reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ladygab- kosmetyków rossmanna używałaś od urodzenia? One mają świetny skład, nie zawierają konserwantów, ani oleju mineralnego i w tej cenie to rewelacja, też się nad nimi zastanawiam.

2. typ kosmetyków to ziajka- też tanie, polecane, ale mają w składzie olej mineralny i inne chemie

a mój 3 typ do kupienia to hipp- jest też bez konserwantów, oleju mineralnego itd

Pewnie zrobię jak z pieluchami, kupię te 3 grupy i będę testować ;-).

Jutro idę po pierwszą paczkę pieluch, oby mi nie wykupili ;-).

Ja jeszcze nic nie mam :dry::dry: No oprócz jednej pary skarpetek, ręczniczka kąpielowego, misia i 3 rzeczy z lumpexu... A Wy już całe wyprawki macie :szok::szok::szok:
Ja chyba zacznę zakupy baaaardzo powoli po 17 czerwca... Po pierwsze mam wtedy USG i może dowiem się, na jakie kolory stawiać, a po drugie powinnam być już po sesji, więc w końcu będę mieć czas :tak::tak::tak:

Agrafa- nie pamietam czy od samego poczatku, czy najpierw kupilam jakiegos dzidziusia, czy cos w tym stylu, co sie okazalo po pierwszym m-cu dopiero uzyteczne, ale chyba jakos tak mniej wiecej od poczatku, uzywalam tego rozowego z oliwka i jak bylo cos innego kupionego to M- kapiacy- strasznie marudzil, w sumie po tym plynie, to dziecko jest juz natluszczone i nie trzeba smarowac.

Teraz zmienilam na takie w niebieskim opakowaniu rossmany, chyba z rumiankiem sa, nie wiem do konca

Z hippa mialam szampon, ale cos tam M znowu z tym szamponem nie pasowalo, ale jest chyba lepszy od tego co mamy teraz J&J

Z ziaji, tez cos mialam, ale nam nie do konca podpasowalo, w sumie rossmann pobil wszystkie kosmetyki, ale kazdy musi sam sobie dobrac no i najwaziejsze, zeby nie bylo alergii u dzieciaczka

Dziewczyny a jak to jest mniej więcej z tymi rozmiarami ubranek...

56-62 to takie malunie od urodzenia - to wiem ;-);-)
a 68, 74 od kiedy dziecko zaczyna nosić?? :sorry2:

Np. W jakich rozmiarach kupować ubranka na lato dla naszych październikowych maleństw?? Widziałam ostatnio parę ładnych rzeczy, właśnie na lato i nie wiedziałam jakiej wielkości brać :dry::dry:

agrafa widzę że czytujesz składy tak jak ja? :-) A próbowałaś kiedyś sama kręcić kosmetyki? :-)

Co do rozmiaru:

50- wcześniak
56- 0-1 miesiąc
62 - 1-3 m-cy
68- 3-6 m-cy
74 - 6 mc-y do roku

mniej więcej. zależy od dziecka

:-)

Oj z tymi rozmiarami to przeroznie jest co firma to inna rozmiarowka, najlpeiej do 68 pokupowac, a potem na oko, u mnie sie to sprawdza i sprawdzalo do tej pory.

Przyklad moja 14 m-czna cora wazy 10,200kg, a jej 7 miesieczny kuzyn wazy 9,5kg i wygladaja prawie jak rowiesnicy i maja prawie ten sam rozmiar ubranek...

Mój mąż, gdy się urodził, mierzył 64cm, więc jak widać, nie zawsze rozmiarki 56-62 się przydają. Ja mam jeden, czy dwa ciuszki na 56 cm i na 62cm, a więcej już na 68cm. Najwyżej przez kilka tygodni będę podwijać rękawki i nogawki, dopóki Olek nie dorośnie do takich ubranek.

reklama
Dziewczyny to ja jeszcze cos wam powiem ze dziecko po urodzeniu mierzona jest po krzywiznach to znaczy zwiniete w klebuszek. Na pierwszej wizycie w 6 tyg kiedy mam przychodzi do pediatry czesto sie zdarza ze dziecko zmalalo bo mierzy sie go prostujac na miarce:)))) Pamietam zdziwone oczy mam jak im mowilam ze dziecko ma 2 czasem 3 cm mniej niz po porodzie.
Mylse ze 62 jest ok 68 ze za duze. Sama kupilam 3 pajacyki na ten rozmiar i wydaja mi sie ogromne. Pozatym po przeczytaniu ze w wyprawce powinno byc 6 body i 6 kaftanikow max bo dziecko szybko rosnie sama nie wiem co kupowac...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry