reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

Wiktorka super zakup. U mnie w mieście gościu se sklepu bardzo je zachwala mówi ze ostatnio najlepiej schodzą adamex.
Kolorki ładne.
No i tysiące w kieszeni nie do pogardzenia :)

Popieram co do różu. ... co prawda i tak będzie chłopak wiec całkowicie odpada ale nawet jakbym miała mieć córkę to w życiu różowego wózka bym nie chciała. Ale sam wózek fajny... nasza Tola kupiła taki.

reklama
A ja bym nawet taki róż kupiła :-) lubię zdecydowane kolory, a dziewczyna kojarzy się z różem :-)

Wiktoria ja tą moją Barlette z Adamexa też mam w takich kolorach, też chciałam inne ale niestety nie robią tego wózka w jasnych itp.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila ja tez.miałam barlette kupować zresztą pisałam juz o tym :) mam nadzieję, że ten bedzie ok. Troche moj krecil nosem ze używany i ja tez jakos dziwnie sie z tum czuje, z drugiej strony na rok czasu i taks okazja była to żal bylo nie skorzystać :)

Dziewczyny, o co chodi z tymi otulaczami? Kupujecie to zamiast kocyków? Jaka jest funkcja tego cuda? Bo widzę, że teraz wszędzie szał na te otulacze, a ja pierwszy raz słyszę o tym :)
No I jeszcze te rożki. Kupujecie tylko do szpitala, czy potem też coś się z nimi robi?
Może głupie pytania, ale dla mnie wyprawka to absolutny kosmos!

Ja rozek ... mi akurat siostra szyję.
Przyda się w szpitalu i w domu. Jak przyjdą goście to bezpieczniej się będziecie czuły jak będą brać bobaski w różku a nie tak po prostu. Po drugie Dzidzie dobrze śpią w rozkach ... otulacze to na zasadzie pieluchowania dzieciatka ... chodzi o to ze takie owinięte dzieciątko czuje się prawie jak w brzuszku u mamy mając rączki przy sobie ...

Wiol otulacze są dla noworodków. To taki kocyk którym owijasz, najprościej mówiąc, dziecko. Ono czuje się bezpieczniej i się uspokaja. Podobno. Bo to podobnie się czuje jak w macicy. Ciasno.
Ja tego nie kupuje.

Rożek hm miałam pewnie dlatego że poerwsze dziecko i wszyscy mówili, że się bezpieczniej poczuje przy takim małżeństwie. Ale się w sumie sprawdził. Mały ładnie w tym spał w ciągu dnia i w pierwszych tygodniach. Potem przeszliśmy na śpiworek jak podrosl.

Dziewczyny a ile mniej więcej płacicie za poszczególne rzeczy? Bo nie wiem czy bo 30 zł za pajac to dużo czy ok?W sensie nie mam doświadczenia z zakupami i czasami to mnie te ceny dziwią...takie małe a tyle kosztuje...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
30 zł za jeden trochę dużo, choć ceny ubranek dziecięcych faktycznie przerażają. Teraz warto kupić na zapas na wyprzedażach, bo np. bodziaki z krótkim używa się i latem i zimą. Najkorzystniej wychodzi kupowanie w paczkach po kilka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry