reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

EMIŚ ja Alutce ostatnio bidon ze słomką canpola kupiłam i o dziwo przy trzecim podejściu załapała o co chodzi i pije z niego teraz jak stara ;-)o taki o:

canpol-bidon-sportowy-ze-skladana-rurka.jpg

reklama
widze że wszystkie kupują te ze słomkami bidony. może jak niunia wyzdrowieje to w następny weekend się wybierzemy. Wkońcu zaczęła pić z niekapka ale szału nie ma. Więcej wypija przez smoczek

to wy macie jakieś genialne dzieci, bo moja Olka nie umie ciągnąć. Dmucha w nią, albo przechyla cały bidon :)

EMIŚ :laugh2:

Alicja na początku bardziej go gryzła niz piła ale on jest na tyle dobry, że ta rurkę w środku można wyciągnąć i wtedy jak się go do góry dnem przychyli to samo praktycznie nic nie wylatuje a dziecko mimo, iż nie potrafi zassać tego "ustnika" to spokojnie się napic może. Potem załapala kwestię picia przez slomkę ale zanim to natąpiło to właśnie tak odwrotnie z niego piła.

Ostatnia edycja:
a my mamy taki
thumb.php.jpg

Patryk załapał w ciągu 5 minut, najpierw oczywiście gryzł, ale jak zamoczyłam rurke w soczku i pokazałam że to jest coś do picia to zaczął ciągnąć żeby się napić :-) idzie mu świetnie bo w ciągu kilku chwil potrafi wypić całą butelke :szok: co do tej pory mu się nie zdarzało, takie ilości pić :no: no i przede wszystkim nie trzeba nic przechylać, sam sobie trzyma w łapkach i pije :-) zresztą dawidowe widziała sama ;-)

a tak wogóle to podobno picie ze słomki bardzo dobrze robi na aparat mowy takich maluszków :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki, moja zuza miała taki bidon i dosć długo piła z niego przez co teraz ma krzywy zgryz i czeka nas ortodonta i logopeda. Majkę nauczyłam pić ze zwykłego plastikowego kubka bez żadnych słomek. Przy piciu z kubeczka pracuje górna warga która ma największą rolę w kształtowaniu aparatu mowy. Mówię to Wam ja-filolożka :-)

A picie ze słomki nie robi dobrze bo wszystko co w buzi blokuje tzw pionizację języka przez co dzieci nie mówią poprawnie :-) to samo z kubkami niekapkami. Fakta że słomka lepsza niż smok ale najlepiej z kubka

Ostatnia edycja:
Do góry