reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
axarai wszystkiego najlepszego z okazji twoich urodzin ktore dwa dni temu miałas i sie nie pochwaliłas:D i wymarzonej córci:D ty chyba zartujesz... boze kobieto jak ty młodo wygladasz... w zyciu bym nie powiedziała...:) piekna blondyna:)ja sliczna???? hehehe nie zartuj sobie:)
juliana witamy w naszym gronie:)
madlen chciałabym zeby był owocny:)
sylwia bardzo ladna jestes:D
eyyy mojego zdjecia nie widziałyscie tak w pełni zebym w miare patrzyła w obiektyw..:)axarai ja koło ładnych nawet nie stałam:D

axa a ty mialas urodzinki ??? to wszystkiego naj kochana !!! :-):-):-)
sylwia bardzo fajne zdjecia,a miny sa OK ;-)
karla &&&& :-)

znalazlam cos takiego,moze was zainteresuje ;-)

Podczas kilku dni poprzedzających owulację szyjka macicy znajduje się wyżej i jest miększa (a także bardziej otwarta). Po upływie dni płodnych, szyjka będzie niżej, będzie bardziej twarda, a także bardziej zamknięta. Zmiany te można zaobserwować tylko w jeden sposób: umieszczenie palców głęboko wewnątrz pochwy.
Staraj się sprawdzać szyjkę o tej samej porze każdego dnia, gdyż jej zachowanie może się zmieniać w zależności od pory dnia.

Prowadź obserwacje zawsze w tej samej pozycji, gdyż ma ona wpływ na relatywne położenie szyjki przy badaniu.

Dobre pozycje to kucanie lub stanie z jedną stopą na stołku (albo na sedesie).

Zrelaksuj się (wraz z upływem czasu będzie to coraz łatwiejsze).

Ostrożnie włóż do pochwy dwa palce, tak głęboko, aż poczujesz opór. To jest szyjka macicy. Dotykając jej delikatnie zauważysz, że jest ona gładka, delikatna, I nieco bardziej zwarta, niż otaczające ją ścianki pochwy.
OBSERWACJA SZYJKI MACICY

1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka

Miałam, miałam, tak mnie mamusia zgubiła na koniec roku:cool2:

Karla (szpiegu karambo:-)) jak mówię, że ładna to ładna i koniec! Brunetki są w moim typie:-p I dziękuję!
Madlen czuję, że mam szyjkę macicy, :-Dale nie czuję że ona się niby otwiera, chyba, że przez to tyłozgięcie ma gdzie indziej to wejście:sorry2: A ty czujesz? I dziękuję!

Ostatnia edycja:
Madlen! no jak Maż będzie badał, to już na pewno z tego badania dziecko wyjdzie:-D
To jutro się zapytam jak wam poszło:blink:(w zasadzie już dzisiaj:tak:)
Buziolki i Dobranoc!

Axa kochanie przede mna sie nie ukryjesz:) hehe :cool::cool::cool:mmmm jestem w twoim typie??:) mmmmm
ide spac... do jutra dziewczynki:*:*:*:*&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Witajcie poniedzialkowo - wreszcie dotarlam do konca uff, ile tu nowych staraczek :-) witajcie noi zycze wszystkim owocnych staranek. Ja z malusziem wybieram sie do lekarza bo ledwomowi wiec chwile posiedze pewnie w domku - milego dnia dziewczynki

reklama
ja jeszzce nie opanowalam dodawania zdjec hehe :D i znowu brak okresu dzis :/ jeszcze chyba jakies cholerstwo mnie bierze bo mi nie dobrze od rana :( z tym moim in vitro to kompletnie sie rozczarowalam :( wiecie jak lekarz mowi ze jak sie jest mlodym to ma sie duze szanse :/ a co moze mi sie nie udac w wieku 20 lat , nie powinno byc problemu dostalam dwa zarodki a 10 dnia po tranasferze dostalam okres , odrazu do lekarza stwiewrdzil samoistne poronienie i wtedy kompletna zalamka :/ od tamtego czasu czyli juz 41 dzien cyklu mam :/

Do góry