reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

nef-nie no co ty,to nie jej sklep :) (ja tez zreszta nie dostaje niestety zadnej znizki ha ha)Tylko musisz miec szczescie zeby dostac rozmiar ktory chcesz w momencie w ktorym chcesz kupic.Moze online tez sie uda?w kazdym razie jak cos to moge spytac czy maja.Albo zeby puscila cynk jak juz przecenia.
Ja teraz prosilam siostre o tunike z getrami i kosztowala 88 zl wiec troszke juz chyba przecenili.

reklama
Może gdybym miała kasę, to bym kupiła na przyszłą zimę, i ewent. sprzedała jakby rozmiar był nie ten. No ale tak, to kupuję na bieżąco.

a dziś udało mi się kupić parę rzeczy na lumpku. bodziaki, piżamkę, rajstopy h&m (już 98) i bluzeczkę z Minie do chodzenia po domu. A w Carrefourze kupiłam żółtą bluzę z kapturem i ptaszkiem "Piti":-D widziałam w ReKids fajną torebeczkę z Tweetie (ostatnio ulubieniec Zuzy), ale nie dam 40 zł za to. No i żałuję, że nie wzięłam bluzeczki, którą kiedyś upatrzyłam, ostatnio była przeceniona, a dziś już nie było (z Pixie i Dixie)...

ja chętnie bym coś kupiła na przyszła zimę, zwlaszcza, że Pola nosi wzorcowo wręcz rozmiary przypisane do wieku.

A na jaki rozmiar planujecie kupic na przyszly rok? teraz Pola ma kurtkę 80 i spodnie 86 (spodni jeszcze nigdy nie zalozyla)

ja chętnie bym coś kupiła na przyszła zimę, zwlaszcza, że Pola nosi wzorcowo wręcz rozmiary przypisane do wieku.

A na jaki rozmiar planujecie kupic na przyszly rok? teraz Pola ma kurtkę 80 i spodnie 86 (spodni jeszcze nigdy nie zalozyla)

My teraz mamy górę i dół na 86, o ile góra jeszcze spora, to spodnie ledwie starczą do końca zimy. Na przyszły rok będe celowac chyba w 98.

U nas z rozmiarami jest różnie...Bodziaki to już na 92 nosi, bo 86 na ogół na styk (zależy jeszcze od firmy). Spodenki to 80/86 i tak samo bluzeczki. Choć mamy i 92 i jedne są ok, a drugie ciut za długie i rękawy długie. To samo ze spodniami- mamy 92 i są tylko lekko przydługie.
Kombinezon na 86 i jest ok.
Najgorzej z czapkami, nawet jak mierzę, to często potem wychodzi, że jednak przyduża jakaś...

Sasanka Zaczęły się już wyprzedaże w Coccodrillo, ale te małe na 20% 30% i 40%, ja jeszcze poczekam na 50-70%.

w tesco chciałam dokupić spodenek na r98, żeby mieć na przyszłą jesień i d..., wszystko bardzo poprzebierane, ale też ceny jeszcze niższe, niz w zeszłą sobote. Skończyło się na tym że kupiłam tunikę z legginsami przecenioną z 77zł na 22zł :-D więc i tak się czuję do przodu.
zresztą i tak nie miałam jak póść na zakupy po nowym roku, bo wygląddałam niewyjściowo:-D

W Smyku i hm bardzo poprzebierane, w zasadzie już nic nie ma fajnego, to samo zara i reserved. Powoli zaczynają sie pojawiac nowe kolekcje.

Ja mam juz w domu sukieneczke coccodrillo na 92(poprzednia na 86 ale nie rozni sie zbyt wiele.rekawki chyba o cm dluzsze,sama sukienka moze o 2).getry sa na 86

Ja wczoraj obejrzałam w sklepie i zamówiłam przez internet kurtkę i spodnie na przyszły rok ze Smyka. O dziwo, jak przeglądałam na stronie w ogóle nie brałam pod uwagę - wczoraj zobaczyłam na żywo i bardzo mi się spodobała :) Taki komplet:
Kurtka narciarska chłopięca, rozmiar 104 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Spodnie narciarskie chłopięce, Pro Range, rozmiar 110 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Przestudiowałam tabelę rozmiarów, siatkę centylową i kurtkę wzięłam na 92, spodnie na 98. Mam nadzieję, że trafię - poprzednią zimę kończyliśmy na 80, teraz jest kurtka 86 i jeszcze sporo duża. Kombinezonu nie kupuję, bo w tym roku spodnie mieliśmy jak na razie ze dwa razy, a kurtkę używamy ciągle, więc musiałabym mieć dwie kurtki i kombinezon.

Dokupiłam jeszcze takie spodnie:
Spodnie ogrodniczki chłopięce, Auta, rozmiar 104 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Wzięłam rozmiar 92 :)
W H&M wczoraj kupiłam mu dwie pary spodenek na podszewce, po 30 zł, jedne sztruksy a drugie taki cienki dżins.

reklama
Do góry