reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
dziewczyny, czy pokrowiec na przewijak jest rzeczą przydatną? Bo nie wiem czy mam kupić. Myślałam że łatwiej się czyści taki bez pokrowca, ale może się mylę? Poza tym one mają takie fajne obrazki... ;)

reklama
Ulisia ja w razie potrzeby na przewijak kładłam pieluchę i nie zawracałam sobie głowy jakimiś pokrowcami.

Lolisza a możesz dokładniej napisać, bo nadal nie wiem czemu to niehigieniczne? Myślałam, że w szpitalu jest raczej higienicznie.

Jeśli chodzi o pampersy w PL to radzę przeliczać cenę za sztukę. W przypadku rozmiarów 1-2 0,49-0,53gr za sztukę to fajna promocja, 3 kosztujące w granicach 0,52-0,57gr za sztukę to też spoko cena. Ostatnio dorwałam rumiankowe sleep&play 3 za 0,38gr sztuka...
2 raz zdarzyły mi się po 0,49gr za sztukę jeszcze w mega pace ze 108 sztukami.

Nie wiem co chcecie od fridy, ale ja uważam że to świetny wynalazek i żałuję że go tak późno odkryłam(jak mój dzieciak miał ponad rok) gruszka w połowie nie wyczyściła tak nosa jak ww. sprzęt...a niehigieniczny?? nie rozumiem...są tam wkłady wymienne więc zawsze wszystko odbywa się higienicznie no i żeby ktoś nie myślał że to się wciąga do buzi...:-Dbo wszystko zatrzymuje sie w w pojemniczku-który sie potem myje;-)

Jesli chodzi o fride, to mam cos podobnego- Otrivin baby, na poczatq uzywalam aspiratora, ale jak przyszedl pierwszy porzadny katar. to siegnelam nie chetnie po ten Otrivin i tak juz zostalo

jesli chodzi o przewijak, to dla mnie jest to sprzet wogole zbedny, dziecko przewijam na lozku, na podkladach do przewijania belli lub seni

Lolisza a możesz dokładniej napisać, bo nadal nie wiem czemu to niehigieniczne? Myślałam, że w szpitalu jest raczej higienicznie.

Chodzi o to, że ssak w szpitalu służy do odsysania wydzielin z nosa, jamy ustnej, dróg oddechowych, rurki intubacyjnej, tracheotomijnej i odsysane są "rzeczy" przeróżne. Frida z racji tego, że zasada podobna kojarzy mi się z tymże własnie ssakiem i o ile on jest higieniczny bo każdy maluch za każdym razem dostaje nowy cewniczek do nosa to Fridy moim zdaniem nie można idealnie wyczyścić w domu a sama wymiana filtrów jest moim zdaniem nie wystarczająca. Mam po prostu złe skojarzenie z tym wynalazkiem, natomiast podoba mi sie inny pomysł tej firmy - Windi, tez oparty na zasadzie działania szpitalnych kanek doodbytniczych - rozluźnia zwieracz odbytu, pomaga bardzo szybko pozbyc sie nagromadzonych gazów i likwiduje kolke. I jest jednorazowe.

Ulisia ja mam w planie zakup przewijaka Ikea i do niego są pokrowce 2 szt za 19,90 ale koleżanka ostatnio zadzwoniła że przewijak też dla mnie ma więc zobaczę jaki (czy mi się zmieści) i z tego Ikea pewnie zrezygnuje. Zamierzam mieć go w łazience, żeby szybko na miejscu "oporządzić" malucha po kapieli.

Ostatnia edycja:
Dzięki Lolisza.

Ja cały czas używam fridy i jestem bardzo zadowolona. Gruszki jakoś mnie nie przekonują i wydaje mi się, że łatwiej umyć fridę niż gruszkę.

Lolisza zobaczysz jaka roznica jest pomiedzy gruszka i frida i sie zakochasz:)))) we Fridzie. Pamietam jak walczylam z gruszka i guzik odsysala bo jak dzieck ma prawdziwy katar i sie meczy uwierz mi ,zrobisz wszystko zeby mu ulzyc.I wtedy czy higienicznie czy nie, zobaczysz jaka bedziesz zadowolona po jej uzyciu. Pamietam to jak dzis :))))
Wiem ze w szpitalu to co innego ale w domu bedzie to uzywal tylkotwoj maluszek i mozna to dobrze umuc pamietam ze ja parzylam FRIDE goraca woda.
Ja jestem z tych lekko nawiedzonych jezeli chodzi o czystosc ...moze z racju zawodu. Napewno nigdy nie oblize smoczka dziecka jak mu upadnie na ziemie (zawsze mialam 2 w pogotowiu). Nie pytajcie dlaczego po prostu dla mnie to jest niehigieniczne. I takich roznych odchylen ha ha ha sporo mam:))))))) No nie bez przesady ...kilka

Juz zrobialm sobie liste co moja Stasiunia (mamuska) ma mi kupic w Pl.
Dla starszych dzieci polecak KATAREK dziala na zasadzie Fridy ale podlacza sie to to do odukrzacza jak to dosytalam bylam przeciwna ale Jacek mial ok 3 lat i ciezko bylo ta Frida nochalka oczyscic i ten KATAREK uratowal mnie kilak razy.

Zdecydowanie polecam!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kupiliśmy dziś Frankowi komódkę IKEA | Przechowywanie w sypialni | Komody | ANEBODA | Komoda, 3 szuflady cena niezła a szuflady dość głebokie i pojemne więc powinny sie w nią jego ciuszki zmieścić. Poza tym jak pisałam na głównym kupiliśmy 2 regały na książki więc w tym tygodniu będę miała co robić i jak to wszystko zrobię to będę spokojniejsza, że dom jako tako przygotowany a nie połowa w kartonach. Mieliśmy jeszcze wziąć dziś łóżeczko ale że przebłysła na horyzoncie opcja że byc może juz ktoś nam je kupił to się wstrzymaliśmy. Tyle, że jesli kupił to na pewno nie to które ja sobie upatrzyłam ale stwierdziliśmy, że przy tych wszystkich wydatkach nie będziemy wybrzydzać i bierzemy co dają :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry