reklama

Zadbane Mamusie :)

Ja pasa nie stosowałam, jedyne co to takie majty obciskające. Pas na pewno lepszy, łatwiej nad sadełkiem zapanować.
Całą wiosnę i lato będziemy na spacerki biegać i szybko zrzucimy kilogramy, a jak co nieco zostanie to też świat się nie zawali. Będzie przynajmniej pretekst do sprawienia sobie nowej garderoby:-)

reklama
magda ciosekowszem chudnie sie ale jak sie przestrzega diety,a jak jesz wszystko i bez ograniczen to raczej waga nie spadnie w dol
Organizm matki karmiacej piersia spala 500 kalorii na dobe i zuzywa ja na produkcje mleka dla dziecka,energia jest pobierana z tkanki tluszczowej jaka nam przybyla w ciazy:tak:

Iza podczas karmienia i opieki nad dzieckiem chudnie się, bo spala się więcej kalorii przez karmienie, no i (w moim przypadku tak było) czasem nie ma czasu na jedzenie :-( Bywały dni, że gdyby mąż mi rano śniadania nie zrobił a mama po południu nie przyszła i nie nakarmiła mnie, mojego psa i kota to byśmy tak głodni chodzili, bo Kuba wisiał na cycu, a ja nie miałam ani czasu, ani ochoty, ani siły na np. spacerki do sklepu- ja wtedy momentalnie poleciałam w dół, za to dziecko przybierało 1,3 kg miesięcznie- jadł jak mały smok :szok:

Wszytko zależy od predyspozycji i stylu życia- dodam, że jeszcze miałam codzienną gimnastykę z niemowlakiem, bo mieszkam na 4tym piętrze i tak sobie po tych schodach biegałam... bardzo zdrowe :-p

No ja po ciąży stoczyłam trudną walkę z kilogramami, karmiłam 7 miesięcy ale ciężko pracowałam żeby wtedy coś zrzucić bo trudno jest ułożyć dietę tak zeby maluszek dostawał wszystko co najlepsze ale też żeby gubić kilogramy przynajmniej u mnie tak było. No a potem po skończeniu karmienia rok diety 1200 kalorii byli marne żarcie i ćwiczenia (ja kręciłam hula hopem) żadnych majtów obciskających ani pasów nie stosowałam bo mam wrażenie ze rozleniwiają mięśnie za to chodziłam na manualny masaż brzucha i dział rewelacyjnie!!! koszt takiego masażu to 15zł a skóra obkurczała się w ekspresowym tempie i brzuszek oraz boczki ładnie się ujędrniły! Tylko na wyjścia zakładałam gorset modelujący :-p

Witam.
mnie sie zrobily rozstepy na posladkach i udach, nie sa dlugie za to jest ich naprawde duze, fioletowe...ahhh
kupilam nowy krem Elancyl, droggi ale mam nadzieje, ze pomoze!

co do tych pasow to z checia bym sobie go poporodzie sprawila.
ah no i muszse sie koniecznie zwazyc...
pozdrowionka

no i pojawiły sie niechciane nielubiane rozstepy... ech.... po bokach brzucha... sporo czerwonych kreseczek... teraz to juz sie pewnie zacznie na calego i zdne kremy tego nie ogarna.
kiedys to wygarne swojej córce:-D

Ja w pierwszej ciazy przytylam 16 kg,po urodzeniu spadlo mi 6 kg.Jak skonczyl sie polog zapisalam sie na aerobik na ktory uczeszczalam 3 razy w tygodniu:tak: w dodatku maly mial straszne kolki wiec musialam przestrzegac diety i ten sposob w cztery miesiace zgubilam 10 kg:-)
Mysle ze tym razem tez sobie poradze;-)

mowicie ze juz sie wam pojawiaja pierwsze rozstepy? szybko co? u mnie jeszcze sladu nie ma i mam nadzieje ze tak zostanie...
co do noszenia spodni sprzed ciazy to ja juz dawno nie pasuje w stare spodnie...i super!! tzn nie dopne sie a noszenie spodni na jakas gumke to nie dla mnie:no: ja bardzo dumna jestem z tego ze w koncu moge nosic ciazowe ciuszki, moja ciaza jest wyczekana i wymarzona i chce sie tym delektowac, juz widac wiecej moj brzuszek takze bluzki tylko ciazowe albo waskie zeby jak najbardziej bylo widac ze jestem w ciazy hihihi bo tak bardzo sie ciesze!!!!

A ja dzisiaj w ramach dbania o siebie (i dzidzię) udałam się do stomatologa, bo naczytałam się o problemach z zębami podczas ciąży. Na szczęście wszystko ok uffff:happy: A mój stomatolog przestrzegał mnie przed witaminami. Jak to jest? Bierzecie? Ja tak naprawdę dopiero teraz w 5 m-cu kupiłam Prenatal ale brać to brałam ze 3 razy narazie. Jakoś nie jestem przekonana.... w końcu to chemia, która dopiero przekształci się w witaminę...
A wy jakie macie zdanie?

Co do ciuszków to ja pewnie bym założyła spodnie sprzed ciąży ale nie będę nosić ich na gumce bo to niewygodnie. Uwielbiam moje ciążowe spodnie i bluzeczki tez dopasowane noszę, chociaż teraz nie muszę się przejmować fałdkami na brzuchu :-p więc wykorzystuję to na maksa:tak:

Co do witaminek - ginekolog karze brać to biorę chyba wie co mówi no nie?

reklama
co do noszenia spodni sprzed ciazy to ja juz dawno nie pasuje w stare spodnie...i super!! tzn nie dopne sie a noszenie spodni na jakas gumke to nie dla mnie:no: ja bardzo dumna jestem z tego ze w koncu moge nosic ciazowe ciuszki, moja ciaza jest wyczekana i wymarzona i chce sie tym delektowac, juz widac wiecej moj brzuszek takze bluzki tylko ciazowe albo waskie zeby jak najbardziej bylo widac ze jestem w ciazy hihihi bo tak bardzo sie ciesze!!!!
u mnie identycznie... (poza rozmiarem brzucha);-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry