reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

eijf nasza farma-nawlekanka jest z firmy Vilac. W sumie dobrze, że wymieniłam, bo tą można się bawić też w inscenizację wsi.

Ostatnio u nas zakupy bucikowe.
W deichamnie kupiłam butki do spódniczki i sandałki elefanten. Do tego piankowe klapki na basen typy crocsy.
W decathlonie kolejne butki typu goła stopa... (dalej jest problem z kapciami, bo nie chce nosić).
No i ostatnio były trampki befado... i tak sporo kasy poszło na te buciki:baffled:

reklama
Nef, tez Poli mierxzylam i 22 byly za duze, a 21 na teraz (a to bylo 2 tyg temu), wiec nie kupilam.

Pola teraz ma nogę miedzy 21 i 22 i wszystkie buty kupilam 22 dlatego, bo ma trochę wolnego, a w za duzych czlapala i sie potykala. wiec do lata pewnie dotrwaja, a na jesien jakies inne beda znowu:baffled: co do sandalow, to zobaczymy

tez parzylam na te niby crocsy i sie zastanawialam nad nimi. jak sobie Gosia w nich radzi? moze tez jeszcze jej dokupię...

U nas rozmiar 21 lub 22 ale raczej 22 chyba ze to pierwsze wypada na wieksze jak np w conversach.Mala na szczescie akceptuje wszystkie buty.W zwiazku z nowym sezonem (wiosna) i wakacjami (lato) kupilam 5 par ostatnio...dwie pary trampek;jedne niskie z gumka (super latwe ),drugie wysokie.Poza tym sandaly dwie pary (pewnie w lecie za male beda te jedne) i jakies plastikowe ale nie lubie ich uzywac.

No a w chwili kiedy to pisze mala wyprobowuje moje klapki:)

24 i 25??to juz nawet nie 23?a ile cm stope ma?no ale on facet,niech mojej ta stopa az tak nie rosnie;)

reklama
marta moja Gosia ma w elefantach zimowych i wiosennych r.22, ale te balerinki faktycznie jakieś ciut większe i jak założyłam w domu do rajtuzek, to nie podobało mi się jak Gosia człapie... włłasnie jak w za dużych butach. No a w sklepie były spodnie i tak dobrze tego nie widziałam.
Ale, że już kupiłam, to poczekam aż zrobi sie cieplej i jeśli nadal będą za duże, to oddam i kupię coś innego nie-elefantowego:tak:
A zakupiłam już teraz, bo już nie ma rozmiarów i musiałam specjalnie jechać do CH na uboczu.

Jakaś masakra z rozmiarami w tym deichmanie, wysokie botki jesienno-zimowe cudem kupiła moja mama w odpowiednim rozmiarze i to nie czekając na ocieplenie, ale już na samą wieść, że wiosna idzie:baffled:
Teraz ani kapci nie ma żadnych, ani przejściowych bucików :wściekła/y:

a te niby crocsy super - Gosia takimi małymi kroczkami drepta i ma wielka radochę. Przez chwile myslałam, ze to one nam będą robiły za kapcie (bo moje dziecko żadnych butów/kapci nie chce w domu włożyć)
Może jutro albo pojutrze wybierzemy się na basen zeby wypróbować w akcji:tak:

kropa Gosia zeszłego lata miała bodaj 18/19/20...
ale dzięki za podpowiedź, już wiem jaki rozmiar buta będzie miała Gośka za rok!:-D

eijf to wszystko sie zgadza, bo rozmiarówka dziecięca jest co 0,5 cm

Do góry