reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja tez nie ma zamiaru spacerować w wózku w opcji z fotelikiem, ale uważam ,ze jest to szalenie wygodne jak trzeba własnie podejsc z dzieckiem do lekarza. Nie zawsze parking jest tuz obok, a dźwiganie takiego fotelika z dzidziusiem , nie nalezy do przyjemności (zwłaszcza na mój kręgosłup- który kilka lat temu był pękniety), a nie zawsze bedę mogla targac ze sobą męza. Wolę sobie fotelik wpiać do stelaza i podjechać elegancko. Takie mam zdanie :-)

reklama
Dziewczyny nowy mode-tegorocznyl coneco toledo ma możliwość wpinania fotelika
wózek Coneco TOLEDO +FOTELIK+GRATISY (1053988169) - Aukcje internetowe Allegro

Jak już gdzieś wcześniej pisałam bardzo podoba mi się jedo fyn ds 4
Jedo FYN 4 2010+ FOLIA + KURIER najtaniej Warszawa (1060762713) - Aukcje internetowe Allegro
Ostatnio jednak na żywo zobaczyłam ten wózeczek i też biorę go pod uwagę
NOWOŚĆ Q12 EVOLUTION!!!11 NOWYCH KOLORÓW! (1055418240) - Aukcje internetowe Allegro
WÓZEK MAKED Q12 !!! SUPER WÓZEK DLA DZIECKA !!! (1047865091) - Aukcje internetowe Allegro

Oba mają duże gondolki wewnątrz jedo-80 cm a Q12-83 oraz w obydwóch spacerówki po rożłożeniu mają długość 90 cm i co ważne dla mnie w pierwszych miesiącach możliwość przepinania spacerówki przodem do mamusi i płynnie rozkładane siedzenia na mechanizm a nie pasami jak w niektórych wózkach- nie wiem jak te pasy się sprawdzają....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aniulek- z twoich typow, najbardziej podoba mi sie ten ostatni, bo ten poprzedni ma koszmarna kolorystyke...przynajmniej dla mnie

A z fotelikiem Coneco, zanim bym go kupila sprawdzila bym czy mial jakies crash testy, czy ma tylko certyfikat

Nie wiem czy wiecie, ale jakis czas temu w uwadze byl porszony temat fotelikow dzieciecych dokladnie jakiegos modelu Chicco i Emmalungi i mowili tam wlasnie ze te wszystkie foteliki w dostepne w marketach, posiadaja tylko jakies certyfikaty a to wcale nie oznacza ze fotelik jest bezpieczny, a dwa ze crash testy odbywaja sie przy predkosci 50km/h...wiec tak naprawde zaden fotelik nie jest bezpieczny przy predkosciach osiaganych dzisiaj

Kurcze miałam już upatrzony wózek ze skrętnymi kołami, ale zaczęłam słuchać opinii znajomych i dołożyłam swoje obserwacje i nie jestem co do tego przekonana... Te wózki mają tendencję do "obniżenia się" jednej strony i same sobie skręcają w którąś ze stron. Oprócz tego koła przednie "boksują", jak chce się podjechać po specjalnym podjeździe trzeba je blokować, żeby podjechać pod krawężnik trzeba wysoko podnosić przód wózka. Jest mnóstwo "przeciw" wózkowi ze skrętnymi kołami, u mnie to nawet więcej niż "za" i myślę sobie o wózku firmy mikado model milano. Konstrukcja jeszcze na paskach, super amortyzuje, fajnie się prowadzi, gondola jest bardzo duża, tylko nie ma tej rączki przy budce i nie mam pojęcia jak samą gondolę wnieść na górę...
Oto ten wózeczek:
main-milano.png

Madlein- w 90% wozkow ze skretnymi kolami jest mozliwosc ich blokady, ja osobiscie ie lubie skretnych kol i je blokuje, M natomiast uwielbia i odblokowuje, co do uchwytu w budce do gonndoli, to razej nie sluzy on do przenoszenia, z boku sa raczki za ktore mozesz gondole przenosic, jakbys chciala chwytac za ta raczke w bude to istnieje mozliwosc urwania budki

Hmmm nawet nie wiedziałam, że za to przenosić nie można... To chyba jednak postawię na ten wózek mikado, bo koła skrętne jak się zablokuje, to strasznie ciężko jak dla mnie prowadzi się taki wózek. Testowałam u bratanka mojego partnera i jakoś tak właśnie pojawiły się wątpliwości.
Chyba ta klasyka okaże się dla mnie najlepsza.

Madlein- najepiej wybierz sie do sklepu i obmacaj duuuzo wozkow, kazdy wozek inaczej sie prowadzi, kazdy ma inne zawieszenie itd w sumie ma byc nie tylko dla maluszka wygodny, ale tez dla prowadzacego:-)

reklama
Ja to dopiero będę miała rewelację z wózkiem bo go dostane i nie mam mozliwości żadnej ingerencji w to jaki będzie...hahaha więc wyszłam z założenia że przy ilości wydatków jakie teraz mamy biorę co dają zwłaszcza że na starcie będziemy mieć jesień-zimę więc niezbyt spacerowy sezon przy takim maluchu (a biorąc pod uwagę co się dzieje z pogodą o w ogóle strach się bać) a na wiosnę kupię moją miłość maclarena i będzie git :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry