reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Kropa-alez ja sie wlasnie ciesze ze dziewczynke mam!i to bardzo:))Lubie kupowac te ubranka a problem z rozmiarami moze zaistniec i u chlopaka.W ogole wydaje mi sie ze ubranie chlopczyka jest o wiele trudniejsze i to sztuka by ubrac go fajnie i oryginalnie wlasnie dlatego ze przewaznie sa to spodnie i koszulka czy sweter.Trzeba pokombinowac z jakas koszula,spencerem
ale mozliwosci i tak jest o wiele mniej:((Oj ja uwielbiam te rzeczy dla dziewczynek:)
nie mow o niesprawiedliwosci cenowej bo udowodniono w badaniach ze mamy dziewczynek wydaja znacznie wieksze pieniadze na ubranka ha ha i potwierdzaja to wszystkie moje znajome ;-).
co do brudzenia to nie,nie mam problemu.Nie mam plam,nie mam brudnych kolan i ona poki co raczej nie lubi byc brudna.No ale to sie moze latem znienic choc przeciez juz nie raczkuje choc i wtedy bylo calkiem ok i miala tez biale spodnie,getry.
do rozmow o kombinezonach i kurtkach zimowych sie nie dolacze bo po prostu zakupie to jesienia.Tegoroczny kombinezon nadal lezy z nieodczepionymi metkami...

marta-ja buty staram sie kupowac dobre ale chcialam tez kupic jakies dodatkowe,tansze ktore nosilaby do pewnych rzeczy dla urozmaicenia no ale te z hm to calkowicie odpadaja.(szerokie,ze skaju jakiegos ha ha)Mimo wszystko chce tez trampki tez chce oprocz polbutow i bucikow do sukienek.

Ostatnia edycja:
reklama
eijf wiosenna kolekcja ma być ok. połowy lutego

marta z sieciówek to w sumie można kupić buty "na jeden wieczór", ja mam z h&m pasujace do dwóch wyjściowych sukienek, no i miałam tramki cdrl i te są akurat w stylu befado. Mała żadko nosi, bo stopa jej się poci. Ale skoleji uwielbiam butki sportowe z decathlonu, robią u nas za kapcie

Mierzyłam wczorajsze zakupy, zadowolona jednak:tak: legginsy lekko wymarszczone, nawet teraz ładnie wygladają, eijf moja chyba ma długie nogi po mamie, uff, w końcu cos po mnie:-D

bluzki mają trochę za długie rękawy, ale są szczupłe, wiec dobrze leżą i można podwijać rękawy a nadal fajnie wyglądają

w związku z powyzszym teraz to się zastanawiam, czy nie pojechać tam jeszcze raz po to by dokupić legginsów:-D
choroba normalnie:cool2:

nef-ja mam to samo.jeden zakup pociaga nastepny...tez sobie pluje w brode ze rajtuz w hm nie kupilam bo maja wlasnie odpowiedni odcien i taki wzorek.jedne byly kremowe ,drugie brazowe bo to zestaw.No a hm w mojej wiosce nie ma...

ja natomiast jestem bardzo zadowolona z jednego zestawu hm'owskiego ktory dzis zalozylam:)dzinsy sa swietne!nie sa twarde,nogawki waskie,jak sie je wywinie pokazuje sie fajna krateczka na szyciach i maja rewelacyjny cieniutki "skorzany" brazowy paeczek.Sa cool ha ha.No i bluzeczka ze sweterkiem tez fajne.jeszcze nigdy nie jaralam sie tak hm wiec pewnie wroce

Ostatnia edycja:
eijf, my też nie mamy plam, generalnie w domu się nie brudzi. Za to jak tylko wyjdzie na dwór... To się przytula do jakiegoś samochodu, bo musi koło obadać; to siada na ziemię i coś grzebie; to zjeżdża po brudnych sprzętach na placu zabaw; to się do jakiegoś płotu przyklei, bo kot/pies; to gdzieś leci i się w błoto wywali - normalnie ciągle coś :(

eijf, my też nie mamy plam, generalnie w domu się nie brudzi. Za to jak tylko wyjdzie na dwór... To się przytula do jakiegoś samochodu, bo musi koło obadać; to siada na ziemię i coś grzebie; to zjeżdża po brudnych sprzętach na placu zabaw; to się do jakiegoś płotu przyklei, bo kot/pies; to gdzieś leci i się w błoto wywali - normalnie ciągle coś :(
Pola tez jest ciekawska, jednak na wsi nie ma tyle brudnych rzeczy, do ktorych mozna się przyczepic, dlatego pralam kurtkę i spodnie tylko raz, gdy byla chlapa i ona się centralnie w to bloto wywalila:)

Hmm, moze tez poszukam kombinezonu na przyszly rok w decathlonie:) dzięki za info!

marta, jest jeden taki niebieski, czekam aż przecenią - fajny o tyle, ze pod spodem ma podpięty polar, który przy ciepłej zimie można wyjąć - przy mroźnej wpiąć :) Oooo, taki: kombinezon na zabawę w śniegu Kraków • Ogłoszenia Tablica.pl
Sąsiadka ma dla swojej małej taki w tym roku:
Decathlon - odzie| komplety - odzie| kombinezon WED'ZE - Kombinezon 3 w 1 WED'ZE - dla dzieci do okazjonalnych zabaw sportowych na [niegu jako skuteczna ochrona przed zimnem i [niegiem.
i jest bardzo zadowolona - można dopiąć spodnie do kurtki i jest jednoczęściowy, ale można też nosić samą kurtkę :)

kropa ja prałam obie kurtki chyba po 2, góra 3 razy... obie jasne... no ale to dziewuszka:-D

a tak na serio my jeszcze dużo w wózku, a jak na nogach i się przewróci, to tak sie asekuruje, że tylko rękawiczki i spodnie do prania. Kurtki prałam bardziej w celu odświeżenia:tak:

tak czy siak kurtka na za rok bedzie ciemniejsza, bo zakładam, ze młoda będzie bardziej wszędobylska;-)

a ja jeszcze w tym cdrl kupiłam taki zestaw
coccodrillo-koszulka-hobby-horse-z11143101hoh.612735.2.jpgcoccodrillo-leginsy-hobby-horse-z11122101hoh.612709.2.jpg

wczesniej kupiłąm identyczne leginsy, w brązie, ale do bluzek ze smyka
i-coccodrillo-leginsy-hobby-horse-z11122102hoh.jpg bluzka-dziewczeca-z-dlugim-rekawem-north-and-east-rozmiar-110-n-iext6300218.jpgbluzka-dziewczeca-z-dlugim-rekawem-rozmiar-104-n-iext6300262.jpg

reklama
Do góry