Ladygab a o co niby mam się obrażać? :-) Jakoś innej oliwki nie miałam, bo ta mi pierwsza w ręce wpadła i tak zostało. A szamponu też nie używałam od początku. Położna powiedziała mi, żeby najpierw mydełkiem myć i tak przez jakiś czas robiłam.
reklama
Ladygab, dlatego obstawiamy z lek wrzesien bo ja mam problemy z układem krążenia i nie wiadomo ile wytrzymamy w dwupaku. Najważniejsze że jestem na to przygotowywana od poczatku i że póki co jakoś się trzymamy. Chce do połowy lipca być gotowa ze wszystkim żeby spac spokojnie że w razie jakbym wcześniej się położyła do szpitala M wiedział co i jak. A tempo u nas mysle nie takie znów straszne, na tym etapie to dziewczyny z innych wątków już torby do szpitala pakowały 
agrafa
Fanka BB :)
Dziewczyny co do kosmetyków, trochę poczytałam na innych forach i:
J&J podobno często uczula
hipp jest świetny- kupię (nie zawiera różnych sztuczności i oleju mineralnego)
ziajka- też polecają- kupię, płyn do kąpieli jest jak oillatum i te inne takie z parafiną (chociaż to już sztuczne...), tyle że 3 razy tańszy. no i maja fajny krem na odparzenia z cynkiem, chyba za 5 zł...
sudokrem- świetny, ale tylko jako lek na odparzenia, jak używany codziennie, w razie większej sprawy już nie pomoże
no i rossmann- ich seria babydream to też super- też kupię( czytalam testy na niemieckich stronach OKO Test (powinny być kropki nad O ;-)) i ich kosmetyki dostały ocenę bardzo dobrą- ten test sprawdza ile jest chemii i innych dingsów w kosmetykach i rossmann wypada super - jak jest naklejka OKO Test na kosmetyku i potem napisy sehr gut lub gut, to sa to dobre kosmetyki.
A oliwka bambino to jedna z niewielu na rynku bez oleju mineralnego, zawiera olej roślinny.
Niestety wszystko będziemy musiały przetestować na maluchach, nie wiadomo, co im podpasuje bez uczulenia.
J&J podobno często uczula
hipp jest świetny- kupię (nie zawiera różnych sztuczności i oleju mineralnego)
ziajka- też polecają- kupię, płyn do kąpieli jest jak oillatum i te inne takie z parafiną (chociaż to już sztuczne...), tyle że 3 razy tańszy. no i maja fajny krem na odparzenia z cynkiem, chyba za 5 zł...
sudokrem- świetny, ale tylko jako lek na odparzenia, jak używany codziennie, w razie większej sprawy już nie pomoże
no i rossmann- ich seria babydream to też super- też kupię( czytalam testy na niemieckich stronach OKO Test (powinny być kropki nad O ;-)) i ich kosmetyki dostały ocenę bardzo dobrą- ten test sprawdza ile jest chemii i innych dingsów w kosmetykach i rossmann wypada super - jak jest naklejka OKO Test na kosmetyku i potem napisy sehr gut lub gut, to sa to dobre kosmetyki.
A oliwka bambino to jedna z niewielu na rynku bez oleju mineralnego, zawiera olej roślinny.
Niestety wszystko będziemy musiały przetestować na maluchach, nie wiadomo, co im podpasuje bez uczulenia.
emiliab
Co do kosmetyków, to używałam nivea dla dzieci. Stosowałam również sudocrem i J&J, ale tylko do momentu, jak się skończyły próbki, które dostałam. Jeżeli się zdarzyły mocne odparzenia(ale to w okresie letnim i baaaardzo rzadko), to na pupę stosowałam.....mąkę ziemniaczaną.
Generanie nic więcej.
Tym razem może się skuszę na rossmana babydream, bo oliwka, którą teraz stosuję jest dla mnie rewelacyjna:-).
Aha, i stosowałam tylko krem, płyn do kąpieli i mycia oraz oliwkę.
Generanie nic więcej.
Tym razem może się skuszę na rossmana babydream, bo oliwka, którą teraz stosuję jest dla mnie rewelacyjna:-).
Aha, i stosowałam tylko krem, płyn do kąpieli i mycia oraz oliwkę.
dorisday2512
A ja stosowałam serii nivea dla dzieci (kupilam , gdyż odpowiadały mi zapachowo) i okazało się ze maluszek nie mial uczulenia więc nie musialam zmieniac. Stosowałam równiez oliwkę w żelu z J&J oraz sudokremu (tylko przy odparzeniach).
fasolkaania
A ja J&J raczej nie będę kupować z racji, że ja mam na to uczulenie. I żeby było śmieszniej to mnie pomagała ponoć nasza oliwka Bambino, ale to było 28 lat temu, i J&J był z Anglii przysłany bo w Polsce nic nie było. Ogółem na delikatne oliwki czy do kąpieli czy do smarowania to u mnie zaraz wysypka wyłazi.
Też rozważam kupowanie serii z Rossmanna, widziałam, że duży wybór tego jest. A używam oliwki na rozstępy
Też rozważam kupowanie serii z Rossmanna, widziałam, że duży wybór tego jest. A używam oliwki na rozstępy
Mój synuś po Jonsonie i Penatenie był wysypany strasznie, po bambino tez miał krosteczki ale malutko i dopiero po jakimś czasie- nie po jednorazowym zastosowaniu- mówię o oliwkach. Położna mi poleciła oliwę z oliwek. Używałam Oilatum do kąpieli i juz niczym ciałka nie smarowałam, tylko strasznie drogie to cholerstwo. Może drugie moje szczęscie nie bedzie takie wrażliwe na te kosmetyki????????
reklama
Lolisza- 
to moze ja jakas powlna jestem hihi, ale w poprzediej ciazy- mialam termin na koniec kwietnia, jakos w polowie stycznia zajelam sie calkowiecie wyprawka, jak poszlam na zwolnienie, a tak to okazjonalnie cos kupilam jak bylam na zakupach
A oliwke z rossmana musze wyprobowac bo szczerze mowiac nie mialam jeszcze okazji

A oliwke z rossmana musze wyprobowac bo szczerze mowiac nie mialam jeszcze okazji
Podziel się: