reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
no to zobaczymy co bedzie jutro, ale przy implantacji zdarza sie malusie plamienie a raczej lekko zabarwiony śluz, no ale czas pokaże tak naprawde czy to na @ czy moze coś innego :)))))))))) mam nadzieje ze fasolka sie przyssała i dlatego to plamienie i ten spadek :))))) no ale jak @ przyjdzie to dla mnie za krótka faza lutealna !!!!!!!

no to zobaczymy co bedzie jutro, ale przy implantacji zdarza sie malusie plamienie a raczej lekko zabarwiony śluz, no ale czas pokaże tak naprawde czy to na @ czy moze coś innego :)))))))))) mam nadzieje ze fasolka sie przyssała i dlatego to plamienie i ten spadek :))))) no ale jak @ przyjdzie to dla mnie za krótka faza lutealna !!!!!!!
A co może być przyczyną za krótkiej fazy lutealnej? Temperaturę mierzę regularnie zawsze o tej samej godzinie. Wyjątek stanowi nocka, wtedy mierzę o 12.30 jak się obudzę. Zobaczymy co będzie jutro:-(

krótka faza lutealna może być związana z prolaktyną ( zła praca ciałka żółtego ) wiec przydało by sie to zbadać,
ale poczytaj sobie może to
tam jest napisane ze jka trwa nawet 10 dni to OK ale dla mnie to za krótko bo płód nie zawsze zdąrzy sie zagnieżdzić do 10 dni, bo nawet trwa to 12 dni

krótka faza lutealna może być związana z prolaktyną ( zła praca ciałka żółtego ) wiec przydało by sie to zbadać,
ale poczytaj sobie może to
tam jest napisane ze jka trwa nawet 10 dni to OK ale dla mnie to za krótko bo płód nie zawsze zdąrzy sie zagnieżdzić do 10 dni, bo nawet trwa to 12 dni
Nie brzmi to zbyt optymistycznie:-( Przeczytałam na necie, że zbyt krótka faza lutealna może być przyczyną niepłodności. Jedyny plus to taki, że im szybciej to sprawdzę to szybciej będę mogła to skorygować. Chyba:-(

Dzoana ob Ilonka miała rację:-)

Ilonka a mogłabyś zerknąć u mnie?? na wykres, z góry dziękuję Tobie:-)
Gratuluje udanej wizyty, i trzymam kciuki za spokojna ciążę:-)
Nie wiem czy moja pobudka o 4 nad ranem i wiercenie się do 5 miało też wpływ na temp. A może zaczynam się pocieszać:-(

Kochane mało się uczęszczam,bo jestem w pedzie przedświątecznym i ciągle jeszcze coś wyskakuje.....Dlatego już dzisiaj chcę złożyć Wam moje kochane złożyc życzenia z okazji Tych magicznych swiąt...Niech się spełnią wszystkie Wasze najskrytsze marzenia,a zwłaszcza to jedno,które doprowadziło do tego,że spotkałyśmy się wszystkie na tak wspaniałym forum jak to....Dziękuję,że jesteście...

Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmij proszę z życzeniami
Może spełni się marzenie
Białe Boże Narodzenie
Lub, gdy przyjdzie Ci ochota
Niech to będzie gwiazdka złota
Bo, gdy spada taka z nieba
Wtedy zawsze marzyć trzeba
No, a jeśli tak się zdarzy,
Że srebrzysta ci się marzy
Możesz także taką zdobyć
I choinkę nią ozdobić
Gwiazda, gwiazdce zamrugała
I choinka lśni już cała
Naszych marzeń jest spełnieniem
Bo jest piękna jak marzenie
A pomarzyć czasem trzeba
Każdy pragnie gwiazdki z nieba.

____________________$$$
_____________________$$$$$
___________________$$$$$$
_________________$$$$$$$
_______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$
______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$$$
___________$$$$$$$$$$$$
__________$$$$$$$$$$
_________$$$$$$$$$
________$$$$$$$$
_______$$$$$$$
______$$$$$$
______$$$$$
______$$$$
______$$$$
______$$$_____$
$______$$___$$
__$$$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$
____$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$____$
$_____$$$$
_______$$$
________$

Roza - u Ciebie to w ogóle nie spadek na @ !!!!!!!!!!!!!!!! pewnie ten spadek to tez może powodem nie spania ciągiem przez min 2-3 godziny, bo tak trzeba spać aby tempka nie była zakłucona !!!!!!!!!!!!! cięzko stwierdzić co jest powodem ale nie idzie na razie @ !!!!!!! no chyba ze i TY masz krótką fazę lutealną, przeważnie powinna ona trwać ok 14 dni !!!!!!!!! mnie tempka spadała przeważnie juz od 12 dnia a 14 juz miałam @

agniesia Ja Tobie także życzę WESOŁYCH ŚWIĄT W GRONIE NAJBLIŻSZYCH :) daj znać koniecznie po wizycie serduszkowej :) trzymam kciuki :)))))))&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
Ilonka dzięki ja raczej nie mam krótkiej fazy lutealnej, moje cykle w granicach 33-34 dni, ale już jak @ boli mnie dziś brzuch więc się zastanawiam:tak:, ja zwykle mierzę temp o 5.30 bo jak mam na rano to tak wstaję. Zobaczę jak będzie jutro.

Agniesia Spokojnych i Wesołych Świąt i ode mnie i oczywiście błogiego spokoju:-)

Do góry