reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
a nawet jak nie beda raczkowac to nie znaczy, ze beda mialy klopoty w szkole czy dysleksje, bo dzieci takich mądrych rodzicow nie wydaje mi sie by miały kłopoty. mysz plis rilaks:tak: a tekst spod tego linku mi sie kojarzy z akwizycja. nie wiem czemu. moze jak to kupisz to bedziesz spokojniejsza, tyle, ze systematycznosc przede wsztstkim.:tak:

myszko nie panikuj kochana:tak: jesli bedzie mial raczkowac to zacznie w odpowiednim dla siebie czasie, nic na sile:-) ja w ogole nie raczkowalam, maz tez nie, a zadne z nas dysleksji nie ma. Mysle,ze naprawde niepotrzebnie sie stresujesz i >Jaska przy okazji tez. Zobaczysz on jeszcze wszystkich zaskoczy i stanie na wlasne nozki szybciej niz sie spodziewasz. W koncu raczkowanie nie jest obowiazkowe. Ja tez panikowalam, ale po rozmowach z kilkoma lekarzami przestalam, wytlumaczyli mi,ze kazde dziecko ma swoje tempo i inaczej sie rozwija, nie kazde musi raczkowac, ale kazde uzdrowe dziecko bedzie chodzilo.Predzej czy pozniej. I to chyba najwazniejsze,co? A Jasien przeciez zdrowy,wiuec glowka do gory:-):tak:

a moim zdaniem na takie czytanie jest za wczesnie...ale zrobisz jak uwazasz. Mysle,ze wystarczy jesli zacznie sie czytac i uczyc dziecko,kiedy naprawde samo wykarze zainteresowanie literkami i cyferkami, i wtedy robic to sytematycznie i polaczyc nauke z zabawa.wczesniej mozna tylko do tego zrazic.ale to moje skromne zdanie, nie chcialam cie w zadnym wypadku krytykowac, mam nadzieje,ze zle tego nie odebralas.:tak:

no własnie - "gołe", a nie w skarpetkach. Zauważyłam, ze mały bardziej prawidłowo stawia stópki, gdy NIC na nich nie ma :tak:

hi hi u nas to nie przejdzie bo maz ma fioła na punckie skarpet i kapci ja chodze zawsze na bosaka i dostaje lanie:baffled: ale to i tak nie pomaga.
Krupka ale to całe dnie ma na bosaka? bo mój to biega w rajstopkach a na to skarpety - łazi w rajstopach bo spodnie wszystkie w pasie duze i nawet gumki nie pomagaja :-)

ach zapisałam sie na 24 kwietnia do optopedy zeby zobaczył wojtaszka

pytalam ostatnio lekarki - po domu w skarpetkach a nie butkach, ale buty potrzebuje na dwor bo maly juz chodzi za jedna reke - bylam wczoraj w bartku - tegoroczne modele po 130 ubiegloroczne po 70:no: normalnie schiza jakas

apeluje do Myszki - odpusc temu biednemu Jasiowi - chłop jak dab, wiec trudniej mu skoordynowac te wszystkie swoje raczki i nozki bo i dlugie sa i ciezkie ;-) (moj szybciej radzi - ale dla porownania - ma tylko 72 cm/ 9,3 kg - wiec latwiej mu ogarnac samego siebie).

ja w piatek jade kupic butki do bartka i zobacze jak u nas ceny wyjrzą:tak: ciekawe czy ladne te zeszloroczne, bo jak tak to moze warto sie skusic. zobacze w pt czy u nas tez sa takowe.

co do bosych stopek - u nas to wykluczone, bo my na parterze mieszkamy, piwnica pod nami, zimno w giry jak pierun. nawet jak kacper raczkuje to po dluzszej chwili ma lodowate raczki i dupke. i dlatego tez mamy rajty i skarpy z abs lub pory i skarpy:-D

a te butki to maja byc takie za kostke czy normalna wysokosc.

o matko jakie ceny tych butków:baffled:
my w domku w rajtuzkach albo w spodenkach i skarpetkach tylko drugi wariant nie za bardzo sie sprawdza bo Maja ściąga skarpetki i mimo ze w domu ciepło stopy za chwile ma zimne

a ja takie butki Mai kupiłam
104ncsn.jpg

reklama
Do góry