reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Polaa to mamy kłopot :D mi sie wydaje, ze plamki z ulania bardziej na ciemnym widać :D a takiemu maluszkowi to można pieluszke codziennie świeżą pod główkę kłaśc :)

reklama
aga wiem, ze mozna ale sie zastanawiam zawzięcie o co buziakowi chodzilo:-D
moze i na ciemnym bardziej widac ale sie latwiej spierze:-D sama nie wiem
Kuba zawsze mial pieluszkę podłożoną:tak:

chyba nic nie wymyslimy razem:-D

ja nie kupilabym bialej( chociaz jedna mialam bo dostalam) wlasnie slatego ze jak sie zabrudzi to ciezko doprac naprawde. to nie chodzi o czeste zmienianie czy ulewanie mlekiem bo przeciez na samym mleku jest na poczatku tylko a koldra bedzie dluzej:)mlody np mial kilka dni wymioty i biegunke i pediatra kazala go poic herbatka jagodowa...i nia wymiotowal. posciel zmieniana kilka razy dziennie, jak sie konczyla to reczniki i cuda na kiju szly, podklady do przewijania wsyzstko ale jednak musial byc czyms przykryty i nawet jak to sie zapieralo to takie plamy po tym zostaly.no i inne podobne historie typu kupa wyszla bokiem i takie tam:baffled: naprawde sporo sie plam nazbieralo ktorych do tej pory zadnym odplamiaczem nie udalo mi sie pozbyc i musz teraz nowe komplety kupic i beda pstrokate wlasnie dlatego zeby w razie czego nie bylo widac takich rzeczy

blond mojemu za to tak sie ulewalo, ze glowa mala.
do roku go do odbijania bralam:szok: ale na szczescie przeszlo pozniej bo tylko sie mu odbilo i caly byl zalany:-(

Pola ja wiem ze dluzej moze sie ulewac bo mlodemu tez sie dluzej ulewalo ale chodzilo mi bardziej o to ze samym mlekiem ktore latwiej sprac i plamy nie zostana to pare miesiecy a potem moze ulac sie juz roznie w roznych barwach ze tak powiem :) on jak mial 10 miesiecy poszedl do zlobka wiec tam i barszczyk byl i marchwiowe soczki.rozne kolory teczy. a te plamy co pozostaly to wlasnie w nocy co przez sen mu poszlo i dopiero rano to bylo widac. jednak i tak my najbardziej zapaskudzilismy posciel jednak ta jelitowka oraz pieluchowymi niespodziankami w ncy ktore to wcale mlodemu nie przeszkadzaly w spaniu:baffled:

Hmm, a ja od paru dni szukałam tylko białej pościeli i jak w końcu znalazła to Wy mi takie rzeczy piszecie:baffled: choć moja mamuśka ostatnio powiedziała, ze łóżeczko to pewnie będzie tylko ozdoba w moim pokoju, bo czuje, ze mały będzie spał ze mną:cool2:

Hmm ja mam calutka białą do kołyski.:-) Ale jest cudna. Dokupie jeszcze 2 zmiany i bedzie ok. Nie sadze ze nie wiadomo jak bedzie sie brudzic. Z reszta sa pralki:-) Damy rade.

Aga o na to nie wpadlam :D:D:D mozna zawsze zafarbowac hihi. i w sumie skoro mam tamta wywalic to moze rzeczywiscie ja sprobuje pofarbowac , co mi szkodzi:)
taka w kolysce to jeszcze biala moze chyba byc bo dziecko tam bedzie tylko kilka miesiecy wiec i tak tylko na mleku bedzie to sie nie zabrudzi.

reklama
Ja mam odwrotny problem jeżeli chodzi o rozmiar:baffled::baffled:

Buziak dlaczego odradzasz białą pościel??

moze dlatego, ze sie bedzie szybko brudzić
strzelam:-D jedyne co mi do glowy przychodzi.
Zaraz pewnie buziak napisze

Haha o tym tez pomyślałam, ale tak czy siak sobie zmieniam pościel często więc małemu też będę.

nie prosciej bylo mnie tu zwołac heh:-D
blond juz napisała:tak:
To ze sie psciel czesto wymienia i sobie i maluchowi to ja wiem:tak:;-)
Z tym, ze my w posciel nie sikamy, nie robimy kupy, nie wymitujemy wszelka paleta barw,nie rozlewamy smoczkami herbatek i nie przemycamy czekolady do łóżka... a sam mocz czasami tak sie wezre ze zostaja plamy i to mało apetycznie wyglada. I tak jak na materace zakłada sie ceratki takn kołerke nie ;///

Farbowac nie polecam bo te farbki farbuja potem skore, wystarczy ze czowiek sie spoci czy dziecko zsika.
Ja odadzam, a kazda zrobi jak uwaza - ja mam zółciutkie jasne posciele i nie moge ich odplamic niczym.
Przyznam sie szczerze ze ja z przerazeniem patrze na te Wasze fajne co prawda pomysły pokoików - ae ta biel mnie serio paralizuje.. To jest pokoik dobry dla noworodka,ale potem to trzeba sterylie pilnowac zeby dziecko do niczego nie dotneło łapka, nie posikało sie czy nie pomazało kredkami... ;//

Do góry