• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

I oto taka wanienka :)

Załączniki

• 1423167308537.jpg
    1423167308537.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Ja narazie idę wedle planu na dziś miałam plan zacząć prac i się udało a kiedy skończę nie wiem bo zależy jak długo będzie schło
Magda obrazki pal sześć :)

Aylin ja mam 4 pieluchy tetrowe zamówione (do tego mam 7szt. takich malutkich fajnych sciereczek po marcinie) i czekam na przesyłkę z allegro właśnie z pieluchami, butelkami i smoczkami. Butelki wzięłam tommie teepiee 150ml i 250ml i smoczki tej samej firmy. Butelki TT fajnie w ręce leżą i myślę że małemu też przypasują. Pierwszy miał butelki lovi i były fajne, ale teraz chciałam inne i młody będzie od początku z takich pił. Mleczko oczywiście z cycka a z butli herbata. ;)

natasza, pokaźna kolekcja !!! łał !!!

ja mam większość rzeczy jeszcze w garażu, bo się tutaj dopiero rozpakowuję ;) tak, mieszkam tu od listopada a do tej pory mam niektóre rzeczy w workach :/ co mi przeszkadza to idzie do garażu, potem po worku przynoszę i segreguję ;)
Część rzeczy dla małego już uprałam i poskładałam do szafeczki, jak patrzę na te mini skarpeteczki i czapusie to się wzruszam normalnie :)

Wanienkę i nocniczek ( :) ) kupiłam też w Ikei, komplecik :)

Ale na razie dopóki dzidziuś nie będzie siedział to raczej będzie korzystał z Mai wanny :) tej różowej, sporej.
Bo ta z Ikei sporo mniejsza jest.
Do tego muszę kupić takie gąbki - wkłady do wanienki, od razu z 5 sztuk, bo to szybko się brudzi (zarazki zbiera).
Wózek już mam, nosidełko, huśtawkę hybrydową, łóżeczko :)
Ogólnie jeszcze tylko kosmetyki / chemia do szpitala potrzebna i można iść rodzić ;)

Ostatnia edycja:
Renatka ja tej gąbki nie używałam. Przeszkadzała mi. Wolałam jednak bez.

Magda - hmmm a po co herbatka niemowlakowi?

Aylin ja teraz nie będę mu herbatki podawać, tylko za jakiś tam czas. Butelki kupiłam za jedną drogą i przesyłką ;)
Co do kąpieli to zamiast gąbki położna radziła włożyć pieluchę tetrową na spód wanienki. Ja używałam tylko kilka pierwszych kąpieli a później już bez niczego.

A ja zakupiłam herbatkę rumiankową i koperkową i zamierzam podawać :) chciała bym aby maluch od urodzenia był przyzwyczajony do butli i cyca aby nie było cyrków później

reklama
Ja jak byly mega upaly to dawalam młodej wodę do picia. I tyle. Rumianek moze uczulac. A o tym granulowanym świństwie dla dzieci nawet nie wspominam. Generalnie dzieciak karmiony uu nie potrzebuje przepajania

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry