reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Sanya jak nie myla wosow 9 miesiecy:szok::confused::baffled: Zabobony sa straszne. No ale kiedys to mialo jakis sens kobiety czesto ciazy nie donosily, albo cos po porodzie sie dzialo. Ale nie mycie wlosow, skakanie przez kaluze itp:-D

Ja mialam karuzelke fiszera z misiami i na poczatek jakos nie byla potrzebna.

U mnie rodzina tez troche przesadna i krzywo sie patrzeli jak kupowalam wozek, wanienke i drobiazgi 4 miesiace przed terminem. Ale akurat bylam w PL samochodem wiec kozystalam z okazji i za duzo nie gadali.
Aniam mam identyczna wanienke i super sie sprawdzila, kapalam mala w niej jeszcze niedawno

No tak kobiecie ciężko było donosic ciąże .. nie było badań , usg itp .. to jak coś poszło nie tak , to trzeba było na coś zwalić .. bo zawsze ktoś musi być winny .. albo coś . i tak pewnie te głupoty powstały.
a moja teściowa pewnie już kokardkę czerwoną na wózek szykuje .. ha ha

No nie mogę.....:no: na allegro sa czerwone kokardki??
Moja mama na pewno zaloży i na wózek i na łóżeczko, ale to akurat nieszkodliwe. Ma podobno odganiać złe uroki, żebym Wam ktoś dziecka nie zauroczył....nie znam szcegółów :-p
A o tej lasce też czytałam, 9 miesięcy nie myc głowy!! Wiecie że położne pierwsze co zrobiły to kazały jej ogolić głowę??

Kokardka czerwona ma sciagac na siebie zly wzrok:tak:. Bo zla baba najpierw popatrzy tym zlym wzrokiem na kokardke bo sie w oczy rzuca a potem w wozek na bejbika. Jak zauroczy nam dziecko to trzeba dziecku oczy wylizac i nalozyc na nie pasek, skorka orginalna a nie skaj. Zauroczone dziecko jest niespokojne i drze sie jak opetane. :-D

kicia-a jakby baba jednak rzuciła okiem na wózek najpierw to trzeba potem się koniecznie dowiedzieć czy to zmora,urok czy przelęknienie i dopiero wtedy odczyniać... do tych kokardek powinny być w komplecie brzozowe witki :-p:-p:-p
W razie czego odczynianie można zamówić przez internet:-p:-p:-p

Kkasiulka-ta sama:tak::tak::tak:no cóż wyobraź sobie z tą hodowlą na głowie cały szpital mogła obdzielić.....
Swoją drogą chciałabym porozmawiać z tą co jej zabroniła tej głowy myć... to jak podróż w czasie do średniowiecza.....
Kkasiulka poniżej wygrzebałam nawet link:
HIT CZERWONE KOKARDKI DO WÓZKA, ŁÓŻECZKA 2szt. (371679993) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Sanya no i wiaderko z woda swiecona do topienia czarownic:-D.

Kupujecie ciuszki w rozmierze 56 czy raczej 62. Kurde u mnie 56 to jest duze a rozmiary od 48. No nie wiem co mam kupic zeby potem polroku w szafie nie zalegalo.

Do góry