reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

kropa a prałaś już i przymierzałaś? bo bawełna lubi się kurczyć.
Ja patrzyłam w mothercare na podkoszulki 1,5-2 lat, to mi się bardzo wąziutkie wydały.

reklama
nef-no to najlepiej zmierz od pachy do pachy i porownaj troche z koszulkami.Poza tym latem beda mialy juz 2 lata wiec moze, skoro do 2 sa waskie wez te rozmiar wieksze ale trzeba tez wziac pod uwage to ze to jest bielizna i najlepiej jesli ladnie przylega.Co do majtek to pielucha swoje robi i te ich tylki moga wydawac sie wieksze niz w rzeczywistosci:)

a ja zmykam zobaczyc czy uda mi sie gdzies wydrukowac zdjecie na koszulce ale koszulce ktora sama im dam

nef, nie, nie prałam - odłożyłam na razie i czekam na wiosnę :) Ja nie wiem, ale mi jakoś dużo się bawełna nie sprała nigdy, a poza tym tak jak pisze nef, bielizna to raczej przylegająca musi być, nie lubię jak wycięcia na rączki są takie, ze od pachy do pasa gołe albo majtki z tyłka spadają :) Mój jest chudzinek, zobaczę jak będzie i dokupię potrzebnego rozmiaru :)

no a ja oczywicie na razie nie kupuje zadnych koszulek i majtek.Co jak co ale takie produkty sa w sklepie zawsze no i jak pisala kropa, nie jest to wielki wydatek by robic zapasy;) to nie komuna.

ja dzis przy okazji upatrzylam malej buty na wiosne.chce przede wszystkim kupic 2 pary: jedne bardziej sportowe na codzien i jedne do sukienek.
No i pierwszy typ mam z tym ze nie bylo czasu mierzyc ale jeszcze wroce.Kolor oczywiscie neutralny bo inaczej bym z torbami poszla... Shoesme WU200213 G-Mazzinga silve | mooieschoenen.nl

kropa mi się pokurczyły śpiochy z coccodillo i ze smyka, takie bieliźniane z czystej bawełny, więc jestem ostrożna, a i kurczyła się taka misiowata bawełna, uzywana do szycia cieplejszych dresów, ciuszki po praniu robiły się praktycznie o rozmiar mniejsze. Pokurczyły mi się spodenki dresowe mothercare

eijf ja nie lubię obcisłych podkoszulek i sama dla siebie i dla dziecka. Tzn nie chce żeby były za mocno wycięte pod pachą, ale nie mogą być obcisłe, nie mogą opinać brzuszka.

chociaż powiem wam, że te rozmiary majteczek są złudne i to jak się trzymają pupy zalezy bardziej od gumki.
Ja mam takie z lata, zakładałam na pampka, dzisiaj mierzyłam i gatki z szeroką sztywną gumka są teraz ok, a te z delikatną są za duże. A na oko wyglądają na podobny rozmiar.

Ostatnia edycja:
JEsli chodzi o gatki, to mam tez mam kupione na zapas:) z mothercare, 7 sztuk za 20 chyba zlotych, na 2-3 lata. wygladają na male, ale Pola tez ma malutki tyleczek. JEszcze nei pralam, bo na razie korzystac nie bedziemy.

Mi się nigdy z mothercare spiochy czy body nie skurczyly, za to z tesco bardzo, praktycznie o rozmiar.

Butki planuję kupic, jak juz bedzie cieplej, pewnie z elefanten z deichmana, cos do sukienki i cos sportowego.

nef-nikt nie mowi o obcislych (choc ja takowe,ze stretchu ,wlasnie najbardziej lubie) ale jako bielizna to mnie sie wydaje ze zbyt szerokie to byc nie moze?

U mnie ,jesli zarezerwujemy te wakacje,zacznie sie szukanie typowo letnich ubranek, stroju kapielowego itd.No ale szalec nie bede,kupie cos tanszego bo nie wiadomo czy do naszego alta z tego nie wyrosnie.

Jutro ma mi kolezanka kupic w zarze te niebieskie portki oraz cos takiego,o ile beda mieli.Sama jade tam w pt ale jesli nie bedzie pasowac to sobie bede mogla od razu wymienic unikajac jezdzenia dwa razy http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/en/zara-S2012/190042/629669/satin+trousers

marta ja tez chcę jakies elefanten, Gosia nawet teraz po domu lubi chodzić w ichniejszych "adidaskach"
martwia mnie tylko rozmiarówki, bo większość jest do r.21, a potem większe od r.25. A ja na wiosnę będe pewnie potrzebowała 22 lub 23.

eijf no zbyt szerokie nie, ale też nie obcisłe:tak:
letnie rzeczy powoli się pojawiają, ale jeżeli teraz byście jechali, to nie będzie lekko coś skompletować.:sorry2:
(znowu się kłania robienie zakupów na zapas, haha)

Nef-a co ty?u nas juz we wszystkich sklepach wiosenno-letnie kolekcje.juz nawet upatrzylam letnia kiecke w benettonie.
My sie chyba nie rozumiemy co do tych zakupow na zapas:)przeciez ja tez kompletuje rzeczy na wiosne ktore mala moze tez i latem ponosi bo nie bede kupowala na konkretny mc.Z tym ze nie przeginam z kupowaniem zbyt dyzuch ciuchow bo nie lubie.W ubieglym tyg kupilam kiecke juz na 92 bo moglam ja zalozyc i teraz ale zaloze ja jeszcze wiosna bo ciut krotsza bedzie ok.
przeciez zaraz bede szukala wiosenno-letnicg butow bo nie chce kupowac wszystkiego na ostatnia chwile.No i wydac pieniadze za jednym razem.
ja nie mowie oze nie kupuje z kilkumc.wyprzedzeniem.Po
prostu nie praktykuje zakupow na nastepny rok bo nie lubie.
Nie widze w tym u siebie sensu i zreszta co chwile manm faze na cos innego.
no a jak mi teraz przyjdzie kupowac na lato to wezme tak by bylo
dobre teraz ale podejrzewam ze bedzie tez i za kilka mc dobre.No a co do letnich kolekcji to jak zajrzysz chocby na strone hm czy zary to pelno koszulek z krotkim rekawem,krotkich spodenek tak wiec nie przewidyje problemu ze znalezieniem

reklama
no my w hm mamy opóźnienia, tzn jest coś na ich stronie, a nie ma w sklepie:sorry2:
nowe ciuszki są raczej wiosenne, takich typowo letnich niewiele, albo jakieś brzydkie

Do góry