reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny w carrefourze są pieluchy huggies newborn 90 sztuk za 34,99, chyba się na nie skuszę, póki jest promocja- wychodzi 38gr za sztukę.

To przyznam, że niezła cena aż sama zobacze czy u nas też jest taka promocja bo najtańsze jakie do tej pory widziałam to 44 zł (Auchan) więc prawie 10 zł taniej na paczce to z 2 bym kupiła.

reklama
No widzisz Efa tak się zamartwialas:-p , ze krucho z kasą , a przegonilas wszystkich z tymi zakupami. Cieszę sie razem z Tobą :-D!!! Łózeczko i pościel super , naprawdę. A co do laktatora , to dobrze ,ze nie wypróbowałas na sobie:shocked2:;-).

No masz rację, dorisday2512. Jestem w szoku, jak wszystko się potrafi poukładać w życiu. U mnie to zazwyczaj tak bywa: gdy jestem na krawędzi, nagle wszystko zaczyna układać się tak, że zewsząd płyną pozytywne fluidy i nagle wszystkie klocki wskakują na właściwe miejsce. Aż do następnego "kryzysu" ;). Jak mówi moja mama: u mnie w rodzinie zawsze spada się na cztery łapy.

Madlein, fajny ten nawilżacz. Ja zawsze suszę ręczniki na kaloryferach, żeby powietrze nie było suche :)

Efa a widzisz jak się super ułożyło :)
najbardziej się martwiłaś, a wszystko pierwsza będziesz mieć :)
mnie na razie wszystko tylko przeraża...ale może się w końcu za to wezmę, tylko jak wyzdrowieję może całkiem

efa-super łózeczko.jamam zamiar kupic u tego samego sprzedawcy tylko z szuflada cos takiego:
ŁÓŻECZKO Z SZUFLADA 4 KOLORY GPK POŚCIEL 17 el (1055139754) - Aukcje internetowe Allegro ale kiedy to nie wiem.bo ja dzis tak na allegro szaleje ze strachg Boski!!!!!!za niedługo do gara nioe bede miec co włozyc a i tak robie te zakupy.te ciuszkin na allego sa tak sliczne ze nie da sie nie zamowic!
a co do lumpków-ja tez bardzo lubie.i macie racje co do jakosci ubranek.te z uk sa uzywane-a wygladaja jak nowe i po praniu,dalej tak wygladaja!!
łózeczko-kupujemy my a wozek fotelik i nosidełko dostane od siosty.

Iwcia1234, łóżeczko, które sobie upatrzyłaś, jest przepiękne :) !

natolin, trzymam mocno, mocno, mocno kciuki za Twoje szybkie wyzdrowienie.

Dziewczyny w carrefourze są pieluchy huggies newborn 90 sztuk za 34,99, chyba się na nie skuszę, póki jest promocja- wychodzi 38gr za sztukę.

No masz! Tak mnie podjarałaś tym postem, że pognałam do Carrefoura po te pieluchy. I tutaj nie ma tej promocji :-( Są Huggies Newborn 90szt., ale za 56,99zł.
Ale i tak kupiłam pieluszki. Mniejszą paczkę, tańsze i innej firmy, no ale już wcześniej sobie obiecałam, że z pustymi rękoma nie wrócę. :-)

My kupiliśmy większość ciuszków uzywanych. I tak starczą pewnie na góra 3 miesiące, nie wiadomo jaki duży synuś się urodzi, a już te najmniejsze 50/56 to mamy dosłownie kilka i też używanych bo nie wiadomo czy w ogóle się przydadzą. Oczywiście jak kupuję paczkę ciuszków na allegro to też robię selekcję i zostawiam te ładniejsze, a te zniszczone wyrzucam, ale można kupić tanio prawie nówki, no bo ile razy noworodek zdąży mieć na sobie te ubranka?

A, no i mamy nową pralkę z systemem antybakteryjnym Silver Nano :)

Ja zaczęłam się za to namiętnie obkupywać teraz w pieluchy, pisałam na głownym wątku - wielorazowe ekologiczne. Ale mam frajdę... :) Wczoraj kupiłam też w smyku trochę akcesoriów typu nożyczki do paznokci i butelkę, no bo z jedną to wypada mieć...

Zastanawiam się właśnie nad tą pralką :)

Kurcze tak się napatrzałam na Wasze łóżeczka, ze też bym już chciała :) Ale jeszcze trochę poczekamy, z dwa miesiące.

Ostatnia edycja:
Ja tez jestem za uzywanymi ciuszkami, jak najbardziej, ale wozek lozeczko itp musza byc nowe i koniec, nie ma dyskusji, takie jakies zboczenie....

Co do pieluszek, to nie lubie huggisow, keidys robilam podejscie, ale okazaly sie za twarde, teraz tez zrobilam kolejne podejscie i poobcieraly mi dziecko, wiec wole kupic pampersy pampersy, a miec przynajmniej ladna pupke u dziecka

A takie rzeczy jak proszki, kosmetyki do kapieli itp bede kupowac na samym koncu:-) Pozatym polecam wam serie kosmetykow do kapieli Rossmana dla dzieci, jest swietna i wygrala z hippem i nivea, prznajmniej w naszym wypadku. Cenowo jak i jakosciowo rewelacja

A lozeczko mam takie http://www.allegro.pl/item1065107461_lozeczko_z_szuflada_3_kolory_materac_gryka.html i tez uwazam ze dokonalam dobrego zakupu, na razie nic sie nie rozlecialo i co dla mnie wazne bylo i jest nie jest sosnowe tylko bukowe

Ostatnia edycja:
reklama
Ja z kosmetyków stawiam na Mustele przynajmniej na początek - do ukończenia 1 roku. Ja mam skórę bardzo delikatną i mnie potrafi obsypywać, że o twarzy już nie wspominam bo czymkolwiek bym nie myła to piecze i jest tak ściągnięta skóra, że coś strasznego, dlatego już kupiłam Frankowi mini zestaw Musteli - mini bo też nie mam pewności że i po tym go nie obsypie a cenowo nie wychodzi wcale źle bo takiemu maluszkowi kosmetyki na długo starczają. Zestaw kupiłam w promocyjnej cenie: żel do mycia ciała i włosków 200 ml, krem do pupy i krem do twarzy za 59 zł + gratis duża kosmetyczka w sam raz dla Frania :)

Pieluszki jednorazowe to jak dal mnie jeden pieron i dużo zależy od skóry dziecka. Na oddziale przerobiłam noworodki które miały pieluszki tylko tescowe lub rossamnowe i ani raz pupki odparzonej a były takie, które miały pampers premium i problemu z pupą też. Dlatego przyznam, że mocno zaintrygował mnie pomysł Ulisi, wcześniej też się tym interesowałam ale stwierdziłam, że może zdziwiam, ale teraz temat powraca i kusi coraz bardziej, żeby spróbować. Zobaczymy, póki co czytam i oglądam i przy okazji natknęłam się na super geterki, w których sie zakochałam, rozmiary tylko 90 - 95 więc jeszcze nie czas ale jak będzie pora to kupie małemu takie - NISSEN - Panty

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry