reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Madziol kącik cudny!

W kwestii wyparzania można tak jak podała Alicja i to jest wariant dłuzszy albo po prostu przelać wrzatkiem z czajnika czyli wariant uproszczony. Przewód pokarmowy nie jest jałowy, nasza pierś tym bardziej :) Nie ma potrzeby aby butelki były idealnie wygotowane, ważne aby były czyste, bez resztek mleka i jesli przygotowujemy mieszanke to żeby to było robione czystymi rękami i zgodnie z zasadami higieny czyli nie dotykajac np palcem butelki od wewnątrz i wystarczy jak będzie wrzątkiem przelana, nic maluchowi nie będzie.

A czy brac do szpitala to hmm...kwestia szpitala jak sądzę. U nas sa takie gotowe buteleczki z mlekiem np Nan takie jak to Mleko Nan H.A, płyn, 90 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie do tych zestawów połozne maja gotowe smoczki i u nas takie daja jak trzeba malucha dokarmić więc nie ma potrzeby butelki brać, ale co szpital to obyczaj więc najlepiej sie u źródła upewnić. Ja biore smoczki i laktator i przesterylizuje wcześniej.

reklama
Madziol - mam identyczna posciel, tylko moja jest beżowa :D Na allegro kupilas? My tez 2 dni temu skrecilismy łóżeczko, no a jak już skręciliśmy to nie mogłam sie powstrzymac i musialam je natychmiast urzadzic - jeszcze tylko lokatora am brak, no i lampke musimy jeszcze powiesic :)

tak na allegro kupilam ta tez jest bezowa tylko na zdjeciu wyszla bardzo jasno ;)))

Tutaj jest link do tej poscieli na allegro sa rozno elementowe ja kupilam 14-elementowa ;)

http://allegro.pl/14ele-posciel-hafty-z-moskitiera-90x120-milpol-i1204934687.html

Ostatnia edycja:
Faktycznie fajniutka ta pościel. Ja ostatecznie zrezygnowałam z całego kompletu pościeli i będę mieć coś takiego. Tylko ochraniacz i kołderka.
8609935739560016.jpg

Na wiosnę dokupię tylko moskitierę, a poduszeczkę to jak będzie już taka potrzeba.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry