reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Moje dziewczynki mówia ze nie ma jak pampers. I ze te tańsze są tylko z pozoru tańsze. Bo w papmpersie nie zdażyło im się nigdy aby dziecko przelało pieluchę. A w biedronkowym i lidlowskim owszem. Kiedyś dade robił pampers, i te z przed kilku lat były całkiem Ok. Ale teraz niestety nie jest to juz to. Zresztą spróbowac mozna i innych, a do pampersów zawsze wrócić.

reklama
co do tańszych odpowiedników pieluch pampersa, to ja polecam dada, z biedronki :-) Niestety pampersy są najlepsze, naprawdę, ale też sa strasznie drogie :baffled: Wypróbowałam już wiele i dada w stosunku do ceny są najlepsze :tak:
Sporo moich koleżanek i kuzynek używa właśnie tych biedronkowych i są bardzo zadowolone, ja na początek kupię pewnie jakieś firmówki ale potem chyba też pojadę na DADA

A tu nasze ostatnie zakupy
Tekstil krótki rękaw 2.99 a długi 5.99

SDC16491.jpg
lumpek 5 i 1 zł
SDC16493.jpg
różowy pajac tekstil 12.99 a biały w różowe myszki lumpek 1.50
SDC16488.jpg
lumpek 1.90
SDC16490.jpg

Pierwsza szuflada w komodzie robi się coraz bardziej pełna ;-)

no ja tez mam jedna zajeta :tak:- ale to sa rzeczy ktora sama kupilam
jak nadejda rzeczy od mamy i siostry to bedzie trzeba mebelki juz kupowac :szok:

co do pampersow,to ja jestem za firma Pampers - jakos probowalismy innych firm i zawsze cos bylo nie tak. Tak wiec poki co jedna paczuszke mam juz zakupiona - Pampers New Baby 1 :-)

Chce zakupic tez na eBay rozki dwa - tylko jeszcze nad farba mysle - ten z podusia to chyba zielony,bo mam zielony wozek,a ten z uszkami,to chyba tez zielony,ewentualnie ten berzowy

2.jpg1.jpg

Widze,ze juz wiekszosc szaleje i juz sporo ubroanek pokupowala - ja duzo dostane,wiec skupiam sie tylko na dodatkach - tj. np. te rozki i tym podobne.

Ostatnia edycja:
W rossmanie pieluszki pampers 1 sa po 22,9. Bardzo dobra cena.
Tylko zastanawiam sie czy nie za wczesnie na zakupy pieluchowe.
A co do inych firm to ja tez uwazam , ze z pozoru sa tylko tańsze. Pampersy sa bardziej chłonne i nie zbijaja sie w bryłę jak dziecko nasika. Teraz uzywamy hagisow bo my juz pieluchowi tylko na nocki. A sa 10 zl. tansze.

My tez teraz tylko na noc mam pieluszki dla Seema,wiec tansze kupilam i sa nawet ok,ale takie bardziej twarde niz orginale Pampers sa mieksze.
Co do kupowania juz teraz,to jest tak,ze nas juz 3 nauczyla,ze lepiej juz wczesniej zaczac kupowac,bo potem to taki maluszek zuzywa ich sporo i nagle taki wydatek to tez niezbyt. Mam poki co jedna mala paczke, po wyplacie kupie znow jedna i tak co miesiac po jednej :-)

mam juz tez zakupiony wozek Quinny Zapp - to tak zeby w aucie byl,bo to tylko do tego stelaza nosidelko wloze i smigac moge do szkoly jednego odprowadzic,a pozniej do przedszkola drugiego

quinny  zapp.jpg07.11.11    (6).jpg

Ostatnia edycja:
my sporo kupujemy urzywanych rzeczy - np. chustawka,czy ten wozek Quinny - normalnie cena nowych rzeczy to :szok: a tak na aukcji na eBay kupilismy i duzo taniej :-)

reklama
Do góry