reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny prosze wyluzowac:))))

Wiecie co ja sie tak patrze na te wielorazowe pieluchy i super spprawa znalazlam nawet promocje tu w Anglii 12 pieluch all in one ( bo takie chyba najlepsze) 185 funtow. To koszt na polskie zl 870 zl. I teraz mam pytanie ile ja mam ich miec na start 24 no bo w koncu jezeli dziecko zuzywa 12 na dzien to zanim je wypiore a zanim je wysusze bo to bedzie zima ( ok mam pralke z suszarka ale juz widze moje rachunki) I teraz dylemat 16140 zl na dzien dobry????? Dla mnie koszt straszny i teraz sie zastanawiam przeciez pewnie musze kupic kilka rozmiarow....???
NIe wiem czy jednak pampersy nie beda lepsze bo sa promocje a tu w Anglii np 74 pieluchy PAMRERS od 3 do 6 kg to koszt 42 zl i to nie na promocji wiec sama nie wiem???
Co sadzicie ????
Ulisia i Lolisza wy w temacie juz obcykane

reklama
Smonq- jak juz to e 24 szt to takie minimum, a jak dzidzi dostanie za przeproszeniem sraczki???ach imusisz kupowac te papierki bambusowe, czy jakies na kupke, szczerze nie wiem ile one kosztuja

U nas zalezy gdzie paczka pampersow- nie wazne ile sztukow, kosztuje ok 50zl, huggisy sa tansze o jakies 5zl, mozna tez uzywac pieluch belli- happy, ktore tez sa tansze, do tego sa jeszcze lidlowskie, biedronkowe itp, ktore sobie mamy chwala, a ceny tez sa nizsze

pieluszki trzeba prac osobno, nie powinno sie z ubraniami i powinno sie je gotowac, wiec ta ochrona srodowiska to praktycznie wychodzi na zero biorac pod uwage zuzycie wody. ech! .
no właśnie w tym rzecz, że nie trzeba. nowoczesne pieluszki eko pierze się w 40-60st. i można prać z ubraniami.

ale każdy ma prawo do własnego wyboru.

smoniq - są pieluchy droższe i tansze, pisałam o tym obszernego posta na ogólnym zupełnie niedawno. Są takie w róznych rozmiarach oraz te - 1 rozmiar na cały okres pieluchowania. Mi na początek nie wyjdzie nawet 600zł. W zapasie możesz mieć jednorazówki

ladygab coś ty się tak uparła wszystkim te pieluch odradzać? Każdy ma prawo do własnego wyboru. Ty też. Ale inni też. Przecież nic nie stracisz na tym że ktoś kupi wielo. Chyba że pracujesz dla Pampersa :-)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Wiecie co ja sie tak patrze na te wielorazowe pieluchy i super spprawa znalazlam nawet promocje tu w Anglii 12 pieluch all in one ( bo takie chyba najlepsze) 185 funtow. To koszt na polskie zl 870 zl. Ulisia i Lolisza wy w temacie juz obcykane

matko boska! £185 za 12 pieluch? czy ty przecinka zapomnialas postawic? i to jeszcze promocja??
ale tak patrze w necie i oni faktycznie tak wyceniaja choc znalazlam tansze: £8.50 sztuka

Plush Pants Cloth Nappies

no właśnie w tym rzecz, że nie trzeba. i można prać z ubraniami.

ale każdy ma prawo do własnego wyboru.

nie no przepraszam, ale obsikanych pieluch nie bede prala z wlasnymi ubraniami, ze o rzeczach dziecka nie wspomne, to po prostu niehigieniczne. poza tym pieluchy trzeba prac w proszku dla niemowlat, w temperaturze min. 90st i bez plynow zmiekczajacych, niewiele mam ubran, ktore by to zniosly. nie twierdze, ze pieluch tetrowe sa zle i pewnie bede ich uzywala razem z pampersami, ale nie dajmy sie zwariowac. tez czuje ze sie robi jakas nagonka.

Ulisia- ja nie odradzam, tych pieluch, jesli ktos chce i ma sily zeby ich uzywac to prosze bardzo, jednak pokazuje tez druga ich strone, bo jesli ktos nie jest zdecydowany i sie zastanawia nad wyborem, a wszedzie pisza tylko jakie one sa wspaniale, ze ropy nie maja, plastiku, ze wystarczy do pralki wsadzic i juz hop siup, wypowiedzi samych zadowolonych mamus i szczesliwych pupek ( bo te w pampersach sa nieszczesliwe). I mowie ze znam mamusie, ktora uzywala tych pieluch i jednak skonczyla na jednorazowych, a oszczednosc z zakupu tamtych poszla w kat

sadze ze takie pieluszki sa swietnym rozwiazaniem, dla osob majetnych, ktore moga pozwolic sobie na zatrudnienie kogos do pomocy w domu, badz maja taka pomoc na codzien w postaci rodziny, w innym wypadku, sadze ze trzeba byc bardzo zorganizowana osoba, dysponujaca miejscem do suszenia pieluch jak i ubran (ja przy jednym dziecku codziennie robie jedno pranie i kopa sie nie zmniejsza)

Ostatnia edycja:
Pieluchy które kupiła Ulisia nie mają nic wspólnego z typową tetrą (jeśli dobrze myśle), nie muszą być gotowane i mogą być prane w specjalnym woreczku razem z innymi ciuchami. Ja np nie uważam tego za niehigieniczne, totalnie niehigieniczne jest np wg mnie używanie aspiratora Frida do nosa a wiele osób w tym nic złego nie widzi - cóż ile osób tyle zdań. Ja nikogo nie namawiam do stosowania wielorazowych piszę tylko że zastanawiam się nad taką opcją, nie krytykuje też jednorazowych a obliczenia które wkleiłam nie są wykonane przeze mnie tylko skopiowane więc nie rozumiem dlaczego na siłe próbuje się wciskać że jest jakaś nagonka z kosztami tego czy innego bo ja decydując się na dziecko doskonale wiedziałam, że jest to kosztowne i nie mam zamiaru mu na nic żałować. Szukam jedynie najlepszych rozwiązań, wyłożenie ot tak jednorazowo 600 zł na wielorazówki jest dla mnie bardziej obciążające niz kupowanie co jakiś czas jednorazówek za 40 - 50 zł.
O ile mi wiadomo forum jest po to aby wymieniac się doświadczeniami i opiniami - jedni tolerują odzież używaną, inni nie, jedni chca karmic piersią inni z góry wiedzą, że nie będą, jedni uważają że pieluchy wielorazowe warte sa uwagi inni wręcz odwrotnie i ok, nikogo nie namawiam i nikogo nie staram się odwieść od jego pomysłów czy przekonań. Dla mnie puszczenie pralki to nie problem, to tak jak mysie zębów - czynnośc naturalna, rutynowa, nie wymagająca ode mnie wiele czasu i żadnych poświęceń, piorę i tak co 2 dni więc nie sądzę aby jakoś strasznie więcej wody, prądu czy proszku miało mnie to kosztować.
A wywar z mięsa moje koleżanki podaja od 6 -7 miesiąca i dzieci świetnie się mają, podobnego zdania jest pediatra który będzie zajmował się Frankiem więc i tu jak w każdej innej kwestii każdy rodzic podejmuje swoja własną decyzję.

No właśnie się zastanawiałam co z tą Fridą do noska. Mnóstwo znalazłam komentarzy w internecie, że większość mam zrezygnowała z gruszki i przeszła na Fridę. Podobno dzieci chętniej dają czyścić nosek i lepiej można to zrobić za pomocą Fridy. Ja nie wiem. To moja pierwsza ciąża, więc czuję się zielona w "eksperymentach" :) Pewnie skończy się na tym, że kupię i gruszkę i Fridę i będę próbować, które lepsze dla mojego dziecka. Pewnie to też kwestia indywidualna.

Co do pieluch to ja kupiłam ostatnio w promocji za 43zł - 94 pieluchy Pampers plus opakowanie chusteczek Sensitive. To chyba nie drogo?

reklama
Sory za skojarzenia ale ta Frida mi się kojarzy z wciąganiem baboli przez rurke bleeee niefajne. Ja wybieram tradycyjną gruszke.
Dziś zaplanowałam zkup na ten miesiąc
5xpieluszka flanelowa
2xpokrowiec na przewijak
2xprześcieradło bawełniane
1xrożek
2x pościel 3 elementowa
wszystko razem u jednego sprzedawcy na allegro wraz z przesyłką 199,95
w sklepie stacjonarnym chcę kupić najzwyklejsze łóżeczko z szufladą przykrywaną jak się orientowałam to około 230-250 zł wychodzi plus przewijak około 50 zł
Zaczęłam licytować ubranka na allegro-zobaczymy czy uda mi się upolować fajny zestaw używek za rozsądne pieniążki :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry