reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

reklama
blond ja tez kolo roczku juz rzadziej zmienialam smoczek:tak:
Na początku to człowiek wnet by zmieniał co godzinę:-D
taki przewrażliwiony ;)

gkvip super zakupy:) Widzę,że tyle smoków kupiłaś ,a ja się zastanawiam gdzie są pojedynczo pakowanie bo wszędzie widzę podwójnie a na pierwsze 3 m-ce po co aż 2? hehe chyba kupię 2:-D
Ja tyle kupilam bo wiem ze sie przydadza, po przezyciach z Kacprem to ja wole miec ich wiecej jak ma mi w srodku nocy zaginac i darcie do rana gwarantowane.
Po za tym jak Kacper sie urodzil taka starsza polozna powiedziala mi zeby uzywac smoczkow tej samej firmy co smoki do butelek, i zebym zawsze miala w zapasie jedne i drugie i zeby byly latwo dostepne tzn byly popularnej firmy zebym nie miala problemu z kupowaniem nawet w sytuacjach awaryjnych. Dzieki temu nie mialam problemu z odstawieniem mlodego od dydkow bo on poprostu zastapil sobie je tymi z butelki, a odstawienie butelki to juz bylo zupelnie bezproblemowe. Takze doradzam wszystkim aby zaopatzryly sie w kilka smoczkow:tak:

o i wlasnie dlatego ja chyba kupie jednak butelki aventa...bo do nich smoczki sa dostepne wszedzie a do tt mialam problem i tylko allegro bylo, chociaz teraz widzialam u nas w 1 sklepie tt. a do butelek aventa pasuja tez smoczki do butelek canpola balonik;) i kosztuje polowe, do tt pasuje tylko tt.
a jako smoczki nie butelkowe to u nas najlepiej wypadly nuk i canpol. a potem to juz wszystko jedno bylo byle byl smok. i racja z tym gubieniem smokow w nocy. jaki to byl krzyk jak gdzies spadl...w koncu kupilam takie co swieca w ciemnosci zeby bylo latwiej znalesc:):):)

A ja na samym początku używalam butelek tt bo z tej firmy mialam odciagacz:tak: ale smoczki kupilam aventa i spasowały Małemu.
Pozniej przeszlam na butelki aventa jak miala ok 2 miesiecy:tak:
Teraz zamierzam zaopatrzyć się w Aventa:-)

goldenlucy - ja przy Alince miałam taki sterylizator, ale niestety był to nie trafiony zakup, bo ja mam dużą kuchnię, ale mało blatów roboczych, a on dość sporo miejsca zajmuje. Dlatego tym razem zdecydowałam się na sterylizator do mikrofalówki tez z Aventu. Philips Avent Mikrofalowy Sterylizator Parowy Express Ii Scf271 - Ceneo.pl - chyba taki (jest ich kilka, a wyglądają dość podobnie).

Katrina ja z kolei nie posiadm mikrofalowki i nie zamierzam jej kupowac wiec mysle ze chociaz duzy to nie bede narzekac a ze kupilam go za 100 zl razem z podgrzewaczem, to jak bede bardzo niezadowolona to komus go opchne najwyzej. Mam nadzieje ze jesli chodzi o sterylizacje to jest ok?

Ja mam tez teraz ten do mikrofalówki, ale długo w pracy używałam tego normalnego avent i sprawdził się tez, generalnie to jest dobra firma.

reklama
Ja nigdy Nuk'a nie mialama wiec nie pomgę, tylko avent:tak: i ten mogę polecić;-)

katrina mam ten sam :tak: bylam zadowolona, och znowu wroci to wyparzanie itp:-)

Do góry