reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Apropos ciuszków. U mnie w miescie swoja siedzibę ma firma Wójcik - ubranka dla dzieci. Przedsiębiorstwo Produkcyjne Wójcik Ich kolekcje sa poprostu cudowne, a jakosc pierwsza klasa ... ale niestety cena bardzo wysoka. Co sie jednak okazało od niedawna , otworzyli sklep w którym mozna kupic starsze kolekcje za zadziwiajaco niską cenę. Koszulki po 19zł itp. Bylam w tym sklepie i zamierzam zrobic tam wiekszość zakupów, choc mam juz tez sporo ciuszków (co prawda uzywanych ,ale bardzo dobrej jakosci).
Nie mam cisnienia ,ze wszystko mam miec nowe. jak jest porządne i ładne no i oczywiscie niezniszczone (a przeciez te dzieciaczki tak szybko rosna ,ze nie ma sie to kiedy zniszczyc) to jestem happy ;-)

reklama
My kupiliśmy większość ciuszków uzywanych. I tak starczą pewnie na góra 3 miesiące, nie wiadomo jaki duży synuś się urodzi, a już te najmniejsze 50/56 to mamy dosłownie kilka i też używanych bo nie wiadomo czy w ogóle się przydadzą. Oczywiście jak kupuję paczkę ciuszków na allegro to też robię selekcję i zostawiam te ładniejsze, a te zniszczone wyrzucam, ale można kupić tanio prawie nówki, no bo ile razy noworodek zdąży mieć na sobie te ubranka?

A, no i mamy nową pralkę z systemem antybakteryjnym Silver Nano :)

Ja zaczęłam się za to namiętnie obkupywać teraz w pieluchy, pisałam na głownym wątku - wielorazowe ekologiczne. Ale mam frajdę... :) Wczoraj kupiłam też w smyku trochę akcesoriów typu nożyczki do paznokci i butelkę, no bo z jedną to wypada mieć...

Łóżeczko i wózek też chcę mieć nowe, ale to akurat nam za sponsorują. Ale ciuszki dla maleństwa mam upolowane w lumpku i nawet nowe z metkami, tylko takie z bielizny osobistej ze tak powiem kupię, a reszta i tak pewnie na jedno ubranie będzie więc po co mi nowe. Swoje mam częściowo używane i jakoś mi to nie przeszkadza:):)

A tak powoli rozglądam się za przyborami i laktatorem, koleżanka mi poleciła ręczny z Medeli Laktator ręczny Mini Lactaset Medela | Karmienie i posiłki | Karmienie piersią | Laktatory | BabyClub -Avent | Laktator | Artykuły dla niemowląt | sklep dla dzieci | Monitor oddechu | Medela wygląda może dziwnie, ale mówiła mi żeby nie kupować z pompką - gruszką bo szybko się psuję, a ona akurat taki ma z tej firmy i jest zadowolona. Zobaczymy:)

Dzisiaj dotarła do mnie paczka z ciuchami z allegro(używanymi). Normalnie rewelacja!!!!! Wszystko bardzo dobrej jakości, po prostu, super. Ciuszki jeszcze są dostępne na tej stronie:

''MOJE MALEŃSTWO'' Zestaw chłopiec 0-3 mce. BCM (1058529837) - Aukcje internetowe Allegro

Dla mnie też nie ma problemu z używanymi ciuszkami. Generalnie uwielbiam lumpy. Mam 3 swoje ulubione, do których zaglądam co tydzień, jak jest dostawa i pod koniec tygodnia, jak jest niższa cena za kg. Sama 3/4 ciuchów mam z lumpa.

Wózek dotaniemy od mojej mamy, łóżeczko od brata, a resztę(materac, pościel) lupujemy sami. Niestety, nie mam teściów, więc tylko jedna babcia(taty też nie mam) będzie rozpieszczała Franka.

No proszę jak się tu "lumpkowo" zrobiło :) Ja z tej miłości do takiego szperania mam już pewien problem - gdzie ja te rzeczy pomieszcze, bo żebym to tylko ja traktowała to jako rozrywke i uwielbiała zdobywać lumkowe hity to jeszcze jakoś by było, ale u mnie mama i siostra też fanki takich hitów i mam już ciuszków że hoho...wygląda na to, że Frankowi odstąpimy 8-mio szufladową komode w której 4 szuflady są naprawdę wielkie...mąż już zaczyna być zazdrosny o te ciuszki zwłaszcza jak widzi metki :)

Kochane, przyszedł już laktator. Philips Avent IQ, elektroniczny z funkcją gniazdko 230V/4 baterie paluszki/obsługa manualna. Sprawdziłam "na sucho" czy działa, bo w instrukcji napisali, żeby broń Boże nie próbować na piersiach, bo to może wywołać poród. Zatem pełna satysfakcja i próba generalna dopiero po porodzie ;)
A na dzień dziecka mój mąż zaszalał. Dostał zwrot podatku i kupił łóżeczko WYPRAWKA ŁÓŻECZKO MATERAC POŚCIEL 12 el szyfon (1052153775) - Aukcje internetowe Allegro
Zrobił mi tym wieeelką niespodziankę.
Moja kochana kumpelka, która mieszka w Anglii przygotowała już dla mnie paczkę z ciuszkami po swoim synusiu, który ma 2 latka. Dorzuciła też jakieś fatałaszki ciążowe. W lipcu jej mama przywiezie mi paczkę :-)
O raju, właśnie sobie uświadomiłam, że mam już większość wyprawki :happy2:

No widzisz Efa tak się zamartwialas:-p , ze krucho z kasą , a przegonilas wszystkich z tymi zakupami. Cieszę sie razem z Tobą :-D!!! Łózeczko i pościel super , naprawdę. A co do laktatora , to dobrze ,ze nie wypróbowałas na sobie:shocked2:;-).

Emilia ciuszki słodkie , ja tez kupilam wyprawke na allegro i jestem tez bardzo zadowolona .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry