reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
tak, normy mam od 50-500 na ten czas co teraz jestem (2-3 tydz po zaplodnieniu), tylko chcę ten cholerny przyrost policzyc. niby kalkulator pokazuje, ze ok rosnie, ale sie wkurzam, ze mam samo hcg a nie bete

Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin. Uwaga - maksymalne stężenie hCG obserwuje się pod koniec pierwszego trymestru (8-11 tydzień).

no i ja mam te 175% po 96 godzinach, bez 6 jednostek (powinnam mieć 382 a mam 376). żaluję, że się posłuchałam tej babki w laboratorium i nie robiłam bety tylko hcg. beta ma takie wielkie te wyniki i to jest imponujące, a to samo hcg takie do d..py ;)

anisiaj kochana błagam Cię przestań się tak nakręcać, ważne ,ze rośnie wynik nie jest niżyszy tylko wyższy. Wykończysz się kobieto jutro idziesz do lekarza i wszystko bedzie dobrze. takie nakręcania się nie jest dobre. Ból brzucha to rzecz normalna ja miałam taki,ze poszłam na zwolnienie bo nie miałam sił chodzić, szczególnie bolała mnie lewa strona lewy jajnik i dośc silne skurcze. i jak poszłam na wizyte wszystko było ok. Musze tu tupnąć nogą :tak: i sprowadzić na ziemie :happy2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
poza tym na początku ciązy nie zawsze musi idealnie przyrastac wiec taka różnica to nie różnica :) także jest wszystko OK :)

reklama
haha anisiaj tak juz bedzie ze od teraz jak jest fasola to strach o nia bedzie na kazdym kroku . ja tez latalam sprawdzalam balam sie o fasole . to normalne u matek hihi

Do góry