reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

dziewczynki, zastanawiam si,ę nad zakupem termotorby z avent lub termoopakowania z tomme tippee-jak myślicie, co lepsze????

reklama
Witam kochane mamy, mam pyatnie, jestem w ciazy i zastanawiam sie jakich kosmetykow uzywac na moim noworodku(fajnie brzmi
new_smile.gif

Mam ochote na nivea baby czy moze ta nowa serie nivea baby nutri sensitive? Moze te drugie sa lepsze dla noworodka?

PS. Jak czytalam poczatkowe posty w tym temacie to padly hasla typu ''nie kupuj za wczesnie zeby nie zapeszyc'' Ja sie z tym kompletnie nie zgadzam, ciaza powinno sie cieszyc caly czas i krzyczec o tym swiatu jak sie ma ochote zamiast siedziec cicho i nic nie kupowac! Mieszkam w Londynie i kupilam na ''the baby show'' w stolicy AVENT breastfeeding solution kit( z dodatkowymi bajerami niedostepnymi w sklepach) i Clair De Lune koszyczek do spania, bo jest superowy i mial superowa cene:) i Tatus dzidzi zrobi sliczny stojaczek:) W ogole bardzo mi sie podobalo na baby show(zwlaszca ceny- nawet ''designer stuff'') :))

a tak w ogole to mam na imie Anita i jestem w 18 tygodniu ciazy i bardzo sie ciesze, ze sie wlaczam do tematu:))))

Ostatnia edycja:
kropa to dla Ciebi faktycznie fajne rozwiązanie, mokrości zostaja w łazience a do pokoju a opatulonym suchutkim maluszkiem wychodzisz i nie trzeba sprzatać gradziajstwa w pokoju:-)

ewcik ja jak już to chyba coś takiego kupię , myślę że wystarczy. Fajne są te termo podgrzewacze do samochodu, na wycieczkę całodniową jak znalazł:happy:
TERMOOPAKOWANIE UNIWERSALNE TERMOTORBA CANPOL LOVI (910233663) - Aukcje internetowe Allegro
No chyba że coś będzie nie tak i nie będę karmiła, wtedy do mleka podgrzewacz tez nabędę.

turtle cześć:tak:Ja na pewno nabędę sudokrem do pupci,używałam u córy od urodzenia do wyjścia z pieluszek i nigdy nie miała zapalenia.Do mycia noworodka chyba mydełko polskie i prawdopodobnie też polską oliwkę - jakoś tak mam zaufanie bo wydaje mi się że jak najmniej jest w tym chemi.A po miesiącu dopiero te pachnace płyny i balsamiki innych firm jesli wszystko będzie ze skórką oki:tak:ale zapytam jeszcze szwagierki i kumpeli które niedawno rodziły może coś polecą to napiszę bo ja rodziłam ho ho lat temu:-p

Witam kochane mamy, mam pyatnie, jestem w ciazy i zastanawiam sie jakich kosmetykow uzywac na moim noworodku(fajnie brzmi
new_smile.gif

Mam ochote na nivea baby czy moze ta nowa serie nivea baby nutri sensitive? Moze te drugie sa lepsze dla noworodka?

PS. Jak czytalam poczatkowe posty w tym temacie to padly hasla typu ''nie kupuj za wczesnie zeby nie zapeszyc'' Ja sie z tym kompletnie nie zgadzam, ciaza powinno sie cieszyc caly czas i krzyczec o tym swiatu jak sie ma ochote zamiast siedziec cicho i nic nie kupowac! Mieszkam w Londynie i kupilam na ''the baby show'' w stolicy AVENT breastfeeding solution kit( z dodatkowymi bajerami niedostepnymi w sklepach) i Clair De Lune koszyczek do spania, bo jest superowy i mial superowa cene:) i Tatus dzidzi zrobi sliczny stojaczek:) W ogole bardzo mi sie podobalo na baby show(zwlaszca ceny- nawet ''designer stuff'') :))

a tak w ogole to mam na imie Anita i jestem w 18 tygodniu ciazy i bardzo sie ciesze, ze sie wlaczam do tematu:))))
no to mamy kolejna mame (bodajze 5) z UK! :-)
ja dla mojego synka uzywalam od urodzenia i do tej pory uzywam tylko i wylacznie plynu do kapieli "Oilatum" po ktorym nie trzeba juz oliwkowac, balsamowac itp. i z 2 bedzie to samo! skora po nim jest niepowtarzalnie mieciutka i gladziutka... :tak:

Coraz bardziej jestem zaskoczona jak czytam o tych wszystkich sprzętach..
Pokazywałam M komodę kąpielową i podobała mu się bardzo powiedział, że kupimy ale jak już zaczęłam o laktatorach, podgrzewaczach i wyparzaczach to robił coraz większe oczy :-D a teraz jeszcze te termoopakowanie..
kropa 501 fajne to uniwersalne urządzenie i cenowo ok. A ta Tufi to sprawdzona firma?? Bo tutaj wszyscy o tym Avent piszą.

byłam ostatnio w sklepie dla dzieci i sprzedawczyni polecała podgrzewacze tej firmy, mówiła, że są porównywalne do chicco, avent i tommee, ale nie pamiętam już, czy wchodziła tam ta butelka tommee.
\te podgrzewacze z tego tufiego (czy jak się nazywa ta firma) mogą być podłączone i w domu i w samochodzie:tak:

o matko wy tu już takie sprzęty kupujecie:szok: ja nie wiem czy takie rzeczy jak sterylizator są niezbędne? prosze doświadczone mamy o odpowiedź;-)

o matko wy tu już takie sprzęty kupujecie:szok: ja nie wiem czy takie rzeczy jak sterylizator są niezbędne? prosze doświadczone mamy o odpowiedź;-)
kochana ja sie obylam bez sterylizatora, podgrzewacza, termoopakowania poniewaz karmilam do teraz cycem.... z tego typu rzeczy przydal sie laktator i torebki do przechowywania mojego mleczka w zamrazarce!

reklama
ja dla mojego synka uzywalam od urodzenia i do tej pory uzywam tylko i wylacznie plynu do kapieli "Oilatum" po ktorym nie trzeba juz oliwkowac, balsamowac itp. i z 2 bedzie to samo! skora po nim jest niepowtarzalnie mieciutka i gladziutka... :tak:

Wiele razy już tu czytałam o tej oliwce i też się na nią skuszę. Na takiej delikatnej skórce kombinowanie z kosmetykami może się źle skończyć, dlatego najlepiej ograniczyć się do minimum. ;-)

Do góry