reklama

Zadbane Mamusie :)

ja rozstepow nie mam wogole
szczesciara! z tego co pamietam nawet sie nie smarowalas niczym.

I najbardziej mnie martwi wyglad mojego brzucha bo cala skore wokol pepka mam tak pomarszczona jak staruszka:-( Mam nadzieje ze masaze i cwiczenia pomoga a jak to to zrobie sobie lifting brzucha
tez tak mam, choc brzuch z tygodnia na tydzien wygloada coraz lepiej, wiec don`t worry...

reklama
Rozstępów przy Oli nie miałam, teraz też jakoś się uchowałam, ale to chyba geny.
Brzuch obwisły i sflaczały,ale waga przedciążowa osiągnięta.
Póki co największą frajdę sprawiło mi doprowadzenie dolnych okolic do porządku:-)

U mnie jeszcze 3 kg do wagi sprzed ciazy. Mieszcze sie tylko w 3 parach spodni hihi. No ale co sie dziwic jak poszlo w tylek i uda:-( U mnie zawsze wszelkie kraglosci pojawialy sie wlasnie w tych partiach ciala. A co do piersi to jak zwykle zero ruchu. Niedosc ze biust maly zawsze to po porodzie slysze tylko komentarze: " no ale cycki to ci nic nie urosly:no:" :-D
A co do brzuszka, to jeszcze troszke go zostalo i wokol pepka rowniez mam skore pomarszczona. trzeba by zaczac jakies intesnywne cwiczenia ale checi brak.

Dziewczynki a jak u was z apetytem? Bo ja mam czasem takie dni ze doslownie zmiotlabym wszystko wokol siebie i musze sie stopowac. Nie wiem czy to efekt karmienia?

Yuuupiiiiiii!! Mieszczę się we wszystkie przedciążowe spodnie!!

Mam pytanie o pas ciążowy: od kiedy można to cudo używać po porodzie SN?

Czekacie do skończenia połogu czy wskakujecie w pasy wcześniej?

Mnie już korci, by go założyć:-)

ja prawie wszędzie mam rozstępy, więc dwa razy dziennie się smaruję, więc nie mam suchej... :eek: ale chyba wolałabym mieć suchą skórę niż te rozstępy

dziewczyny siedze już od 11 w tym pasie i czuje się świetnie... przede wszystkim stymuluje również nerw kulszowy, więc ciutkę łatwiej mi się chodzi... a do tego jaki ja mam płąski brzuch w tym :-D sąsiadka mnie dzisiaj zobaczyła i powiedziała, że świetnie dzisiaj wyglądam :-D humor powraca :-)

nie za szybko na ten pas? podobno to po 6 tygodniach sie stosuje

A mi zostalo jakies 12 kg do zrzucenia.Powoli zaczynam robic brzuszki,a moj partner codziennie masuje mi brzuch oliwka dla dzieci aby skora szybciej sie zregenerowala:-) mam nadzieje ze przyniesie to pozadane przeze mnie rezultaty:tak:
a brzuszki mozna tak szybko
ja sie wszystkiego boje póki sie ten slynny połóg sześciotygondiowy nie skonczy
tak wyszlo ze na wizyte u gina ide po 5 tygodniach a nie 6 wiec sie dowiem czy moge brzuszki, chetnie bym juz porobila bo u mnie zawsze widac efekty po tym cwiczeniu

U mnie do wagi sprzed ciąży zostało 9,5 kg ale zrzucić to chciałabym tylko 4,5-5 kg. Za to brzuch wygląda tragicznie. Cały w rozstępach i sflaczały że aż skóra wisi...wygląda to fatalnie. W nic się nie mieszcze. Ciągle chodze w dzinsach ciążowych. Nie mam pojecia w co się ubiore na chrzciny...
ja na razie również w spodniach ciążowych :(
w bluzkach niby chodzę ale niektóre w biuscie przyciasne, o koszulach na razie moge zapomniec bo guziki sie rozlażą w piersiach
w dniu porodu już nie było u mnie śladu po ciąży - jest mnie chyba nawet mniej, bo luz w spodniach sprzed ciąży. Brak rozstępów - więc jest super
zazdroszczę
i Elvie również :)

barbarka - ja juz nie karmie piersia a apetyt mam taki zebym wilka zjadla...ale ja czesto mam takie napady i po jakis 2 tygodniach tak sie obezre ze potem bede sie odchudzac...i malo jesc... mam jeszcze troche do zrzucenia
moge sie pochwalic ze tez pasuje w spodnie sprzed ciazy, ale tylko te ktore byly wczesniej na mnie za duze...

reklama
nie za szybko na ten pas? podobno to po 6 tygodniach sie stosuje

bynajmniej... pas wspomaga dochodzenie do formy nawet w połogu - wspomaga obkurczanie się macicy, poza tym mnie przede wszystkim podtrzymuje nerw kulszowy, z którym póki co mam problem, ale dzięki pasowi, przynajmniej mogę w miarę chodzić. Położna mi nie zabroniła używać pasa, do tego trzyma prosto kręgosłup :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry