reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaczynamy staranka :)

Anisiaj widzisz każda ciąża inna... bo jak już pisałam ja nie mam żadnych objawów, ani mnie nie mdli ani nie odrzuca itp więc mogę myc łazienki ile wlezie
Wiolka zbierzmy się wszystkie i na pukamy jej hi hi hi
Anaber ja tą matkę małej Madzi powiesiła bym chyba zakłamama wariatka

reklama
anaber - ja jak na nią patrzę to widzę taką typową osobę z FASem, więc się nie dziwię, że ma zryty beret (mówiąc fachowo;))

nie będę Wam nic mówić o piwie w ciąży, bo za bardzo Was lubię ;) ale ciocia anisiaj tego nie pochwala, nawet łyczka (zboczenie zawodowe;))

Marta - to chodź umyjesz moją, a ja zrobię Ci dobry obiad ;)

Ja ogólnie bardzo rzadko piję coś z alkoholu przed ciążą to raczej było winko, piwa i tak nie lubię. 3 miesiące przed ciążą i bedąc już w ciąży nie wypiłam ani kropelki. . .
Anisiaj to już wychodzę do jutra powinnam dojść hi hi hi

Marta - no to czekam :)))

ja byłam kiedyś na takim szkoleniu z FASu i zaskakujące jest niedouczenie lekarzy w Polsce - diagnozę FASu można u nas zrobić tylko na Dolnym Śląsku, bo poza tym miejscem nikt się FASem nie zajmuje. Niestety wiedza ginekologów też jest znikoma i często polecają np. lampkę wina na trawienie. Ale nie będę tu Wam smęcić, jak któraś będzie chciała to podeślę jej link do filmu z akcji, jaka była robiona w USA.

witam. nie było mnie 2 dni i muszę sie zabrać za nadrabianie.

Tak na szybko. U mnie wczoraj wizyta u endokrynologa. Oczywiście 2 godz. poslizgu były. Moja tarczyca przy pomocy lekarstw radzi sobie w tym odmiennym stanie świetnie. Oby tak dalej. Leki nadal mam brać. miałam usg tarczycy i usg brzuszka. Maluch ma się ok i kolejny lekarz stwierdził ze wyglada na chłopca tak więc będzie Aleksander. Generalnie pani dr zadowolona powiedziała ze kazdy mógłby tak znosic ciąże. Jedyne zastżeżenie to takie że mogłabym już przytyć bo na razie waga stoi w miejscu. No moze 0,5 kg na plusie. A brzuszek swterdziła że niewidoczny. No ale jak się położe to brzuszka nie widać a tak to jest już wielki. Generalnie wszystko jest tak jak powinno więc swięta na spokojnie spędze.

Tyle o mnie. Lece nadrabiać so popisałyście przez te 2 dni. Wpadam później

ciociu anisiaj obiecuję poprawę ;-) przyznaję się było to dwa razy jaknie mialam pepsi w domu i naprawdę był to tylko jeden malutki łyczek po zjedzeniu aby mi się dobrze odbiło bo mnie męczyło ale ogólnie ja przed ciążą wogóle piwa nie piłam bo zapach mnie odrzucał zreszta teraz też jak czuje od mojego M to mnie trafia ale te dwa razy mi nie przeszkadzało mam nadzieję,ze będzie mi darowane i więcej tego błędu nie popełnie bo aż mi się głupio zrobiło :sorry: i ja poprosze ten link :rolleyes:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Słyszałyście ten wierszyk :
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się
urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że
chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie
małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla
ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic
innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być
szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się
także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i
będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do
mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i
słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską
będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał
porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię
jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie.
Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli
miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę
Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie
i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej
ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój,
ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć
powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do
niego wołał: "MAMUSIU"

Anisiaj zgadzam się z tobą całkowicie, jestem przeciwniczką picia alkoholu w ciąży że o papierosach już nie wspomnę.
Boże co za pogoda moje dzieci się położyły i śpią a ja czekam na m bo już wraca z delegacji
Marta piękne aż się łezka w oku zakręciła

Ostatnia edycja:
reklama
anaber - ale proszę tylko teraz się nie przejmuj, ciocia Anisiaj rąbnie się dwa razy w głowę i odpokutuje :)

agnes - dobrze, że tarczyca daje radę i że święta zapowiadają się spokojnie ;)

aga1402 - ja też dzisiaj jak mucha co chwilę padam

mój szalony M właśnie dzwonił, że spotkali z Nucią na spacerze w lesie dzika i ledwo zwiali. super, takich wieści trzeba babie w ciąży ;)

Ostatnia edycja:
Do góry