc a co robie???? Siedze i czytam....a i zameldowac sie trzeba :tak:

Karolina pewnie ze sie podlaczaj......nie ma problemu...tak sobie przegladalam i znalazlam takiego Klapolucha :-D
Fajnie ci ze jedziesz na weekend z mezulkiem u mnie na razie nie ma szans na takie romantyzmy:no:.
Jedyny rozmantyzm sprowadza sie do tego ze to moj mi sciaga spodnie jak mamy miec Bobosexik a nie ja sama
Trudno sie mowi.....w Pl tez raczej nie bedzie miejsca na samotnosc we dwoje
Marysia ale ci zazdroszcze tego sniegu!!!!!! Podrzuc troche na podkarpacie....prosze?!!!

No i dopadly nasz Ilonke dolegliwosci ciazowe :sorry: w koncu teraz czujesz ze jestes naprawde w ciazy co???
Piateczka bede tu dzisiaj zagladac bo taka jestem ciekawa co wysiurasz ze ho ho ho
A Losiczka pisala ze moze jej tu nie byc, za duzo, bo ma rodzinke w gosciach....ale moze to i dobrze ze przyjechali nie ma czasu myslec o @ :tak:

Roszpunka bardzo sie ciesze razem z toba ....a skoro dostalas leki to znaczy ze nie zagraja twojej fasolce ...bedzie dobrze :tak:

Ostatnia edycja:
Roszpunko.... wspaniałe wieści... a za dwa tygodnie to nie powinno być już serduszka? ja się nie znam, ale może, może.... najważniejsze, że pęcholek na swoim miejscu, "mebluje" sobie wnętrze po swojemu- w końcu będzie tam mieszkał przez jakiś czas- do porodu i rośnie zdrowo... :) Cudnie... cieszę się razem z Tobą :)
a teraz masz trzy godzinki by dogonić piąteczkę, bo u niej listonosz za trzy godziny i sikać będzie... :)))

katy- no romantyzm będzie jak nic, bo @ w piątek przylezie więc zostanie nam siedzenie przy kominku i popijanie naleweczki... ale i tak się cieszę, że odpocznę tam... no i jedziemy na 100 % sami- teściowa wczoraj zakomunikowała że szykuje nam jakies jedzonko na wyjazd- nie wspominała o swojej obecności, więc ... jupi!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
roszpunka wielki gratki raz jeszcze- oj hojny był wczoraj mikołaj
ciesz się póki możesz bo za osiem miesięcy skończy się sielanka hi hi a zacznie mały nocny koszmar
205.gif

choć mimo wszystko przyjemny

ps. złap mnie dziś berku proszę

Agniesia moze o Acony chodzi???

Ja uciekam do pracy ale jak tylko zajade to wskocze zobaczyc czy sie cos nowego wyklarowalo....a zapomnialam wspomniec ze jakis dziwny mam ten wykres tempek :baffled:

katy- zmien sobie w ustawieniach możliwość dopisywania komentarzy pod wykresem to będzie nam łatwiej... :) a tempka spadnie tylko cierpliwa bądź i ściągaj częściej te spodnie :) mój m czasem w porywach romantyzmu mówi: ściągaj majtki będziemy się calować :)))

piąteczko- ja to bym chciała mieć te nocki zarwane i słyszeć zdrowy placz i krzyk malenstwa- byle było zdrowe i szczęśliwe... :)

KatyB wiem,że są Acony o czulszym wspólczynniku,ale ciężko je dostać w aptekach są te 25 najczęściej, a ja mam do nich uraz,bo przy ostatniej nieszczęśliwej ciąży znich korzystałam,wiem,że głupie to ale tak mam...to była inna nazwa...cóż przejade się do tesco i popatrze na czułość i będę wiedziała;)))))))):tak:A jak nie to kupie zwykły i poczekam do @...nic innego nie wymyśle.Miałąm plan,ze poczekam do terminu,jak się nie zjawi to przez tydzień wezmę luteinke na wywołanie,bo mam zapas po ostatnich perturbacjach i jak do 7 dni nie przylezie to sikne:-pAle przy Was zmieniłam zdanie i już mam ochote sikać choć do @ zostało 5 dni:)))))))))))))buziaki

reklama
Roszpunko nie bój sie z tymi globulkami co dostałaś i maścia sa bezpieczne ja też to brałam w trakcie ciąży na poczatku bo coś zaczynało ze stanu zaplanego sie dziać ale naprawde są bezpieczne także sie nie martw i gratuluję
Ilonka24 tobie kochanie z całego serducha gratuluje teraz odpoczywaj i sie nie przemęczaj

Do góry