reklama

Zadbane Mamusie :)

Co do wagi to 4 kg na plusie, dałam sobie 12kg i mam nadzieję że się zmieszczę ;)

Celulit-zawsze troszkę było ale faktycznie teraz jest go więcej ale jakoś bardzo się tym nie przejmuje, dla mnie gorszą wizją są rozstępy ale puki co... cisza, nic nie ma i oby tak zostało;)

Od momentu kiedy wiem o ciąży smaruję uda, pośladki, lędźwia, brzuszek no i piersi balsamem firmy Palmer's, dodatkowo brodawki kremem z rossmana z serii babydream i od kilku dni dodatkowo używam oliwki bambino. Oby to wszytsko wystarczyło...

Na początku dużo zapachów mnie odrzucało ale na szczęście moje ulubione perfumy spodobały mi się jeszcze bardziej i używam ich cały czas, ale najbardziej na początku podobał mi się zapach perfum mojego M(hugo boss szary) i raz nawet ich użyłam -do tej pory się z tego śmiejemy:-)

Jeżeli chodzi o opalenizne tego najbardziej mi brakowało bo nie pamiętam kiedy nie byłam opalona, chciałam używać samoopalaczy ale moja gin mi nie pozwoliła, trochę się pomęczyłam, zmieniłam o kilka tonów kosmetyki i już jest ok przyzwyczaiłam się :)))

reklama
Ja czesto i duzo chodze bo lubie i albo mi sie wydaje albo rzeczywiscie w biodrach i w udach malo utylam,poza tym mieszcze sie jeszcze w spodnie sprzed ciazy:tak: i szczerze wam powiem ze mnie to cieszy a na brak apetytu nie narzekam:-)
Po urodzeniu malucha tez mam zamiar duzo chodzic aby zrzucic zbedne kilogramy:tak: do tego lekka dieta + karmienie piersia,mysle ze zadziala;-)

Dokładnie dziewczyny, damy radę z tymi dodatkowymi kilogramami:-)
U mnie 5 kg+, ale mi chyba wzystko poszło w brzuch bo mam duży, a po innych częściach ciała nie widzę zmian. W moje spodnie sprzed ciąży też normalnie wchodzę.

Narazie nie widzę rozstępów, ale tak jak piszecie cellulit jest większy. Ale tym się zupełnie nie przejmuję, bo wiem jak chodziłam na siłownię przez jakiś czas to zniknął mi zupełnie. Także wiem że jest to do zrobienia. A małą siłownię będziemy mieć przy dzieciaczkach:-)

A co do obcasów, to ja generalnie w pracy (w biurze) noszę baletki na płaskim. A jedynie na jakieś wyjścia lub do spódnicy to zakładam na obcasie, ale to takim stabilnym. Bo po jednym moim upadku mam już uraz.:-(

Ale zazdroszczę że mieścicie się w swoje spodnie sprzed ciąży. Ja już w 3 m-cu przestałam :crazy: Niby tylko 5kg ale ten brzuszek to mam jakoś nisko między nogami i w żadne portki wejść nie mogę :-( Muszę te ciążowe nosić. Zresztą bluzki takie koszulowe też nie bardzo bo rozchodzą się tu i ówdzie. Ot uroki 9 miesięcy :-)

Iza przy karmieniu piersią chudnie się błyskawicznie, ale za to jak się przestanie karmić...Ja tak naprawdę dopiero wtedy przytyłam.
Póki co żadnych zmian rozstępowo -celulitowych nie zauważyłam. Może to genetyczne, bo moja mama ciałko ma jak 18-stka

magda ciosekowszem chudnie sie ale jak sie przestrzega diety,a jak jesz wszystko i bez ograniczen to raczej waga nie spadnie w dol
Organizm matki karmiacej piersia spala 500 kalorii na dobe i zuzywa ja na produkcje mleka dla dziecka,energia jest pobierana z tkanki tluszczowej jaka nam przybyla w ciazy:tak:

swbarbara, ja bluzek juz dawno nie dopinam na biuscie, sukienek zreszta tez, brakuje mi dobrych kilka cm zeby sie dopiac :zawstydzona/y: w spodnie sie zmieszcze, jak zapne je bod brzuchem, ale moge w nich wtedy tylko stac, bo jak siade, to gniota okropnie wiec nosze ciazowe, chociaz jak dla mnie sa swietne, bo cieplutko w nerki jak nigdy :-D

Laski, a jak to jest z tym karmieniem? jak sie przestanie, to efekt jo-jo sie wlacza, czy jak? bo mnie tym troche przestraszylyscie...

aga2010 zapamietaj ze otylosc i tendecje do tycia to sprawa genetyczna,jesli po odstawieniu dziecka od piersi ulegniesz slabosciom,bedziesz zjadac smutki to twoje stracone kilogramy moga ale NIE MUSZA wrocic.Trzeba zachowac zdrowy rozsadek i nie przesadzac ze slodyczami i jesc to co zdrowe i lekkostrawne,i co najwazniejsze ruszac sie np zamiast jechac autobusem do miasta przejdz sie na piechote ja tak robie nawet teraz i to chyba powoduje ze az tak strasznie nie tyje.Jesli masz mozliwosc to warto isc na silownie,basen,aerobik( to co tobie odpowiada)lub pobiegac po parku
Ja mam nagrane na dvd cwiczenia z Jane Fonda i zaczne cwiczyc po pologu, moze kupie rower,zeby pojezdzic,zobaczymy.
Niewiem jak wy ale ja mam juz swoje male plany,mam zamiar kupic pas poporodowy na brzuch,ktory stosuje sie PO pologu bo mi sie tluszcz odklada w tym wlasnie miejscu.I staram sie zastpic slodycze suszonymi owocami i bakaliami,ale to nie znaczy ze czekolada to moj najwiekszy wrog:tak:;-)

reklama
Katik moje kolezanki ktore niedawno urodzily dzieci takie pasy stosowaly i stosuja i sa zadowolone:tak:,warto poczytac o tym na necie aby dowiedziec sie czegos wiecej a takze poznac opinie innych uzytkowniczek:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry