reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Dziewczyny przestrzegały też przed ubrankami z Reala i Tesco, bo podobno lubią się deformować już po pierwszym praniu, jeszcze przed założeniem dziecku...
ja się z tym nie zgodze:-p owszem, napewno są jakieś rzeczy, które się rozpadną po pierwszym praniu, ale takie znaleźć można prawie wszędzie...dobrą jakość można wyczuć już w dotyku;-) znajoma kupuje dziecku w realu ciuszki od 2 lat i sobie chwali:tak: pewnie nie wybiera z tych "najgorszych/najtańszych" ...ja również zakupilam tam kilka ciuszków i niczym się nie różnią od tych z innych sklepów.
ja sie zgadzam z atabe, ze jakośc mozna po materiale poznać.
Może owszem te ciuszki tytu Tip są kiepskie jakościowe bo i bardzo tanie, ale tescoo ma linię disney (early day) i są moim zdaniem rewelacyjne !!:-)

reklama
w pełni popieram :) pewnie sporo śmieci się tam znajdzie, ale trzeba przyznać, że mają sporo dobrych ciuszków. Mnie się te z auchana bardzo podobają, koleżanki używają już od jakiegoś czasu i są ok :tak:

Fajny ten przewijak z wanienką :)Tez taki zamówimy chyba
Ja dzisiaj kupiłam laktator, podgrzewacz do butelek, sterylizator,zestaw butelek i elektroniczną nianię-wszystko z Philips Avent więc kasy trochę poszło ,a le kolejny duży wydatek odbębniony.

Można wiedzieć jaki to wydatek? Dziewczyny kupujecie sterylizatory i laktatory, butelki cale zestawy bo nie będziecie karmić piersią czy w razie gdyby takie karmienie nie było możliwe?? Ja to chyba jestem jeszcze zupełnie zielona dobrze, że tu zajrzałam..

Można wiedzieć jaki to wydatek? Dziewczyny kupujecie sterylizatory i laktatory, butelki cale zestawy bo nie będziecie karmić piersią czy w razie gdyby takie karmienie nie było możliwe?? Ja to chyba jestem jeszcze zupełnie zielona dobrze, że tu zajrzałam..
My na razie kupimy tylko podgrzewacz, mam upatrzony taki, domowo - samochodowy bo my sporo podróżujemy:
0329 TUFI PODGRZEWACZ DO BUTELEK DOMOWO-SAMOCHODOW (930311333) - Aukcje internetowe Allegro
Ważne, żeby miał termostat i trzymał temperaturę. W którejś z dzieciowych gazetek był ostatnio test podgrzewaczy i tufi miał dobre opinie, a cenowo przystępny. Chciałabym karmić piersią jak najdłużej, ale podgrzewacz przyda się też potem do słoiczków (żeby tatuś mógł nakarmić i malucha nie oparzyć ;) ) Jeśli coś pójdzie nie tak z piersią, to sterylizator kupimy w każdej chwili, widziałam fajny do mikrofalówki za 63 zł :)

Znalazłam jeszcze coś takiego:
http://www.allegro.pl/item925941616_podgrzewacz_i_sterylizator_2w1_tufi_szczypce_mk.html
Ciekawa rzecz, i cena przystępna :)

Ostatnia edycja:
O rany ale niektóre z was zaawansowane w zakupach;-)
geperty też taki właśnie miałam laktator i coś nie ciągnął albo był dla mnie zbyt skomplikowany:-D
Ja nic z tych rzeczy typu butle podgrzewacze itd. nie kupuję aby nie kusić losu bo mam nadzieję że piersi wystarczą a gdyby coś zawsze można kupić;-)
Te kombajny wanienka+przewijak bardzo wygodna sprawa ale ja akurat na to nie mam za bardzo miejsca:tak:wanienkę hop siup po kąpieli o łazienki za pralkę pewnikiem, przewijak na łóżeczku a obok komoda i w szufladzie wszysko pod ręką - taki mam sprawdzony tani model;-)

ja się złamałam i pierwsze ciuszki kupiłam-no nie wytrzymałam po prostu- żenujący poziom silnej woli zaprezentowałam:-D a miało być jutro:-)

O rany ale niektóre z was zaawansowane w zakupach;-)
(...)
Te kombajny wanienka+przewijak bardzo wygodna sprawa ale ja akurat na to nie mam za bardzo miejsca:tak:wanienkę hop siup po kąpieli o łazienki za pralkę pewnikiem, przewijak na łóżeczku a obok komoda i w szufladzie wszysko pod ręką - taki mam sprawdzony tani model;-)
Wiesz, ja zawodowo jestem specjalistą od zakupów, więc to takie zboczenie zawodowe ;)
A co do komody kąpielowej, to ja właśnie mam odwrotnie: będziemy kąpać w łazience, bo tam mamy więcej miejsca niż w sypialni, a nie chciałabym malucha nosić mokrego po domu do przewijaka na łóżeczku w sypialni :)

reklama
byłam w realu i kupiłam pajacyka ze Snoopim, 5 par skarpetek, rajstopki ze snoopim, pieluchy tetrowe, smoczki-jeden z Canpol a jeden z Nuka, płyn+szampon z Nivea dla malucha, czteropak chusteczek pampers, bo się opłaca:-)

Do góry