reklama

Zadbane Mamusie :)

Dziewczyny, zapytałam dzisiaj na wizycie położnej o pas poporodowy.. Powiedziała, że już mogę zacząć go nosić, ale żeby nie przeginać i robić to z umiarem stopniowo wydłużając czas noszenia. Mogę zacząć od 2h:-)
Zakupiłam rozmiar S i zamierzam się dzisiaj w niego władować - trzymajcie kciuki;-)

reklama
A ja sobie wczoraj pozwolilam na odrobine relaksu:-D. Zostawilam dzieci z tatusiem , a sama poszlam na solarium....ech...cudowanie było tak chociaz 10 min polezec w ciepełku i zregenerowac siły:tak:.
Za dwa tygodnie ide natomiast na kontrole do gina, a pozniej mam zamiar dwa razy w tygodniu smigac na basen:-D
Martwi mnie jednak fakt, iz mimo,ze sciągnęłam pokarm, to tatus synka nie mogl nakarmic, bo Borys nie chce butli, musze z nim pocwiczyc picie z butli bo inaczej z basenu moga byc nici:rofl2:

U mnie nie jest z brzuszkiem źle. Nie ma "luźnej skóry" nie wystaje zbytnio.
Generalnie nie widać, że dopiero co rodziłam.
Gorzej z tyłkiem :szok: i górami i dolinami celulitu :wściekła/y:
Acha! i się w ostatnich dosłownie dniach przed porodem rozstępy porobiły na brzuchu :angry:
Na szczęście w takim miejscu, że pod kostiumem nie będzie widać.
Waga -9kg i leci. Zostało jeszcze 9 z ciąży i z 5 jeszcze by się przydało zrzucić.
Też się nie mogę doczekać basenu, ale u mnie to jeszcze przynajmniej miesiąc...

Widzę, że walka z kg trwa..

Ja zakupiłam sobie taką bardzo szorstką gabkę i masuję się nią codziennie pod prysznicem, a po wcieram jak za ciążowych czasów oliwkę. Codziennie na kilka godzin zakładam pas ciążowy, niby rozmiar S a nic mi nie daje, nic nie widać aby coś ściskał.. Dziwne to..

Pamiętam jak kiedyś któraś z Was pocieszała, że cellulit widoczny podczas ciąży to ten wodny i znika szybko po porodzie - u mnie już prawie śladu po nim nie ma:-)

Tylko 170?!? 170 to idealnie;-)
Ja mam 171 i uważam, że jak na kobietę to całkiem sporo.

no tak jak na kobite to sporo :-) ale względem wagi 60-63kg to jest to tylko 170kg :-p moja kumpela ma 180cm i jak ważyła 63kg to wyglądała super zgrabnie... zazdrość w oczach normalnie ;-)

reklama
mnie też jeszcze 9 minimum zostało, tzn. dopiero sprawdzę, bo kolejne ważenie we wtorek (ważę się co tydzień od porodu). ale skóra jakaś taka mi została na brzuchu, stosuję mustele-żel poporodowy od kilku dni, mam nadzieje, że da efekty,po pierwszej ciąży nie pamiętam, żeby tak to wyglądało:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry