reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Buziak no to takich to ja nie widzialam :D faktycznie z atestem to moze byc ciezko i pewnie sprzedaja je jako zabawke albo cos w tym stylu:/
Addiena ale nie kazdy moze dolozyc te 300 - 400 zl bo za to to mozna duza czesc wyprawki kupic. ja mialam ten wozek wlasnie co jest niby taki do doopy i wtedy kosztowal prawie 800 zl , teraz polowe mniej( chociaz jest taki sam...)i nie uwazam zeby byl zly. ja bylam bardzo dumna z siebie za sama na niego zarobilam i nikogo nie musialam prosic o nic. teraz moge kupic troszke lepszy ozek bo po prostu jest inna sytuacja ale kazdy z nas moze znalezc sie momentalnie w gorszej sytuacji i wtedy priorytety sie zmieniaja. nie chce nikogo tu urazic, bo kazdy wiadomo robi z wlasnymi pieniedzmi co chce. ale kurcze mnie tez sie przykro zrobilo i widocznie tez zle to odebralam.

reklama
oj tam już przestańcie, dziewczyna poprostu źle to ujęła :tak:
nam czasami też zapewne się zdarza coś nie teges powiedzieć czy napisać, ja tak mam :-(

Oj niech Wam sie nie robi tak przykro, ja jeszcze miesiąc temu miałam w planach mieć wypasioną bryke, a sytuacja się tak odwróciła, ze ciesze się, ze dostane używany :) choć w sumie ciężko kupić wózek aby głęboki i spacerowy spełniał wszystkie wymogi, więc gondola na pare miesięcy może być zwykła, a może na spacerówke uzbieram :D

Wiecie co babeczki cena wcale nie swiadczy o dobrej jakosci wozka, a to co jest najwazniejsze w kupnie wozka to to czy jest bezpieczny dla bobo, i nie chodzi mi o to czy ma pasy ale o faktyczne bezpieczenstwo, a to czy ma skretne kola czy nie , czy ma duzy kosz czy nie i czy kosztuje 400zl czy 3000zl to juz tylko nasze babskie zachcianki.
Pisze to bo ja 15lat temu kupilam bardzo drogi wozek jak na te czasy 800zl - to byla spacerowka, to byl ten wymazony, ten najpiekniejszy i co - maly mial 5 miesiecy jak zaczelam go uzywac i podczas jednego spaceru gdy zjezdzalam z kraweznika chodnika wozek nagle zaczal sie skaldac i raczka ze stolikiem zaczelka napierac na Kacpra nozki i raczke:szok: Na szczescie jakis Pan to zauwazyl i podbiegl i chwycil wozek od przodu. Niestety Kacpra raczka w nadgarstku zostala zlamana a na nozkach mial krwiaki przez kilka tygodni:wściekła/y:.
Tak wiec zanim kupice sprawdzie wszystkie mozliwe zabezpieczenia w wozku, pytajcie o to sprzedawcow a jak nie ma pojecia o czym mowicie to zmiencie sklep. Nic nie jest wazne jak bezpieczenstwo bobo.

Wiecie co babeczki cena wcale nie swiadczy o dobrej jakosci wozka, a to co jest najwazniejsze w kupnie wozka to to czy jest bezpieczny dla bobo, i nie chodzi mi o to czy ma pasy ale o faktyczne bezpieczenstwo, a to czy ma skretne kola czy nie , czy ma duzy kosz czy nie i czy kosztuje 400zl czy 3000zl to juz tylko nasze babskie zachcianki.
Pisze to bo ja 15lat temu kupilam bardzo drogi wozek jak na te czasy 800zl - to byla spacerowka, to byl ten wymazony, ten najpiekniejszy i co - maly mial 5 miesiecy jak zaczelam go uzywac i podczas jednego spaceru gdy zjezdzalam z kraweznika chodnika wozek nagle zaczal sie skaldac i raczka ze stolikiem zaczelka napierac na Kacpra nozki i raczke:szok: Na szczescie jakis Pan to zauwazyl i podbiegl i chwycil wozek od przodu. Niestety Kacpra raczka w nadgarstku zostala zlamana a na nozkach mial krwiaki przez kilka tygodni:wściekła/y:.
Tak wiec zanim kupice sprawdzie wszystkie mozliwe zabezpieczenia w wozku, pytajcie o to sprzedawcow a jak nie ma pojecia o czym mowicie to zmiencie sklep. Nic nie jest wazne jak bezpieczenstwo bobo.

i tu sie zgadzam, dorzuciłabym jeszcze ze kolor wedle uznania;-):-D

Dobrze ze to tylko tak sie skonczyło!!!

an.ka - hmmm nie wiem czy teraz to Ty n ie zabrałaś mi pierwszeństwa w kupnie wózka... hihi.
Dla Alinki miałam wózek Graco, niby był OK, ale nie do końca byłam z niego zadowolona, twarde kółka, sztywny. Tym razem chciałam mieć wózek na dużych pompowanych kołach i żeby miała duży kosz, bo to dla mnie b. ważne. Trafiła mi się okazja, więc taki kupiła, a że było to w chyba w lipcu ubiegłego roku... czyli jeszcze w trakcie staranek, to już inna sprawa.

gkvip to straszne :no: mozee podaj nam nazwe wozka, zebysmy sie nie naciely na taki bubel :wściekła/y:

Jesli chodzi o wozek to chcialam x-landera bardzo, ale chyba finansowo nie damy rady.
Ktos mial do czynienia z tym ?
Wózki wielofunkcyjne głęboko-spacerowe HiTreec firmy EmJot - Wózek trzyfunkcyjny HiTreec firmy EmJot - EmJot
A moze mamy mieszkajace w UK czy okolicach sa w stanie polecic mi cos taniego i dobrego? Wydaje mi sie, ze wiekszy wybor wozkow jest w Polsce jednak i chyba zatrudnie rodzicow mojego L. zeby nam wyslali.

Ciuszkow nie kupuje. Mam ogromna torbe od mojej siostrzyczki, a poza tym 4 ciezarne kolezanki, ktore rodza przede mna. Hihihi. Moze cosik dostane :)

Lozeczko najprawdopodobniej kupie w Ikei, takie z ktorego mozna zrobic normalne lozko pozniej. Ale jeszcze sie zastanawiam, bo moze kojec zamiast drewnianego... No bo jak dzidzia sie uczy wstawac to sie moze pierdyknac o szczebelki w drewnianym... Czy nie?

To drewniane : LEKSVIK Cot - IKEA
A to kojec :HAUCK INFANT PORTABLE TRAVEL COT PLAYPEN BABY BASSINET (4007923605080) | eBay

niespodzianka - prawda jest taka, ze jak dzieciaki wstaja to mozliwe jest ze pierdylnie do tyłu.. :tak: Ja decyduje sie na tradycyjne bo chce załozyc monitorek oddechu a w turystycznym nie spełnia swej funkcji:baffled:

Zabierzcie mi allegro.
Kupiłam łacznie za 17 zł z przesyłką już:
2064994740.jpg2064994740_1.jpg2064994741.jpg

A miałam być grzeczna

reklama
buziak i się tego nie wstydzę ze będę miała wózek od siostry i większość ciuchów od znajomych choć stać mnie na nowe ale po co, jedyne co to Wam zazdroszczę to tego szału zakupowego :-p :dry:

alijenka- nie ma czego sie wstydzić, ja też dużo ciuszków dostałam fakt ze tak na 1,5roku-2latka bo akurat ciocia robiła porządek w ciuszkach i nie chciała wyrzucać to mi podarowała, mimo że nadal nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka ;P ale co tam duzo niebieskiego nie ma. Może wózek tez dostane ale to nie jest pewnie. W sumie wiem tylko, że kolor zielony i że nie ma skretnych kółek.
Jak sie nie nyle to blond pisala ze jest zadowolona z ttego kosza na zakupy w wozku, nie ukrywam ze to mnie tak jakby urzeklo ze wzgledu na to iz my auta nie mamy i na zakupy piechotką ;D wiec u mnie duzy kosz do podstawa. ;D A odnosnie zakupow to narazie sie wstrzymuje, poniewaz kolezanka pisala ze ma duzo ciuszkow dla mnie i nie chce kupic czego co pozniej moze okazac sie iz za duzo tego mam i ze polowe biie zdarze uzyc bo dzidzia wyrosnie.
Aylin super ciuszki, widać masz wprawe w kupowaniu bo naprawe sliczne cudenka wychaczyłaś

Do góry