reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Nie wiem jakie są statystyki ale czy nie jest tak, że w mieście to raczej nie zderzenia czołowe a raczej w bok :confused:, po środku z tyłu na pewno nie powinno istalować się tych większych fotelików nie wiem jak z tymi pierwszymi?

Aniam - o te bazy to trzeba popytać sprzedawcę, ale wątpię, żeby te bazy pasowały bo to przecież bardzo różne foteliki, różnią się chociażby wielkością :baffled:

Jakbyście się wybierały na oglądanie wóżków na towarową to chętnie się dołączę :-p

reklama
W mieście to głównie wjazdy w tył, potem boczne. Czołówki to się nie zdarzają w miescie praktycznie...A foteliki możesz na pewno instalować pośrodku jak masz 3-punktowe pasy.

Karina, jak ci dziecko zacznie się dławić, lub cokolwiek to i tak musisz zatrzymać samochód najpierw zanim zaczniesz cokolwiek robić, to złudzenie że jak masz obok to szybciej zareagujesz. Ciekawe jak będziecie jeździć z maluchami, pewnie jak już będą to dla każdej będzie wygodne co innego. Ja nie dałabym rady z przodu, bo bym miała głowę w bok zamiast przed siebie cały czas ;-)

Nie wiem jakie są statystyki ale czy nie jest tak, że w mieście to raczej nie zderzenia czołowe a raczej w bok :confused:, po środku z tyłu na pewno nie powinno istalować się tych większych fotelików nie wiem jak z tymi pierwszymi?
Nie wiem czy pasy w ogole umozliwiaja montowania fotelika po srodku, nigdy sie nie spotkalam z takim rozwiazaniem?

Jakbyście się wybierały na oglądanie wóżków na towarową to chętnie się dołączę :-p
Ja w przyszlym tygodniu planuje sie tam wybrac.

Kasiu - nie zgodze sie. Zdecydowanie wiecej czasu zabierze zatrzymanie auta, wypiecie sie z pasow i cprzejscie do tylu. A ja o wiele spokojniejsza jestem gdy moge kontrolowac co dziecko robi. I tu nie chodzi o wpatrywanie sie w nie tylko o taki kontrolny luk jak np na zegary. Mojej kolezanki dziecko niemal sie nie udlawilo sprzaczka od spiochow np. :szok: A Gabi raz sobie wsadzila zakretke do buzki ( bawila sie zakrecona butelka plastikowa) i by sie chyba udusila, nic nie bylo slychac, na szczescie jechal z nami wtedy synek siostry i to zauweazyl. No i z tej pozycji o wiele latwiej jest naprzyklad podac smoka dziecku czy zabawke.
Gdybym miala dziecko z tylu to podanie smoka wiazlo by sie zzatrzymaniem, zaparkowaniem i wyjsciem z auta. A wtedy dziecko mogloby juz sie rozplakac na dobre.
Ja tez z tych wzgledow bede wozila bobasa z przodu. Zreszta chyba wiekszosc kierowcow wybiera takie rozwiazanie. No chyba ze oprocz nas jedzie tata kierowca to calkowicie zmienia postac rzeczy.

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy pasy w ogole umozliwiaja montowania fotelika po srodku, nigdy sie nie spotkalam z takim rozwiazaniem?

Ja w przyszlym tygodniu planuje sie tam wybrac.

O to może się spotkamy :confused:
A fotelik można przypiąć, po środku są trzypunktowe pasy, tak jak po bokach więc nie ma różnicy, tyle, że nie jest to miejsce polecane przez producentów aut.

mozna karina ... my tak mala wozilismy ... jedna wada: fotelik jest bardziej "chwiejny", zwlaszcza na zakretach ...
my testowalismy teorie iz z choroba lokomocyjna lepiej gdy dziecko patrzy na droge :confused:

KaRINA - ja mam pasy na środku więc można zamontowac fotelik na srodku ..

Isiunia - co do choroby lokomocyjnej to są podobno jakies opaski uciskowe , podobno super działają .. no i prochów nie trzeba brać ..

Ja bedziecie śmigały ogladac wózki to dajcie znac , chętnie tez się wybiore i posłucham waszych opini .. bo ja juz sama nie wiem co i jak tak do końca ..

Agata - z tym Isofix to się dowiem , bo mi się wydaje że to może byc dokładnie to samo :))

Isiunia - co do choroby lokomocyjnej to są podobno jakies opaski uciskowe , podobno super działają .. no i prochów nie trzeba brać ..
:-D:-D:-D aniam zmagam sie z ta choroba u malej od poltorej roku ;-)
wierz mi poza silnymi "prochami" nic nie dziala ... ja juz wsio przetestowalam ... u nas jakikolwiek wyjazd to "prochy" i na wszelki stluczen cos do wymiotowania, reklamowka ciuchow to przebrania oraz baniak wody aby doprowadzic auto do uzywalnosci ;-)
a po opaskach "hartowala" jeszcze ladniej niz bez :tak:

reklama
Do góry