reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Nef-nadal jestem na anty!Nie kupilam ich przeciez z mysla ze bede miala na zapas:) bo co jak co ale za duzych butow kupowac sie nie powinno.No ale tak wyszlo,myslalam ze beda ok.Zdecydowanie wole zakupy na tu i teraz.Denerwuje mnie nawet jeszcze nieco za duza sukienka coccodrillo ktora zalega w szafie...

reklama
Nef, nie rozwiewaj mych złudzen, haha! jedziemy na początku maja, wiec mam andzieje, ze chociaz wtedy w sukienki wejdzie. Bo latem moze byc roznie.

Zamowilam jednak mayoral dwie rzeczy, bluzeczki i sukienkę (bluzki na to lato, sukienka na przyszle, bo rozmiar duzy)

mayoral bluzeczki.jpgmayoral sukienka.jpgrazem 105 zł z dostawą więc nie najgorzej.

marta-bluzeczki ladne,sukieneczka zreszta tez (choc czasem wole kiedy kiecka ma wciecie w tulowiu a wiele nie ma wlasnie).te bluzeczki pewnie fajnie z getrami czy waskimi dinsami beda wygladac:) tyle ze o matulu,sukienka na przyszle lato tzn lato 2013?? do tegorocznego daleko a co dopiero kolejnego ha ha.No kurcze,naprawde nie pojme po co wydawac na cos co moze sprawdzic sie (lub nie) za tyle czasu zamiast nabyc cos na nadchodzace miesiace?

mnie wpadly w oko takie spodnie dla malej (nie tylko te) i pojechalabym nawet jutro ale mam inne sparwy na glowie i gosci zreszta http://www.zara.com/webapp/wcs/stor...zara-S2012/190042/700511/chino+style+trousers

Ostatnia edycja:
joaszka-no tez mi sie spodobaly,zreszta maja cala serie turkusowa:) jedna koszulka sie nawet zainspirowalam bo jest z takimi dziecmi patrzacymi na panorame miasta i ja malej chce wydrukowac jej zdjecie na ktorym w tle jest N.Y.
w kazdym razie teraz tych spodni od cholery ,tzn taki kroj.przynajmniej u nas...nazywa sie to chino i sama dopiero co sobie kupilam (w ubieglym roku tez mialam dwie pary).Smiac mi sie chce bo przypominaja takie dawne spodnie "marchewki" i jak sie pojawily w sklepach to wydawalo mi sie ze nigdy takich nie zaloze no a jednak..zreszta potrafia naprawde fajnie wygladac.nosi sie toto podwiniete przewaznie tak do kostek i buty to juz kwestia gustu.w kazdym razie bardzo wygodne i zawsze cos innego niz dzinsy ktore wiecznie nosze.
No ale zmierzalam do tego ze moze jesli dla kogos zara jest za droga to na pewno pojawia sie tez inne.moim zdaniem ten paseczek robi swoje no i kwiatek:) Te dzinsy ktore ostatnio kupilam malej w hm tez maja paseczek i moim zdaniem jest slodki na takim maluchu a ona cholernie z niego dumna bo mama tez ma paski;)

Eijf, taki sam sens jak kupowac kurtki na przyszła zimę. Finansowy. Skoro teraz sukienka kosztuje cztwerdziesci pare zlotych, a za rok wydam dwa razy tyle, to warto kupic ja teraz.Nei wiem, czemu sukienka mialaby się nie sprawdzic? moje dziecko rozmiarowo idzie wręcz ksiązkowo, tak więc uwazam, ze akurat ten rozmiar się sprawdzi.

Co do fasonu, to ja lubie wlasnie takie fartuszkowe, uwazam,z e dla dzieci są wręcz urocze.

. A na teraz mam bardzo duzo ubran dla niej i nie planuję nic wielce dokupywac, oprocz moze kilku krotkich rękawkow.

Dlatego wlasnie kupuę z wyprzedzeniem.

marta-mnie sie po prostu kolejne lato,podczas gdy do tegorocznego jeszcze daleko,tak odleeegle wydaje!No ale skoro masz wystrczajaco na kolejne mc...kazdy ma swoje metody i ja ich nie podwazam tylko tak sie nadziwic nie moge,po prostu:-). No sukienka powinna sie sprawdzic;bedzie albo mini albo a kolana,albo za tunike robila;-)

Nef-nadal jestem na anty!Nie kupilam ich przeciez z mysla ze bede miala na zapas:)
no i to mnie rozbawiło:cool2: ale mówie sorki, bo nie powinnam się śmiać z cudzego nieszczęścia:tak:
no ale tez poczułaś na własnej skórze nasze uzasadnieniem kupowania do przodu:tak:

marta śliczne te rzeczy i do tego bardzo ładne kolorki i eijf ma rację - geterki do tych bluzeczek będą super pasowały

Kropa kupiłaś młodemu już podkoszulki i majty? jakie rozmiary wzięłaś?
ja oglądałam bieliznę w smyku i mothercare i 92 jakies takie malusieńkie mi się wydawały i podkoszulki i majteczki. Sama nie wiem, może majteczki to takie złudne wrażenie po pampersach. Zastanawiam się czy nie zamówić na allegro 98 (na 2-3 lata) np. z primarka

nef-no ale ja wcale nie jestem zadowolona z tego ze sa za duze:no:. tzn z grubymi rajtuzami i skarpetami beda...
troche dylemat mam jaki romiar butow kupic malej na wiosne...

reklama
Kropa kupiłaś młodemu już podkoszulki i majty? jakie rozmiary wzięłaś?
ja oglądałam bieliznę w smyku i mothercare i 92 jakies takie malusieńkie mi się wydawały i podkoszulki i majteczki. Sama nie wiem, może majteczki to takie złudne wrażenie po pampersach. Zastanawiam się czy nie zamówić na allegro 98 (na 2-3 lata) np. z primarka

NEf, brałam na 1,5 - 2 lata, czyli chyba 92. On ma taki chudy tyłek, że nie sądzę, żeby były za małe :) A podkoszulki to jak wzięłam 98 to się wystraszyłam, że mu z ramion spadną :D Tylko ja nie bralam dużo, dwa trójpaki podkoszulek i pięciopak i trójpak majtek - zobaczę, jak nam będzie szło odpieluchowywanie i w zależności od tego, dokupię 92 lub 98. Planuję zacząć na poważnie jak tylko się ociepli tak do ok. 17 stopni, czyli pewnie kwiecień - maj, a wtedy to Radek raczej na bank będzie 92. Nie ma chyba co szaleć na zapas, bo w C&A widziałam fajne ośmiopaki majtek po 30 zł chyba, więc to nie jest duży wydatek :) Wzięłam, bo mi się podobały zwyczajnie :)

Do góry